Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τον γυναικείο οργασμό!


Αποτελεί θέμα ταμπού αλλά και διακαή πόθο κάθε γυναίκας για να μάθει. Έχουν γραφτεί μύθοι, θεωρίες ακόμη και δοξασίες. Τι ισχύει όμως; Όλα αυτά, για τον γυναικείο οργασμό.
Τελικά υπάρχει το σημείο G;
Η απάντηση είναι αβέβαιη, έχουν γίνει πολλές συζητήσεις πάνω στο θέμα αυτό και αυτό οφείλεται στον γυναικολόγο που το βρήκε πρώτος Ernst Grafenberg, ο ποίος το ονόμασε και έτσι!
Από την άλλη πολλοί επιστήμονες αλλά και έρευνες που έχουν γίνει υποστηρίζουν πως ίσως δεν υπάρχει. Το σίγουρο είναι πως εάν υπάρχει δεν αφορά όλες τις γυναίκες.
Θεωρητικά το σημείο G υπάρχει υπάρχει στο πάνω μέρος του ανοίγματος του κόλπου, το οποίο καθώς διεγείρεται προκαλεί τον οργασμό. Υπεύθυνο το σημείο αυτό είναι και για την «εκσπερμάτιση» που έχουν κάποιες γυναίκες, δηλαδή την έκκριση μεγάλης ποσότητας υγρών που πολλές φορές μπερδεύουν νομίζοντας πως είναι ούρα αλλά δεν είναι.
Η κολπική διείσδυση συνδέεται απαραίτητα με τον οργασμό;
Όχι, αυτό δεν είναι απαραίτητο! Μπορεί ο Φρόιντ να τον έχει αποκαλέσει «ώριμο οργασμό», ο οποίος προκύπτει κάθε φορά που μια γυναίκα κάνει σεξ, στην πραγματικότητα όμως αυτό είναι ένας μύθος!
Μόνο το 25% των γυναικών έχουν τακτικά οργασμό μετά την κολπική διείσδυση
Ενώ άλλες γυναίκες τον βιώνουν σπάνια!
Πρέπει να έχουμε οργασμό σε κάθε σεξουαλική συνεύρεση;
Οι ειδικοί λένε όχι. Ο γυναικείος οργασμός, έχει ιδιαίτερα σημαντική θέση στην ικανοποίηση της γυναίκας από τη σεξουαλική πράξη χωρίς όμως να αποτελεί υποχρεωτική συνθήκη για όλες τις σεξουαλικές επαφές.
Είναι ψυχολογικό ζήτημα ο γυναικείος οργασμός;
Ο οργασμός είναι ένα πολυσύνθετο και πολυπαραγοντικό φαινόμενο. Τα αίτια της οργασμικής διαταραχής μπορεί να είναι ψυχογενή, οργανικά ή μεικτά. Στα ψυχογενή ανήκουν, το άγχος, η ντροπή, η υποτίμηση, η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η απογοήτευση ή μια παλαιότερη τραυματική σεξουαλική εμπειρία. Σημαντικό ρόλο βέβαια παίζει και η κακή σχέση με τον σύντροφο αλλά και η άγνοια.
Οι παθολογικές αιτίες είναι οι νευρολογικές ασθένειες ή η λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων, ο σακχαρώδης διαβήτης, κολπίτιδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου