Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

10 ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με το πορνό


Πολλοί άνθρωποι συνδέουν το πορνό με μια ποικιλία μέσων, όπως βιβλία, περιοδικά, φωτογραφίες, ζωγραφιές, κινούμενα σχέδια,   ταινίες, βίντεο, βιντεοπαιχνίδια κλπ. Ο όρος ισχύει για την απεικόνιση της πράξης και όχι για την ίδια την πράξη και δεν περιλαμβάνει τις ζωντανές εκθέσεις όπως τα live sex shows και τα στριπτίζ.
Αυτό το άρθρο έχει ως στόχο να προσφέρει ορισμένα συναρπαστικά στοιχεία και γεγονότα για το πορνό, που πιθανόν δεν γνώριζες μέχρι τώρα.
1. Η παρακολούθηση πορνογραφίας φαίνεται να είναι μια έντονη εργασία για τα μάτια. Ωστόσο, μια νέα έρευνα έχει αποδείξει ότι μπορεί πραγματικά να ηρεμήσει ένα τμήμα του εγκεφάλου που επεξεργάζεται τα οπτικά ερεθίσματα. Αυτό είναι το ακριβώς αντίθετο του να βλέπεις άλλες ταινίες, με τις οποίες στέλνεται επιπλέον ροή του αίματος σε αυτή την περιοχή του εγκεφάλου. Μπορεί να μην στέλνει αίμα στην περιοχή που είναι υπεύθυνη για τα οπτικά ερεθίσματα, αλλά θα στείλει σίγουρα στην περιοχή που είναι υπεύθυνη για τη σεξουαλική διέγερση.
2. Οι Ogi Ogas και Sai Gaddam έβγαλαν το συμπέρασμα ότι οι γυναίκες παρακολουθούν πορνό στο διαδίκτυο, αλλά είναι λιγότερο πιθανό να πληρώσουν για αυτό. Αυτό κάνει το χάσμα μεταξύ των δυο φύλων τεράστιο. Τόσο ο Ogas όσο και ο Gaddam έκαναν έρευνα σχετικά με σεξουαλικές προτιμήσεις συγκεντρώνοντας στοιχεία από μηχανές αναζήτησης όπως Dogpile και AOL, καθώς και από ιστοσελίδες πορνό.
3. Όσο αηδιαστικό και να ακούγεταιοι MILFs είναι τόσο δημοφιλής όσο και οι 19-χρονες. Αυτό είναι και πάλι αποτέλεσμα μιας έρευνας των Ogas και Gaddam. Οι μεγαλύτερες γυναίκες ήταν τόσο δημοφιλείς που οι άνδρες έκαναν περισσότερες φορές αναζήτηση για 50 χρονών από ότι 19 ετών.
4. Το 2010, υπήρχαν 420 εκατομμύρια σελίδες πορνό και 4.2 εκατομμύρια ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου. 68 εκατομμύρια αναζητήσεις για το συγκεκριμένο θέμα γίνονταν κάθε μέρα στις μηχανές αναζήτησης.
5. Η βιομηχανία πορνό πλησιάζει σε ένα σταυροδρόμι. Η βιομηχανία πορνό υιοθετεί νέες τεχνολογίες που χτυπάνε την αγορά και «ρίχνουν» τους παραδοσιακούς παραγωγούς πορνό ταυτόχρονα.
6. Η ύφεση έχει βάλει διόδια στην βιομηχανία πορνό. Εταιρείες όπως η Gobin Fisher άρχισαν να μηνύουν όσους παραβίαζαν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τους κατεβάζοντας και μοιράζοντας παράνομα βίντεο μέσω torrent και άλλα μουσικά site και εφαρμογές.
7. Η ανταλλαγή πορνό online ξεκίνησε περίπου στα μέσα της δεκαετίας του ’80 και διπλασιάστηκε με την εμφάνιση του internet την δεκαετία του 1990.
8. Το 12% των ιστοσελίδων του internet είναι πορνογραφικού περιεχομένου ή περιέχουν γυμνές εικόνες.
9. 3.075,64 δολάρια ξοδεύονται κάθε δευτερόλεπτο για πορνογραφικό περιεχόμενο.
10. 1 στα 3 άτομα που παρακολουθούν πορνό είναι γυναίκες και το 70% των ανδρών ηλικίας 18-24 χρονών επισκέπτονται μια ιστοσελίδα πορνό τον μήνα. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν τα ¾ των ανδρών παρακολουθούν πορνό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου