What the Bleep We Know?





Τί στο Καλό Ξέρουμε; - What the Bleep We Know?

Είναι μια ταινία Ντοκιμαντέρ του 2004 Η πλοκή ακολουθεί την ιστορία μιας φωτογράφου που συναντά συναισθηματικά και υπαρξιακά εμπόδια στη ζωή της και αρχίζει να εξετάσει την ιδέα ότι η ατομική και ομαδική συνείδηση ​​μπορεί να επηρεάσει το υλικό κόσμο . Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ  πραγματεύεται τη σχέση της κβαντικής φυσικής με την καθημερινή μας ζωή, το πως αυτή επηρεάζεται από τα συναισθήματά μας και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την έννοια της πραγματικότητας. Επίσης, συνδέει τη θρησκεία και την υπόσταση του Θεού με τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο μας και παράλληλα, μας περιγράφει τις αιτίες που μας οδηγούν να ζούμε σε δυστυχία και αδράνεια λόγω των εξαρτήσεων μας αλλά και τρόπους για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση πνευματικής στασιμότητας προς κάτι ποιοτικότερο.



Ίσως δεν έχουμε κατακτήσει την Τέχνη της Παρατήρησης. Και ίσως να είναι Τέχνη…

Αν απλοποιήσουμε την Κβαντοφυσική ώστε ο απλός άνθρωπος να καταλάβει ότι η παρατήρησή μας έχει άμεση επίδραση στον κόσμο μας… Αν την απλοποιήσουμε τότε οι άνθρωποι μπορούν ν’ αρχίσουν να εξασκούνται στην τέχνη της Παρατήρησης.

Ο υποατομικός κόσμος αντιδρά στην παρατήρησή μας αλλά η προσοχή του μέσου ανθρώπου αποσπάται κάθε 6-10 δευτερόλεπτα το λεπτό. 

Αυτό δεν αφήνει και πολύ χώρο για την αδιάσπαστη προσοχή μας. Πως μπορεί η πλειοψηφία να αντιδρά σε κάποιον που δεν έχει την ικανότητα να εστιάζει και να συγκεντρώνεται;

Ίσως να είμαστε απλοί, φτωχοί παρατηρητές. Και ίσως να είμαστε τόσο εθισμένοι στον εξωτερικό κόσμο… και τόσο εθισμένοι στο ερέθισμα και την αντίδραση του εξωτερικού κόσμου… ώστε ο εγκέφαλος αρχίζει να λειτουργεί… από τα αντανακλαστικά αντί από την Δημιουργία.


Αν μας δοθούν οι κατάλληλες γνώσεις και η Κατανόηση… και η κατάλληλη Καθοδήγηση, Θα αρχίσουμε να βλέπουμε αξιόλογες αντιδράσεις στην ζωή μας.

Αν μπείτε στην διαδικασία να καθίσετε και να σχεδιάσετε μια Νέα Ζωή… και γίνει το πιο σημαντικό… Και αφιερώνετε χρόνο κάθε μέρα για να το τροφοδοτείτε, σαν τον Κηπουρό που ταΐζει τον σπόρο θα δρέψετε τους καρπούς.

Είμαστε σ’ έναν χώρο ολογραμμάτων. Είμαστε συλλογικοί. Υπάρχει!

Έχει τόση προσαρμοστικότητα… που οτιδήποτε φανταστείτε, το Δημιουργείτε. Και μαθαίνετε.

Η Πρόθεσή σας… προκαλεί την Υλοποίησή του από την στιγμή που είμαστε αρκετά συνειδητοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου