Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Η Διάκριση Ανάμεσα Στο Συνειδητό και Στο Υποσυνείδητο



Το συνειδητό και το υποσυνείδητο δεν είναι δύο διαφορετικά πράγματα, αλλά δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Το συνειδητό είναι το μέρος του νου που κάνει τις λογικές διεργασίες και επιλέγει. Για παράδειγμα, επιλέγετε τα βιβλία σας, το σπίτι σας, το σύντροφο της ζωής σας. Όλες οι αποφάσεις παίρνονται με το συνειδητό σας. Από την άλλη, χωρίς καμία συνειδητή προσπάθεια από μέρους σας, η καρδιά σας χτυπάει ασταμάτητα και οι λειτουργίες της πέψης, της κυκλοφορίας του αίματος και της αναπνοής συνεχίζονται με τις διαδικασίες του υποσυνείδητου και χωρίς τον έλεγχο του συνειδητού σας.
Το υποσυνείδητό σας δέχεται αυτό που αποτυπώνετε πάνω του ή αυτό που πιστεύετε συνειδητά. Δεν εξετάζει λογικά τα πράγματα όπως κάνει το συνειδητό σας και δεν επιχειρηματολογεί εναντίον σας. Το υποσυνείδητο παρομοιάζεται με το έδαφος όπου δέχεται ότι σπόρο του ρίξεις, καλό ή κακό. Οι σκέψεις είναι κάτι ενεργό και θα μπορούσαν να παρομοιαστούν με σπόρους. Οι αρνητικές, καταστροφικές σκέψεις εξακολουθούν να λειτουργούν αρνητικώς στο υποσυνείδητό σας και, με το χρόνο, θα φέρουν την κατάσταση που αντιστοιχεί σε αυτές.
Από το βιβλίο του Joseph Murphy, “Η Δύναμη του Υποσυνείδητου”Το υποσυνείδητο δεν εξετάζει εάν αυτές οι σκέψεις είναι καλές ή κακές, αληθινές ή ψεύτικες. Αντιδρά βάση της φύσεως των σκέψεών σας ή των εισηγήσεών σας. Για παράδειγμα, εάν πιστεύετε συνειδητά ότι κάτι είναι πραγματικότητα, παρόλο που δεν είναι, το υποσυνείδητό σας θα το δεχτεί ως πραγματικότητα και θα προχωρήσει στη διαδικασία δημιουργίας αυτού που συνεπάγεται η συγκεκριμένη πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου