Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Η μεγαλοσύνη σας εξαρτάται απ’ το να κάνετε πράγματα που είναι αδύνατα



Αμέσως μόλις βρίσκεστε σε μια άσχημη κατάσταση, σκέφτεστε ότι είναι μια κατάρα για εσάς, αλλά η κρίση που έρχεται και αναταράσσει τη σωματική, συναισθηματική και νοητική σας φύση είναι μια μεγάλη ευκαιρία να έρθετε στα λογικά σας και να πείτε, “Εδώ είναι κάτι που μπορώ να εξασκήσω τον εαυτό μου, να ξεπεράσω τον εαυτό μου, να διευρύνω τη συνειδητότητά μου και να επιδείξω νίκη πάνω σε δύσκολα πράγματα και προβλήματα.” Δεν το κάνετε αυτό γιατί δεν το έχετε διδαχτεί από τις μανάδες σας, από τους καθηγητές πανεπιστημίου, κλπ.

Ποιος είναι ο σπουδαιότερος άνθρωπος; Είναι ο σπουδαιότερος άνθρωπος εκείνος που δραπετεύει απ’ τις δυσκολίες και τα προβλήματα και δεν μπορεί να τα λύσει, ή είναι ο σπουδαιότερος άνθρωπος εκείνος που αντιμετωπίζει δυσκολίες, προβλήματα, αναταραχές, αντιπαραθέσεις, και τις λύνει, φέρνοντάς τις σε ισορροπία;

Τι κάνουμε; Κατηγορούμε ο ένας τον άλλον. “Είναι τετράγωνος γι’ αυτό δεν μπορώ να εργαστώ μαζί του γιατί το τετράγωνο και η σφαίρα δεν μπορούν να αγγίξουν το ένα το άλλο σωστά. Επειδή είναι έτσι, είναι αλλιώς, είναι αδύνατον.” Αλήθεια; Που είναι η μεγαλοσύνη σας; Η μεγαλοσύνη σας εξαρτάται  απ’ το να κάνετε πράγματα που είναι αδύνατα. Αυτό είναι μεγαλοσύνη.

Κάθε άνθρωπος που έκανε κάτι αδύνατο δυνατό, ονομάζεται μεγαλοφυΐα. Υπήρξαν οι άνθρωποι που μας έφεραν το αεροπλάνο. Έκαναν κάτι που ήταν αδύνατο, δυνατό. Πετάμε τώρα. Έχουμε το τηλέφωνο, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, βιβλία, υπολογιστές και άλλα πολλά.



-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Virtues & Values vol.1

elenastral.com

#parallelquantum

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου