Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Οι άνθρωποι μπορούν να αντλούν ενέργεια από άλλους ανθρώπους όπως και τα φυτά

αυρα


Μία βιολογική ερευνητική ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Μπίλεφελντ έχει κάνει μια πρωτοποριακή ανακάλυψη που δείχνει ότι τα φυτά μπορούν να αντλήσουν μια εναλλακτική πηγή ενέργειας από άλλα φυτά. Το εύρημα αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για το μέλλον της βιοενέργειας αποδεικνύοντας ότι οι άνθρωποι αντλούν την ενέργεια από τους άλλους συνανθρώπους τους με τον ίδιο τρόπο.

Μέλη της βιολογικής ερευνητικής ομάδας του καθηγητή Δρ Olaf Kruse έχουν επιβεβαιώσει για πρώτη φορά ότι ένα φυτό, ο πράσινος φύκος Chlamydomonas reinhardtii, όχι μόνο δραστηριοποιείται στη φωτοσύνθεση, αλλά έχει επίσης μια εναλλακτική πηγή ενέργειας: μπορεί να αντλήσει από άλλα φυτά. Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα στο online περιοδικό Nature Communications που δημοσιεύτηκε από το διάσημο περιοδικό Nature.



Τα λουλούδια χρειάζονται νερό και φως για να αναπτυχθούν και οι άνθρωποι δεν είναι διαφορετικοί. Τα φυσικά σώματα μας είναι σαν σφουγγάρια, που απορροφούν το περιβάλλον. "Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που αισθάνονται άβολα σε συγκεκριμένες ομάδες όπου υπάρχει ένα μίγμα ενέργειας και συναισθημάτων", δήλωσε η ψυχολόγος και θεραπευτής ενέργειας Δρ Ολίβια Bader-Lee.

Τα φυτά εμπλέκονται στην φωτοσύνθεση του διοξειδίου του άνθρακα, του νερού, και του φωτός. Σε μια σειρά πειραμάτων, ο καθηγητής Δρ Olaf Kruse και η ομάδα του, καλλιέργησε μικροσκοπικά πράσινα άλγη είδους Chlamydomonas reinhardtii και παρατήρησε ότι όταν έρχονται αντιμέτωπα με μια έλλειψη ενέργειας, αυτά τα μονοκύτταρα φυτά μπορούν να αντλήσουν ενέργεια από την κυτταρίνη των γειτονικών λαχανικών. Οι φύκοι εκκρίνουν ένζυμα (τα λεγόμενα ένζυμα κυτταρίνης) τα οποία «χωνεύουν» την κυτταρίνη, διασπώντας την σε μικρότερα συστατικά ζάχαρης. Αυτά στη συνέχεια μεταφέρονται εντός των κυττάρων και μετατρέπονται σε μια πηγή ενέργειας: ο φύκος μπορεί να συνεχίσει να μεγαλώνει. «Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια συμπεριφορά έχει επιβεβαιωθεί σε έναν οργανισμό λαχανικών», λέει ο καθηγητής Kruse. «Το ότι αυτή η άλγη μπορεί να χωνέψει την κυτταρίνη έρχεται σε αντίθεση με κάθε προηγούμενη βιβλιογραφία. Σε κάποιο βαθμό, αυτό που βλέπουμε είναι τα φυτά να τρώνε φυτά ». Επί του παρόντος, οι επιστήμονες μελετούν εάν ο μηχανισμός αυτός μπορεί επίσης να βρεθεί σε άλλους τύπους φυκιών.


"Όταν οι ενεργειακές μελέτες γίνουν πιο προηγμένες τα επόμενα χρόνια, θα το δούμε τελικά αυτό να μεταφράζεται και στον άνθρωπο, καθώς," δήλωσε η Bader-Lee. «Ο ανθρώπινος οργανισμός μοιάζει πάρα πολύ με ένα φυτό, που αντλεί την απαραίτητη ενέργεια για να τροφοδοτήσει συναισθηματικές καταστάσεις και αυτό μπορεί να ενεργοποιήσει ουσιαστικά τα κύτταρα του ή να γίνει αιτία αύξησης της κορτιζόλης που διασπά τα κύτταρα ανάλογα με τη συναισθηματική σκανδάλη."


Η Bader-Lee δηλώνει ότι ο τομέας της βιοενέργειας τώρα εξελίσσεται συνεχώς και ότι οι μελέτες για τον κόσμο των φυτών και των ζώων σύντομα θα μεταφράσουν και θα αποδείξουν αυτό που οι μεταφυσικοί γνωρίζουν από πάντα - ότι οι άνθρωποι μπορούν να θεραπεύσουν ο ένας τον άλλον απλά μέσω της μεταφοράς ενέργειας, όπως ακριβώς κάνουν τα φυτά . "Ο άνθρωπος μπορεί να απορροφήσει και να θεραπευτεί μέσα από άλλους ανθρώπους, ζώα, και κάθε μέρος της φύσης. Αυτός είναι ο λόγος που η παρουσία κοντά στη φύση είναι συχνά τονωτική και αναζωογονητική για τόσους πολλούς ανθρώπους», κατέληξε.


Εδώ είναι πέντε ενεργειακά εργαλεία για να καθαρίσετε το χώρο σας και να αποτρέψετε την αφαίμαξη της ενέργειάς σας, ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να απελευθερώνετε την ενέργεια άλλων ανθρώπων:


Μείνετε στο κέντρο σας και γειωμένοι. Αν είστε μέσα στο πνευματικό κέντρο του εαυτού σας (αντί του αναλυτή ή εγώ σας) θα νιώσετε αμέσως οτιδήποτε έχει μετακινηθεί στο χώρο σας. Αν είστε πλήρως γειωμένος, μπορείτε να απελευθερώσετε εύκολα την ενέργεια και τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων, απλά χρησιμοποιώντας την πρόθεσή σας.
Να είστε σε κατάσταση μη-αντίστασης. Αυτό στο οποίο αντιστεκόμαστε κολλάει... Εάν αισθάνεστε άβολα γύρω από ένα συγκεκριμένο άτομο ή μια ομάδα, μην πηγαίνετε με αντίσταση προσπαθώντας να προστατεύσετε τον εαυτό σας, καθώς αυτό θα κρατήσει την ξένη ενέργεια κολλημένη στο χώρο σας. Εισέλθετε νοητικά σε κατάσταση μη-αντίστασης με το να φαντάζεστε ότι το σώμα σας είναι καθαρό και διαφανές σαν διαφανές γυαλί ή νερό. Με αυτό τον τρόπο, εάν κάποιος προσπαθήσει να σας ακυρώσει με οποιονδήποτε τρόπο, η ενέργειά του θα σας διαπεράσει και θα φύγει. (*1) Διαβάστε τεχνικές ενεργειακού εξαγνισμού του χώρου σας
Προσπαθήστε να διατηρείτε τον προσωπικό χώρο της αύρας σας. Ο καθένας μας έχει μια δυναμική αύρα που περιβάλλει το σώμα μας. Αν δεν μας ανήκει αυτός ο προσωπικός χώρος γινόμαστε ευάλωτοι στις ξένες ενέργειας που εισέρχονται. Αποκτήστε επίγνωση των ορίων της αύρας σας, περίπου όση η απόσταση που απλώνονται τα χέρια σας στο πλάι τεντωμένα.
Καθαρίστε την ενέργειά σας. Το χρυσό χρώμα έχει υψηλή δόνηση και είναι χρήσιμο για να καθαρίσουμε τις ξένες ενέργειας. (*2) Διαβάστε τεχνικές για να προστατεύσετε ενεργειακά την αύρα σας.
Καλέστε πίσω την ενέργειά σας. Όταν έχουμε την ενέργειά μας στον δικό μας χώρο υπάρχει λιγότερος χώρος για να εισέλθουν οι ενέργειες των άλλων. Αλλά, καθώς επικεντρωνόμαστε σε άλλους ανθρώπους ή πράγματα, πολλές φορές απλώνουμε την ενέργεια μας γύρω στο χώρο. Οραματιστείτε έναν καθαρό χρυσό ήλιο λίγα μέτρα πάνω από το κεφάλι σας και αφήστε τον να γίνει ένας μαγνήτης, προσελκύοντας όλη την ενέργειά σας πίσω σε αυτό (και ταυτόχρονα να την εξαγνίζει). Στη συνέχεια, φέρτε το κάτω - στην κορυφή της αύρας σας - και έπειτα στο σώμα σας, επαναφέροντας την ενέργεια σας πίσω στο προσωπικό σας χώρο.
---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---

(*1)

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

Αγαπητοί φίλοι, σε αυτό το άρθρο θα περιγράψουμε όλες τις τεχνικές καθαρισμού και ενεργειακού εξαγνισμού του χώρου που γνωρίζουμε. Αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω είναι  εφαρμογές για την εξύψωση των δονήσεων ενός χώρου. Το αποτέλεσμα αυτής της εφαρμογής είναι η αποκατάσταση της ισορροπίας των ανθρώπων που διαμένουν ή απλά παρευρίσκονται στο χώρο, καθώς και ο καθαρισμός  των ανεπιθύμητων χαμηλών δονήσεων ενέργειας που μπορεί να δημιουργούνται από πάρα πολλές αιτίες.

Όπως γνωρίζουμε, κάθε τι που σκεφτόμαστε, εκφωνούμε ή πράττουμε, εξέρχεται από το σώμα μας και εκπέμπεται αιώνια, δίχως σταματημό. Καθώς αυτή η ενέργεια εκπέμπεται, αποτυπώνεται σε κάθε σημείο που της φέρνει αντίσταση. 


Άρα, πρώτα αποτυπώνεται στα έπιπλα, μετά στους τοίχους, στο πάτωμα και στο ταβάνι ύστερα στην ευρύτερη γειτονιά κ.ο.κ. ώσπου φτάνει στην ατμόσφαιρα της γης και από κει ταξιδεύει πλέον στο σύμπαν. Τα αποτυπώματα αυτά, διατηρούν τις δονήσεις των δημιουργών ενεργειών τους και τις εκπέμπουν διαρκώς.

Όσο πιο κοντινό είναι ένα ενεργειακό αποτύπωμα από την πηγή του, τόσο πιο καθαρή είναι η μνήμη της ενέργειας που το γέννησε και τόσο πιο καθαρά θα συνεχίσει να εκπέμπει το ίδιο μοτίβο δονήσεων.

Όταν λοιπόν τσακωνόμαστε, βρίζουμε, καταριόμαστε, αισθανόμαστε κάθε ειδών αρνητικά συναισθήματα, γινόμαστε βίαιοι ψυχολογικά ή φυσικά, τότε τα ενεργειακά αυτά αποτυπώματα θα εκπέμψουν πάλι σε μας ακριβώς τις ίδιες ενεργειακές δονήσεις, προδιαθέτοντάς μας εκ νέου να μπούμε σε αυτόν τον φαύλο κύκλο. Πολλές φορές η ενεργειακή επιβάρυνση ενός χώρου  μπορεί να επιφέρει ακόμα και προβλήματα υγείας, εάν οι δονήσεις δεν διαφοροποιηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για παράδειγμα, ο θρήνος, η ασθένεια, η κατάθλιψη, οι βιαιοπραγίες φέρουν εξαιρετικά βαριά αποτυπώματα στο χώρο τα οποια μπορεί να διαρκούν για πάρα πολλά χρόνια... ενίοτε και δεκαετίες, αιώνες ή και χιλετηρίδες. Κάποια τέτοια παραδείγματα είναι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζιστών από τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο.

Ακριβώς το ίδιο όμως συμβαίνει και με τις θετικές ενέργειες των οποίων τα αποτυπώματα εκπέμπουν επίσης με τον ίδιο τρόπο και σε διάρκεια ανάλογη με την πρωταρχική δύναμη των ενεργειών που τα δημιούργησαν. Τέτοια παραδείγματα αποτελούν τα αρχαιολογικά μνημεία και ειδικά τα ασκληπιεία ή τα σημεία εστίασης προσευχών.

Σε αυτό λοιπόν το άρθρο θα δούμε πως η ίδια η φύση προνοεί για την αποκατάσταση της ενέργειας στους χώρους, καθώς και κάποιες τεχνικές οι οποίες έχουν σκοπό διαμέσου είτε να εγκλωβίσουν την αρνητική ενέργεια, είτε να τη μετασχηματίσουν.

Τέλος, επιθυμούμε να προσθέσουμε ότι υπό κανονικές συνθήκες δεν θα δημοσιεύαμε με τέτοια ευκολία αυτές τις πληροφορίες. Γνωρίζουμε ωστόσο ότι οι καταστάσεις είναι πλέον κρίσιμες, ότι η αρνητικότητα είναι μεγαλύτερη από ποτέ και αυτή είναι η ελάχιστη συμβολή μας για την αντιστροφή αυτής της ορμητικής δύναμης που σαρώνει πολλούς ανθρώπους όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Σας παρακαλούμε πολύ να κάνετε σοφή και συνετή χρήση...


ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

Η βασικότερη αρχή για τον καθαρισμό του χώρου είναι να ακολουθήσετε το παραπάνω σκεπτικό. Δηλαδή, εφόσον οι χαμηλών δονήσεων σκέψεις, ήχοι και πράξεις φορτίζουν αρνητικά τον χώρο, οι υψηλών δονήσεων σκέψεις, ήχοι και πράξεις τον φορτίζουν θετικά. Πριν διαβάσετε λοιπόν οτιδήποτε άλλο, έχετε ήδη το κλειδί στα χέρια σας. Κάντε στο χώρο σας πράγματα που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά, βάλτε μουσική, γελάστε, χορέψτε, ονειρευτείτε. Κάντε οτιδήποτε σας κάνει ευτυχισμένους και χαρούμενους. Παράλληλα μειώστε όλους εκείνους τους παράγοντες που εκπέμπουν ανεπιθύμητα.


Στο διαταύτα...
----------------------------------------

(*2)

Αφιέρωμα: Ενεργειακή Προτασία & Ασπίδα

Μετα το αφιέρωμα για τους ενεργειακούς εξαγνισμούς του χώρου, μπορούμε να προχωρήσουμε κσι σε ένα αφιέρωμα με τεχνικές ενεργειακής προστασίας. Όσοι ασχολούνται με τις ενεργειακές θεραπείες, λίγο - πολύ γνωρίζουν ήδη κάποιες τεχνικές για να προστατεύσουν τον εαυτό τους από την αποδυνάμωση, αλλά και από την απορρόφηση της ζωτικής τους ενέργειας από τρίτους.




Αν και ο χαρακτηρισμός ενεργειακή προστασία μπορεί να μοιάζει πολύ σπουδαίος εντούτοις είναι κάτι πολύ απλό. 
Πέρα από τους ενεργειακούς θεραπευτές που χειρίζονται πολλές φορές εξειδικευμένες τεχνικές για την προστασία των ιδίων, όλοι μας λίγο πολύ τις  χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Για παράδειγμα, παίρνουμε συγκεκριμένες στάσεις στο σώμα μας που εμποδίζουν τη διαροή της ενέργειάς μας.


Θα πρέπει ωστόσο να αποσαφηνίσουμε κάτι. Η ενεργειακή ασπίδα δεν αφορά απαραίτητα την προστασία μας από κάποιον άλλον έξω από εμάς. Η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων που θα χρησιμοποιηθούν οι τεχνικές αυτές που θα αναφέρουμε παρακάτω χρησιμεύουν στην προσταία μας από τον ίδιο μας τον εαυτό και τις αρνητικές του προδιαθέσεις. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση συμβόλων, χρωμάτων, ενίοτε και λέξεων που αποτελούν αρχέτυπα με αποτέλεσμα να συντονίζουμε συνειδητά τον εαυτό μας με συμβολισμούς υψηλών κραδασμών. 


Η δύναμη των συμβόλων πηγάζει από τη δύναμη των ανθρώπων που πιστεύουν σε αυτό. Γι αυτό το λόγο σε πολλές ασπίδες προστασίας χρησιμοποιούντι θρησκευτικά σύμβολα όπως ο σταυρός, εκμεταλλευόμενοι (με την καλή έννοια) την δύναμη της πίστης εκατομμυρίων ανθρώπων και δισεκατομμυρίων κατά τη διάρκεια της ιστορίας σε αυτά τα σύμβολα ως μέσα προστασίας και ευλογίας.


Η δύναμη των χρωμάτων πηγάζει από τη γλώσσα που κατανοεί το υποσυνείδητό μας. Ενώ πολλές τεχνικές βασίζονται στην καθορισμένη χρωματολογία των ενεργειακών κέντρων του σώματός μας. 


ΠΟΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΕΣ;

Οι ενεργειακές προστασίες όπως είπαμε παραπάνω φέρουν ήδη υψηλούς κραδασμούς εφοσον χρησιμοποιούν υψηλών κραδασμών σύμβολα πίστεως. Ωστόσο, είμαστε εμείς που πρέπει να τις εξελίξουμε και να τις ενισχύσουμε διαμέσου της τακτικής χρήσης. Όσο πιο τακτική η χρήση τους, τόσο πιο ισχυρά γίνονται... 



ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ;

Φυσικά και όχι! Μέχρι να μάθουμε κάποιες από αυτές κανείς μας δεν γνώριζε σχετικά και ζούσαμε μια χαρά, όπως και πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν τις γνωρίζουν και ίσως δεν μάθουν ποτέ για αυτές θα ζουν επίσης μια χαρά. Οι ενεργειακές προστασίες αποτελούν απλά ένα εργαλείο ελέγχου των κραδασμών μας και τίποτα άλλο. Ας μην ξεγελιόμαστε όμως, η φύση έχει πάντα τους δικούς της μηχανισμούς να διαχειρίζεται το κάθε τι...


Παρακάτω θα γράψουμε κάποιες βασικές τεχνικές, εκ των οποίων η τελευταία είναι από τις ισχυρότερες που υπάρχουν και θα χρειαστεί να τη χρησιμοποιήσετε με πολύ σεβασμό. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές των τεχνικών, ωστόσο επιλέξαμε τις πιο βασικές.
Αρχίζουμε πάντα με τις πιο εύκολες και καταλήγουμε στην ισχυρότερη.
Η τεχχνική της  Πυραμίδας ήταν αυτή που προσωπικά  χρησιμοποιούσα επί σειρά ετών και έχει καταπληκτικά αποτελέσματα. Είναι ιδανική και για ενεργειακούς θεραπευτές.


Στο διαταύτα...

Φυσική Ασπίδα

Ασπίδα μέσω της Προσευχής

Ασπίδα του Καθρέφτη

Ασπίδα της χρυσής αύρας

Ασπίδα της Χρυσής Πυραμίδας


Επίσης παρακάτω είναι κάποιες τεχνικές που έχουμε δημοσιεύσει στο παρελθόν:

Πως να δημιουργήσεις ενεργειακή ασπίδα

Τεχνική Προστατευτικής Αύρας

Ενδυνάμωση και καθαρισμός του ενεργειακού πεδίου μου


Πέρα από τις παραπάνω τεχνικές, πολύ ισχυρές δυνάμεις προστασίας έχουν και πολλά άλλα σύμβολα. Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με τα ισχυρότερα σύμβολα προστασίας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από όλες τις θρησκείες και τις παραδόσεις.


~ Πεντάλφα Το πλέον αποτελεσματικό σύμβολο ενάντια σε οτιδήποτε κακό, ανεξάρτητα από την θρησκεία του κατόχου. Πρέπει να αναπαριστάνεται όρθια και όχι ανεστραμμένη.


~ Σταυρός Διαχωρίζεται στον ισοσκελή σταυρό και στον κλασσικό ‘ασύμμετρο’ χριστιανικό σταυρό. Ο ισοσκελής σταυρός είναι ένα πανάρχαιο σύμβολο των στοιχείων (γη, νερό, αέρας, φωτιά) σε ισορροπία ή -κατά άλλες ερμηνείες- σύμβολο ισορροπίας μεταξύ Θείου και Υλικού κόσμου. Ο χριστιανικός σταυρός, είναι σύμβολο πίστης, ζωής και θεϊκής προστασίας. Προσφέρει επίσης καλή υγεία. 


~ Το Άστρο του Δαβίδ ή αλλιώς Η Σφραγίδα του Σολομώντα Για τους Εβραίους, είναι σύμβολο πίστης και θεϊκής προστασίας. Το συναντάμε όμως και στον Χριστιανισμό και στον Μουσουλμανισμό και στον Βουδισμό και στον Ινδουισμό, ως σύμβολο θεϊκής προστασίας και ισσοροπίας. 


~ Αλλάχ Το όνομα του Αλλάχ χαράσσεται πάνω σε πολύτιμο μέταλλο ή λίθο ή σε πόρτες σπιτιών από Μωαμεθανούς. 


~ Το Μάτι του Όρου Αιγυπτιακό σύμβολο πίστης, δύναμης και ενεργητικότητας. Αναπαριστά το μάτι του Θεού Όρου και υπενθυμίζει ότι ο Θεός βλέπει τα πάντα. Όταν το μάτι είναι δεξί, ο Θεός προσφέρει. Όταν είναι αριστερό, ο Θεός τιμωρεί αλλά και προστατεύει από εχθρούς. 


~ Το Μάτι του Θεού Ινδιάνικο σύμβολο πίστης και θεϊκής προστασίας. Φτιάχνεται με κλαδάκια και νήμα και αναπαριστά ένα μάτι. ~ Akhet Αιγυπτιακό σύμβολο που παριστάνει τον ανατέλλοντα Ήλιο (Θεό Ρα). Φοριέται για προστασία και δύναμη, ή χαράσσεται σε πόρτες σπιτιών. 


~ Αστέρι Κόσμημα από χρυσό σε σχήμα αστεριού φοριέται για καλή τύχη και προστασία από κάθε τι κακό. Παραπέμπει στην Πεντάλφα και το Άστρο του Δαυίδ. ~ Ankh Αιγυπτιακό σύμβολο ζωής, αναγέννησης, ψυχής, σταθερότητας και δύναμης. Για τους αρχαίους Αιγυπτίους πιστεύονταν ότι προσφέρει στην ψυχή όποιου το φορά, 100.000.000 χρόνια ζωής. Φοριέται επίσης για μακροβιότητα. 


~ Billiken Ιρλανδικό περίτεχνο κόσμημα σε μορφή ανθρώπου που φοριέται για καλή τύχη. 


~ Chai Για τους Ασιάτες, το φύλλο τσαγιού είναι σύμβολο ζωής. Φοριέται σαν κόσμημα από χρυσό ή ασήμι για μακροβιότητα. 


~ Nefer Αιγυπτιακό σύμβολο ομορφιάς και καλοσύνης. Αναπαριστά μια καρδιά και έναν αυλό. Φοριέται για ζωντάνια και ευτυχία. 


~ Αμάλθειας Κέρας Συμβολίζει ευημερία και γονιμότητα. Το μυθικό κέρας της Αμαλθείας που ξεχείλιζε συνέχεια από φρούτα, λουλούδια είναι γνωστό σε όλους. Μικρό φυλαχτό σε σχήμα κέρατος φοριέται για καλή τύχη και καλή υγεία. 


~ Βελανίδι Φοριέται για ευημερία, για να ελκύσει το αντίθετο φύλο, για να αυξήσει τα έσοδα και για να ενδυναμώσει μαντικές ικανότητες. 


~ Γάτα (βλ. και σχετικό κείμενο) Κόσμημα σε σχήμα γάτας που φοριέται για εκπλήρωση ευχών, προστασία από κακόβουλα πνεύματα και επιθετικές γητείες, και για καλή τύχη.


~ Δόντι Αλιγάτορα Φοριέται για προστασία από τις επιθετικές γητειές και τον κίνδυνο. 


~ Δράκος (βλ. και σχετικό κείμενο) Κόσμημα σε σχήμα δράκου φοριέται για να ελκύσει αγάπη, ευτυχία και γονιμότητα. 


~ Ζώα Μικρό φυλαχτό από μέταλλο ή ξύλο ή πυλό σε σχήμα κάποιου ζώου φοριέται για να προσελκύσει ότι αντιπροσωπεύει το αναπαριστάμενο ζώο (Βλ. Συμβολισμό των Ζώων Οδηγητών) 


~ Ήλιος Κόσμημα από χρυσό σε σχήμα ήλιου φοριέται για ευημερία. 


~ Ημισέληνος Κόσμημα από ασήμι σε σχήμα ημισελήνου (στο γέμισμα) φοριέται για επιτυχία σε θέματα συναισθηματικά. ~ Καρδιά Για τους αρχαίους Αιγυπτίους η καρδιά ήταν η κατοικία της ψυχής. Σήμερα συμβολίζει αγάπη και αφοσίωση. Φοριέται για προστασία από ασθένειες της καρδιάς. 


~ Κουδουνάκι Φοριέται σε ζώα και από ανθρώπους για προστασία από κακόβουλα πνεύματα, από κατάρες και από το «κακό μάτι». 


~ Κυλινδρική Σφραγίδα Σουμερικό κυλινδρικό κόσμημα/φυλαχτό φτιαγμένο από πηλό και διακοσμημένο με πολύτιμους λίθους. Στην αρχαιότητα φοριόνταν από επιχειρηματίες για να ελκύσει καλές δουλειές αλλά ήταν ταυτόχρονα και η προσωπική τους σφραγίδα. 


~ Πέταλο Αλόγου Καρφώνεται σε πόρτες σπιτιών ή φτιάχνεται σαν μικρό κόσμημα για το λαιμό, για καλή τύχη. 


~ Σκαραβαίος Αιγυπτιακό σύμβολο του Θεού Χέπερ. Στην αρχαία Αίγυπτο, οι ιερείς το τοποθετούσαν στην καρδιά των ταριχευμένων νεκρών, με εγχάρακτο πάνω του κεφάλαιο από το Βιβλίο των Νεκρών για είναι ο νεκρός θαρραλέος και ειλικρινής όταν βρεθεί μπροστά σους Θεούς. Σήμερα, κόσμημα σε σχήμα σκαραβαίου φοριέται για δύναμη, προστασία και μακροβιότητα. 


~ Τετράφυλλο Τριφύλλι Συμβολίζει δόξα, πλούτο, αγάπη και υγεία. Λέγεται ότι όποιος το βρει θα γίνει πολύ πλούσιος. Φτιάχνονται όμως και φυλαχτά σε σχήμα τετράφυλλου τριφυλλιού και φοριούνται για καλή τύχη και λεφτά. 


~ Το Λυχνάρι του Αλαντίν Μικρό φυλαχτό σχηματισμένο σαν λυχνάρι του Αλαντίν, φοριέται για ευτυχία και καλή τύχη. ~ Βέλος Ένα μικρό ασημένιο ή χρυσό βέλος, φοριέται σαν κόσμημα για να προστατεύσει τον κάτοχο από οτιδήποτε κακό και να προσφέρει ευτυχία και ευημερία. Σχετίζεται με τον Απόλλωνα, την Άρτεμη και τον Έρωτα, παραπέμποντας στις αχτίδες του ηλίου, την δύναμη και το θάρρος. 


~ Ονειροπαγίδα Σαμανικό σύμβολο προστασίας από εφιάλτες, που κρεμιέται πάνω από το κρεβάτι. Παραδοσιακά, διακοσμείται με ξύλινα ή κοκάλινα ομοιώματα των τοτέμ του κατόχου. ~ Κεραυνός Το συναντάμε σε σχεδόν όλες τις παραδόσεις και θρησκείες ανά τους αιώνες, ως σύμβολο θεϊκής δύναμης και προστασίας. Φτιάνεται ως κόσμημα ή χαράσσεται σε πόρτες σπιτιών.

Καλή σας χρήση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου