Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

Οι 10 συνήθειες των ευτυχισμένων ζευγαριώνΤι χρειάζεται για να είναι ένα ζευγάρι ευτυχισμένο; Σύμφωνα με το περιοδικό Psychology Today, υπάρχει… μαγική συνταγή. Μάθετε ποια είναι αυτή.


1. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια πηγαίνουν για ύπνο την ίδια ώρα
Αυτό συμβαίνει ακόμη κι αν ο ένας από τους δύο συντρόφους ξυπνά πιο νωρίς.


2. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν κοινά ενδιαφέροντα
Όποια κι αν είναι η δραστηριότητα που κάνουν μαζί, τα ζευγάρια πρέπει να απολαμβάνουν τον ποιοτικό χρόνο. Ο καθένας πρέπει να έχει και τα δικά του ενδιαφέροντα, πρέπει όμως ένα ζευγάρι να αφιερώνει χρόνο σε σπορ, ταξίδια ή άλλα χόμπι.


3. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια περπατούν χέρι-χέρι
Γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να βρίσκονται ο ένας πλάι στον άλλο και να απολαμβάνουν μαζί το τοπίο όταν κάνουν περίπατο.


4. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια εμπιστεύονται και συγχωρούν
Στην περίπτωση διαφωνίας ή καυγά, δεν κρατούν κακία ούτε χάνουν την εμπιστοσύνη τους.


5. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια επικεντρώνονται στα θετικά στοιχεία
Αν αναζητούμε τι κάνει λάθος ο σύντροφός μας, είναι σίγουρο πως κάτι θα βρούμε. Όταν όμως αναζητούμε τα προτερήματά του, νιώθουμε μεγαλύτερο σεβασμό και ευγνωμοσύνη.


6. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια αγκαλιάζονται κάθε φορά που συναντιούνται
Το σώμα μας έχει τη δική του «μνήμη» για τη σωματική επαφή. Μια αγκαλιά μας γεμίζει θετικά συναισθήματα και αυτό έρχεται στην επιφάνεια κάθε φορά που υπάρχει τέτοιου είδους επαφή.


7. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια λένε «Σ’ αγαπώ» και «Καλημέρα» κάθε πρωί
Μια γλυκιά κουβέντα από το σύντροφό μας μας γεμίζει αισιοδοξία και θάρρος να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία που φέρνει η καινούρια μέρα.


8. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια λένε «Καληνύχτα» ασχέτως πώς αισθάνονται
Μπορεί ένα ζευγάρι να έχει μαλώσει, όταν όμως η μέρα «κλείνει» με μια καληνύχτα, αυτό δείχνει ότι οποιαδήποτε διαφωνία είναι λιγότερο σημαντική από την αγάπη και τη συντροφικότητα.


9. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια επικοινωνούν συχνά
Μιλούν στο τηλέφωνο ώστε να επιβεβαιώσουν ότι ο σύντροφός τους είναι καλά και να τον στηρίξουν αν αντιμετωπίζει κάποια δυσκολία.


10. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια νιώθουν περηφάνια
Τα ευτυχισμένα ζευγάρια αγαπούν να κυκλοφορούν δημόσια μαζί, είτε χέρι-χέρι είτε αγκαλιά. Δεν υπερπροβάλλουν τη σχέση τους, απλώς δείχνουν ότι είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου