Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΕΠΙΦΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ – ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ


Η επίφυση είναι το μέρος του εγκεφάλου που ενδυναμώνει αυτό που είναι γνωστό ως η «έκτη αίσθηση» και άλλες παραφυσικές ικανότητες. Είναι επίσης το κέντρο της αίσθησης της ευτυχίας. Η επίφυση είναι σε αδράνεια στο μέσο άτομο. Μια αδρανής επίφυση είναι ισοδύναμη με έναν αποκομμένο νωτιαίο μυελό, όπου το μυαλό δεν μπορεί να στείλει μηνύματα ή να κινήσει μέλη του σώματος πέρα από τη περιοχή που έχει αποκοπεί. Η μόνη διαφορά είναι ότι η επίφυση επηρεάζει τη ψυχή.

 Με το πέρασμα των αιώνων, εξαιτίας των σχετικών «θρησκειών», η ανθρωπότητα έχει παρακμάσει εξελικτικά και πνευματικά. Αυτός είναι ο λόγος που η ανθρωπότητα στο σύνολό της είναι πνευματικά ανίσχυρη. Ο στόχος των θρησκειών πάντα ήταν να κρατήσουν την ανθρωπότητα σε άγνοια και χωρίς δύναμη. Κάθε φορά που μια θρησκεία καταλάμβανε τον έλεγχο μιας περιοχής, τα αρχαία έγγραφα απομακρυνόντουσαν ή καταστρέφονταν. Οι θρησκείες τότε αντικαθιστούσαν τη γνώση που είχαν αφαιρέσει, με ψέματα και με ψευδείς ιστορίες. Αυτός είναι ο λόγος που η ανθρώπινη φυλή είναι στο σημείο που βρίσκεται σήμερα πνευματικά. Κατάπτωση, αρρώστια, μαρασμός, ανικανότητα και άγνοια είναι τα αποτελέσματα της απώλειας αυτής της γνώσης. Το μέσο άτομο χρησιμοποιεί μόνο το 5-10% της ισχύς του μυαλού του. Αυτό είναι ανάλογο με ένα μέλος του σώματος που έχει ακινητοποιηθεί σε γύψο και είναι άκαμπτο και μαραμένο, αλλά σε ακόμα χειρότερη κατάσταση. Η ανθρωπότητα έχει στερηθεί πρόσβαση στις πνευματικές δυνάμεις μέσω της έλλειψης χρήσης τους από γενιά σε γενιά και τις έχει χάσει σχεδόν όλες.
 Για να ενεργοποιήσετε την επίφυση, διαλογισμοί ισχύος θα πρέπει να γίνονται συχνά. Απαιτείται χρόνος για να ενδυναμωθεί αυτός ο αδένας για να ενεργοποιηθεί και να χρησιμοποιηθεί.
 Η επίφυση δουλεύει σε συνδυασμό με την υπόφυση. Και οι δύο αδένες ενεργοποιούνται μέσω του διαλογισμού ανοίγματος του τσάκρα της κορώνας.
 Η επίφυση και η υπόφυση προσαρμόζουν και χαμηλώνουν τη συχνότητα των βιοηλεκτρικών ροών. Είναι μετασχηματιστές πνευματικής ενέργειας. Η πνευματική ενέργεια εισέρχεται από τα υψηλότερα τσάκρα και κατεβαίνει μέσω του τσάκρα της κορώνας όπου φτάνει στην επίφυση του εγκεφάλου. Καθώς μπαίνει στον εγκέφαλο, ο ρυθμός της δόνησης μειώνεται. Μια ενεργοποιημένη επίφυση λειτουργεί ως μετασχηματιστής που χαμηλώνει τον ρυθμός της ενέργειας σε μια χαμηλότερη συχνότητα. Η ενέργεια μπαίνει και κινείται από την περιοχή του υποθαλάμου του εγκεφάλου προς την υπόφυση. Η υπόφυση μετασχηματίζει την ενέργεια σε μια ακόμα χαμηλότερη συχνότητα ώστε να μπορεί να απορροφηθεί και να διαβαστεί από τον εγκέφαλο.
 Η ανθρωπότητα στο σύνολό της λειτουργεί σε μια χαμηλή συχνότητα. Ο διαλογισμός ισχύος και η στρέψη των τσάκρα μας επιταχύνει αυτή τη δόνηση σε υψηλότερα επίπεδα όπου είμαστε πνευματικά ανοιχτοί και έχουμε αντίληψη. Μια υψηλότερη δόνηση μας προστατεύει επίσης από ασθένειες και αρνητικές ενέργειες.
 Το μεσολόβιο λειτουργεί για να ανταλλάσσει πληροφορίες ανάμεσα στα δυο ημισφαίρια του εγκεφάλου. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν τη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου, καθώς ζούμε σε έναν κόσμο που βασίζεται στο αριστερό ημισφαίριο. Ο διαλογισμός κενού σιωπά την αριστερή μεριά, της σκέψης και της λογικής, και μας ανοίγει τη δεξιά πλευρά, που είναι η διαισθητική/πνευματική πλευρά.
 Το φως είναι απαραίτητο για τη ψυχή. Τόσο πολύ αρνητικότητα έχει συσχετιστεί με το φως λόγω της κατάχρησης των θρησκειών της δεξιάς ατραπούς και τη κίνηση της νέας εποχής. Το φώς συνδέεται με την αστραπή που συμβολίζει τη δημιουργία και είναι ένα αρχαίο σύμβολο. Μπορούμε να ταξιδέψουμε στο φως και να χρησιμοποιήσουμε το φως για τους δικούς μας σκοπούς…




Ενεργοποίηση του Τρίτου Ματιού

  
Το Τρίτο μας Μάτι είναι ουσιαστικά μια «τυφλή» υπόφυση (ή για να το πω απλά και λαϊκά: ένα «σωληνάκι» που δεν ξεκινά ούτε καταλήγει πουθενά, είναι αυτόνομο) στο μέτωπό μας, που κατά την Ιατρική επιστήμη δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης. Ουσιαστικά δηλαδή, πρόκειται για κάτι που η «πεπατημένη» επιστήμη δεν έχει βρει ακόμα τον ρόλο του.
Από αρχαιοτάτων χρόνων όμως, οι Μύστες κάθε λαού το συνέδεσαν με την διαίσθηση και το χαρακτήρισαν ως η όραση της διαίσθησης, η σύνδεσή της με τον έξω κόσμο. Εξ’ ου και το όνομά του.

Αυτό όμως το «μάτι» για να λειτουργήσει κατά βούληση και όχι αυθαίρετα, θέλει εξάσκηση. Δεν είναι δύσκολο, αλλά σίγουρα χρειάζεται την προσοχή μας, την επιμονή μας και -πάνω απ’ όλα- τον σεβασμό μας. Επίσης, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουμε μάθει πρώτα να χαλαρώνουμε, να οραματιζόμαστε, να διαλογιζόμαστε και να νιώθουμε το σώμα μας (βλ. σχετικά άρθρα της ενότητας).

Άσκηση 1η
Γι αρχή, ξεκινάμε με μια πολύ απλή ασκησούλα που θα μας διδάξει, αφ’ ενός να αισθανθούμε το τρίτο μάτι και αφ’ ετέρου να το «ανοίγουμε» και να το «κλείνουμε» κατά βούληση:
Κάθισε κάπου ήσυχα και άνετα, με απαλό φωτισμό που να μην κουράζει. Κλείσε τα μάτια σου και χαλάρωσε. Πάρε μερικές βαθιές ανάσες για να σε βοηθήσουν στην χαλάρωση. Τώρα προσπάθησε να αισθανθείς το τρίτο σου μάτι. Βρίσκεται κάπου στην μέση του κούτελού σου (μερικοί το έχουν χαμηλά, κοντά στην βάση της μύτης, άλλοι το έχουν ακριβώς στο κέντρο του κούτελου, άλλοι λίγο πιο ψηλά). Εάν συγκεντρώνεσαι σωστά, θα νιώσεις μια ελαφριά φαγούρα ή μια πολύ ελαφριά πίεση ή ένα κρυωματάκι ή λίγο περισσότερη ζέστη ή τέλος πάντων ‘κάτι’ διαφορετικό κάπου στο κούτελό σου. Η αίσθηση διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο... θα βρεις την δική σου όταν προσπαθήσεις. Μόλις νιώσεις αυτό το ‘κάτι διαφορετικό’, συγχαρητήρια: εντόπισες το που βρίσκεται το τρίτο σου μάτι και το ενεργοποίησες συνειδητά!
Δοκίμασε να ακουμπήσεις το σημείο με το δάχτυλό σου και θα νιώσεις να σε ενοχλεί ή ακόμα και να σε πονάει ελαφρά (περίπου όπως όταν ακουμπάς το δάχτυλό σου στα κανονικά σου μάτια). Αυτό σημαίνει ότι το τρίτο μάτι σου είναι ανοιχτό.
Έχοντας κλειστά τα κανονικά σου μάτια, οραματίσου το τρίτο σου μάτι. Για αρχή, μην κρατάς πολύ την εικόνα στο νου σου έχοντας ανοιχτό το τρίτο μάτι! Μόλις «δεις» (οραματιστείς) το τρίτο σου μάτι, οραματίσου το να κλείνει. Όταν πράγματι θα κλείσει, η αίσθηση που είχες στο κούτελο θα σταματήσει και αν βάλεις το δάχτυλό σου επάνω, δεν θα σ’ ενοχλεί.

Εξασκήσου σ’ αυτό το άνοιξε-κλείσε για αρχή... Όταν το καταφέρεις επανειλημμένα χωρίς χρονοτριβές και κούραση, δοκίμασε πάλι το ίδιο αλλά αυτή τη φορά με ανοιχτά τα κανονικά σου μάτια. Όταν το καταφέρεις κι αυτό, εξασκήσου αρκετά, μέχρι να είσαι σίγουρος/η ότι το ελέγχεις. Μην προχωρήσεις στην επόμενη άσκηση, εάν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος/η ότι το ελέγχεις! 

Άσκηση 2η
Το επόμενο βήμα είναι λίγο πιο δύσκολο και ίσως σε τρομάξει... Θα πρέπει όμως να θυμάσαι συνέχεια πως ότι κι αν δεις, ότι κι αν αισθανθείς, είναι δικά σου πράγματα «κλειδωμένα» στο υποσυνείδητο, που τωρα βρηκαν διεξοδο:
Λάβε θέση χαλάρωσης όπως συνήθως και κλείσε τα μάτια σου. Άνοιξε το τρίτο σου μάτι κι αυτήν την φορά, συγκεντρώσου στο κέντρο του. Άφησέ το ελεύθερο να ελευθερώσει ότι έχει μέσα του. Προσπάθησε να μην αφήσεις την λογική σου να αναμιχθεί.
Θ' αρχίσουν να βγαίνουν ένα σωρό πράματα, σχήματα, χρώματα... αλλά κυρίως: συναισθήματα. Πολύ έντονα συναισθήματα. 
Μην αφεθείς πολύ ώρα. Μόλις αισθάνεσαι ότι αρχίζεις να καταβάλλεσαι από τα συναισθήματα, κλείσε αμέσως και μην ξαναπροσπαθήσεις για το υπόλοιπο της ημέρας.
Κάνε το ίδιο για όσες μέρες θέλεις, όχι όμως πάνω από 1 φορά την μέρα. Κατά την διάρκεια της υπόλοιπης μέρας, μην χρησιμοποιείς καθόλου το τρίτο σου μάτι. Θα το ανοίγεις μονάχα για την άσκηση.
Θα ξέρεις ότι δεν χρειάζονται άλλες μέρες, όταν φτάσεις να το ανοίγεις και να μην βγαίνει πια τίποτα από μέσα.

Ο σκοπός αυτής της άσκησης είναι διπλός: 
1 - να «αδειάσεις την αποθήκη» σου. Η διαίσθησή σου «αποθηκεύει» πράγματα καθημερινά και τα συσσωρεύει στο υποσυνείδητο. Ο μεγαλύτερος όγκος, έρχεται από τα όνειρα. Μ' αυτήν την άσκηση, κατά κάποιο τρόπο αδειάζεις και καθαρίζεις αυτήν την αποθήκη, ώστε να δώσεις καθαρό και ανεπηρέαστο χώρο σε νέα ερεθίσματα. 
2 - Να ενεργοποιήσεις το τρίτο σου μάτι. Είναι κάτι σαν «ξεσκούριασμα».

Δεν πρέπει να κάνεις αυτό το «ξεκαθάρισμα» μια κι έξω, διότι είναι φοβερά εξουθενωτικό (θα το προσέξεις και μόνος/η σου αυτό άλλωστε).

Υπ' όψη, πως από την στιγμή που θα «καθαρίσεις» και μετά, πλέον θα πρέπει να έχεις μόνιμα κλειστό το τρίτο σου μάτι (κυρίως όταν κοιμάσαι) και να το ανοίγεις μονάχα όταν θέλεις.

Άσκηση 3η
Τώρα πλέον είσαι έτοιμος/η να δεχθείς κατά βούληση ερεθίσματα από τον κόσμο γύρω σου. Ξεκίνα με κάτι απλό για εξάσκηση, για το οποίο όμως θα χρειαστείς την βοήθεια ενός φίλου:
Ζήτα από τον φίλο σου να μπει μέσα σ’ ένα κατασκότεινο δωμάτιο και να κρυφτεί ή να σταθεί απλά όπου θέλει, χωρίς να κινείται καθόλου και χωρίς να κάνει τον παραμικρό θόρυβο. Στην συνέχεια μπες κι εσύ μέσα στο δωμάτιο, στάσου στην είσοδο, κλείσε να μάτια σου και άνοιξε το τρίτο σου μάτι. Προσπάθησε να εντοπίσεις τον φίλο σου, μέσω της «όρασης» του τρίτου σου ματιού, χωρίς να μετακινείσαι μέσα στο δωμάτιο. Προσπάθησε μάλιστα να διακρίνεις και την στάση που έχει.
Άλλη παρόμοια άσκηση: προσπάθησε να κινηθείς μέσα σ’ ένα δωμάτιο του οποίου την διαρρύθμιση δεν γνωρίζεις, χρησιμοποιώντας το τρίτο σου μάτι και έχοντας τα κανονικά σου μάτια κλειστά.
Μπορείς να σκεφτείς πληθώρα παρόμοιων ασκήσεων. Εφάρμοσέ τις και όταν θα έχεις έναν ικανοποιητικό βαθμό επιτυχίας, μπορείς να συνεχίσεις με πιο πολύπλοκες ασκήσεις, όπως:
- Δοκίμασε να καταλάβεις ποιοί ή/και πόσοι επισκέφτηκαν ένα δωμάτιο, μέσω του τρίτου σου ματιού (φρόντισε να έχεις έναν τρόπο να επιβεβαιώσεις). 
- Προσπάθησε να δεις την αύρα κάποιου, μέσω του τρίτου ματιού.
- Ζήτα από έναν φίλο να κινηθεί αργά, όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα και προς όποια κατεύθυνση θέλει μέσα σ’ ένα μεγάλο δωμάτιο, και προσπάθησε να παρακολουθήσεις τις κινήσεις του μέσω του τρίτου ματιού και έχοντας τα μάτια σου κλειστά (βοηθάει το να φοράς ωτασπίδες, ώστε να μην ακούς καθόλου την κίνησή του).
- Προσπάθησε να «δεις» κλειστά τραπουλόχαρτα.

Σκέψου κι άλλες παρόμοιες ασκήσεις και αργότερα μπορείς να εξασκηθείς σε ακόμα πιο περίπλοκα πράγματα, όπως για παράδειγμα το που είναι και τι κάνει την δεδομένη στιγμή ένας άνθρωπος (ή και ζώο ακόμα) που δεν βρίσκεται κάπου κοντά σου (προσοχή στο να μην καταπατάς το δικαίωμα στον απόρρητο και προσωπικό χρόνο του καθενός!)

Όσο περισσότερο εξασκείσαι, τόσο περισσότερα πράγματα θα μπορείς να αντιληφθείς, αλλά μην ξεχνάς να «καθαρίζεις» το τρίτο σου μάτι τακτικά! (με την 2η άσκηση).

Τέλος, θα προσέξεις ότι μερικές φορές, ενώ έχεις κλειστό το τρίτο σου μάτι, νιώθεις ένα «γαργάλημα» στο σημείο του (ή ‘κάτι’ διαφορετικό). Σ’ αυτήν την περίπτωση, άνοιξέ το αμέσως και προσπάθησε να καταλάβεις τι «μήνυμα» προσπαθεί να σου στείλει η διαίσθησή σου.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου