H ιδέα δεν είναι καινούρια, αλλά δεν είναι πολλοί εκείνοι που επιχείρησαν να την αποδείξουν επιστημονικά, με εξαίρεση την Κβαντική Φυσική, που έχει ρίξει αρκετό φως σε αυτό το πεδίο τα τελευταία χρόνια.
Ο δρ. Konstantin Korotkov, καθηγητής Φυσικής στο πανεπιστήμιο της Αγ. Πετρούπολης, υποστηρίζει ότι τόσο οι θετικές όσο και οι αρνητικές μας σκέψεις επιδρούν ανάλογα στο περιβάλλον μας.
«Έχουμε αναπτύξει τη θεωρία ότι η συνείδησή μας είναι κομμάτι του υλικού κόσμου που μας περιβάλλει και με αυτή μπορούμε να επηρεάσουμε τα πάντα γύρω μας» δηλώνει.
Ωστόσο, δεν μπορούμε να δούμε την ενέργεια με γυμνό μάτι, γι΄ αυτό και είναι δύσκολο να συλλάβουμε με το νου μας αυτή την ιδέα. Για να γεφυρώσει λοιπόν αυτό τον αθέατο κόσμο με τον πραγματικό, πραγματοποίησε πειράματα με την τεχνική της βιοηλεκτροφωτογραφίας (bioelectrophotography). Προϋπόθεση είναι να γίνει αποδεκτό ότι το ανθρώπινο σώμα και ο νους, η συνείδησή μας, εκπέμπουν συνεχώς ενέργεια. Η βιοηλεκτροφωτογραφία στοχεύει στο να αποτυπώσει αυτά τα ενεργειακά πεδία με τη μορφή φωτός γύρω από το σώμα. Στη μεταφυσική αυτό το ενεργειακό πεδίο είναι γνωστό ως η αύρα του ανθρώπου.
Ο δρ. Korotkov δεν είναι ο μόνος που εντρυφά σε αυτό το είδος της έρευνας. Επιστήμονες από το Ερευνητικό Εργαστήριο PEAR του πανεπιστημίου Πρίνστον κάνουν τα δικά τους πειράματα και μέχρι στιγμής έχουν καταλήξει ότι ο ανθρώπινος νους έχει όντως τη δυνατότητα να επιδρά στην απόδοση συσκευών, που ονομάζονται Γεννήτριες Τυχαίων Γεγονότων (Random Event Generators-REGs).
H έρευνα ξεκίνησε τυχαία, όταν ένα φοιτητής εξέφρασε την περιέργεια να μελετήσει την επίδραση του ανθρώπινου νου και των σκέψεων στον περιβάλλοντα χώρο. Σύντομα ο δρ. Robert Jahn και οι συνεργάτες κατέληξαν να αφιερώνουν ατέλειωτες ώρες πειραματιζόμενοι με αυτή την ιδέα. Στο πλαίσιο αυτό διαπιστώθηκε ότι ο ανθρώπινος νους αλληλεπιδρούμε με μηχανήματα, φανερώνοντας μια σχέση που δεν ήταν καταγεγραμμένη ή διαπιστωμένη στον φυσικό κόσμο.
Ο νους μπορούσε να επηρεάσει και να αλλάξει τα αποτελέσματα που παρήγαγαν μηχανές με τρόπο ανεξήγητο. Για να ερευνήσουν περαιτέρω κατασκεύασαν ειδικές συσκευές, που μπορούσαν να μιμηθούν το παιχνίδι «κορώνα ή γράμματα». Χωρίς ανθρώπινη επίβλεψη, οι μηχανές έφερναν κορώνα ή γράμματα σε ποσοστό 50%. Η αναλογία άλλαζε όταν ήταν παρών κάποιος από το προσωπικό του εργαστηρίου, που παρακολουθούσε τη λειτουργία του μηχανήματος. Τότε το ποσοστό αλλοιωνόταν και άλλαζε ανάλογα με το αποτέλεσμα, στο οποίο εστίαζε με τη σκέψη του ο συμμετέχων στο πείραμα.
Αν και η καταγεγραμμένες αλλαγές δεν ήταν τεράστιες, οι αποκλίσεις από το ποσοστό 50-50 ήταν αρκετά σημαντικές και, κυρίως, αδύνατο να εξηγηθούν με επιστημονικούς όρους. Μόνο η Κβαντική Φυσική μπορεί να εξηγήσει αυτό το φαινόμενο, λένε οι ειδικοί. Παραμένει ωστόσο ότι η ανθρώπινη σκέψη και συνείδηση μπορούν να επηρεάσουν και να αλλάξει το περιβάλλον. Και αν κάτι τέτοιο ισχύει δεν αξίζει τον κόπο περαιτέρω διερεύνησης, καθώς πολλοί ισχυρίζονται ότι ο ανθρώπινος νους είναι το ισχυρότερο όπλο για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο, γεμάτο ευτυχή και υγιή άτομα, που ευημερούν και συνυπάρχουν αρμονικά;
(1)
(1)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου