Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015

ΣΚΕΠΤΟΜΟΡΦΕΣ/ΕΝΕΡΓΟΜΟΡΦΕΣ - ΑΣΤΡΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ


Ενεργομορφές/σκεπτομορφες


Οι ενεργομορφές είναι οντότητες δημιουργημένες με ενέργεια και «προγραμματισμένες» για κάποιο σκοπό. Όταν ο νους και τα συναισθήματα επικεντρώνονται σε ένα συγκεκριμένο θέμα, τότε αυτό αρχίζει και «υλοποιείται» ενεργειακά στην αύρα. Με αρκετή δύναμη, μπορεί να αποκοπεί από το πεδίο της αύρας του σώματος και να δημιουργηθεί σαν σχεδόν ανεξάρτητη οντότητα, που σκοπός της είναι να πραγματοποιήσει την σκέψη από την οποία δημιουργήθηκε.Οι ενεργομορφές έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής και συνήθως όταν πραγματοποιηθεί ο σκοπός «πεθαίνουν». Μια σωστά δημιουργημένη ενεργομορφή είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, αλλά την κακόβουλη ή καλόβουλη φύση της θα την καθορίσει ο δημιουργός της. Μπορεί δηλαδή να χρησιμοποιηθεί και για καλό μα και για κακό σκοπό. Μπορεί να προστατέψει μπορεί όμως και να καταστρέψει. Οι ενεργομορφή διατηρεί έναν σύνδεσμο με τον δημιουργό της, σαν ομφάλιο λώρο. Τρέφεται από την ζωτική του ενέργεια ή από τα φυσικά του υγρά (που περιέχουν ζωτική ενέργεια) και για να καταστραφεί, ο δημιουργός θα πρέπει να πάψει να της παρέχει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται. Όταν όμως η ενεργομορφή έχει υπάρξει για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν αποκλείεται να γίνει ανεξάρτητη, και ακόμα κι αν ο δημιουργός της καταστρέψει τον σύνδεσμό του μαζί της, εκείνη να εξακολουθήσει να υπάρχει, αναζητώντας όμως ζωτική ενέργεια από αλλού. Για αυτόν τον λόγο, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι τα incubi & succubi και οι δαίμονες-μυζητήρες, δεν αποκλείεται να υπήρξαν αρχικά ενεργομορφές που αργότερα «αυτομόλησαν». Πολλοί επίσης υποστηρίζουν ότι οι κακόβουλες θεότητες που απαιτούν θυσίες αίματος, δεν αποκλείεται να είναι δημιουργήματα Ιερέων ή Ιερειών, που «προγραμμάτισαν» έτσι τις ενεργομορφές ώστε να μπορούν να τραφούν όχι μόνο από τους ιδίους τους δημιουργούς τους, αλλά και από άλλες πηγές, εντείνοντας έτσι και την δύναμή τους αλλά και την διάρκεια ύπαρξής τους.Αν και γενικά η καταστροφή τους είναι εύκολη, τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα δύσκολα εάν έχει υπάρξει για μεγάλο διάστημα.

Όσο περισσότερο υπάρχει, τόσο δυνατότερη γίνεται και τόσο πιο ανεξάρτητη και αυτόβουλη. Γι΄ αυτό και πάντα συνίσταται να καταστρέφεται η ενεργομορφή αμέσως μόλις εκπληρώσει τον σκοπό της (αν δεν καταστραφεί από μόνη της) και να μην «επαναπρογραμματίζεται» για άλλο σκοπό. Καλλίτερα να δημιουργηθεί μια καινούργια παρά να χρησιμοποιηθεί η ήδη υπάρχουσα.Οι ενεργομορφές λοιπόν δημιουργούνται συνειδητά, υπάρχουν όμως και οι σπάνιες περιπτώσεις ενεργομορφών που δημιουργήθηκαν κατά λάθος. Για μια τέτοια περίπτωση, η θέληση του δημιουργού θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα δυνατή.Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό με τις μητέρες, που είναι τόσο δυνατή η θέληση για προστασία του παιδιού τους, που ασυναίσθητα μπορεί να δημιουργήσουν μια ενεργομορφή που ως μοναδικό σκοπό θα έχει την προστασία του παιδιού. Και εδώ, είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι φύλακες άγγελοι δεν είναι τίποτε άλλο παρά ενεργομορφές δημιουργημένες από την μητέρα του ατόμου, ή αν όχι από την ίδια την μητέρα, από κάποιο άλλο πρόσωπο που αγαπά το άτομο τόσο πολύ και που η θέλησή του να το προστατέψει είναι τόσο δυνατή, που τελικά δημιουργείται μια ενεργομορφή. Δεν αποκλείεται επίσης να έχει δημιουργηθεί και από το ίδιο το άτομο, εάν η δύναμη της πίστης του ότι όντως υπάρχει ένας φύλακάς-άγγελος που τον προστατεύει και τον καθοδηγεί είναι αρκετά ισχυρή.Πέρα λοιπόν από τις εσκεμμένες και συνειδητές δημιουργίες ενεργομορφών, υπάρχουν και αυτές που δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν ασυναίσθητα από την ασυνήθιστα ισχυρή μας θέληση για κάτι.
Όπως λοιπόν λέει και η παροιμία, πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί μπορεί να πραγματοποιηθεί.
…………………………………………………………………………………………………..

ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΤΡΙΚΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ.... 

INCUBUS - SUCUBUS 
Tα incubi είναι κίβδηλα,συχνά είναι εξοργιστικά και γενικά τα χαρακτηρίζει μια θηρωδία,χλιμιντρίζουν σαν τρελλά,ζευγαρώνουν ασταμάτητα,και πάντα μέχρι να εξαντλήσουν το θύμα τους.κατέχουν όλλα τα μυστικά της τέχνης της λαγνείας και της ακολασίας....
τα incubi που είναι αρσενικά,και τα succubi που είναι θυληκά είναι νυχτερινοί επισκέπτες βαμπίρ,που επιτίθενται σεξουαλικά στα θυματά τους όταν αυτά κοιμούνται.δεν ρουφάνε το αίμα τους,ούτε κλέβουν την ζωτική τους ενέργεια,όμως συνουσιάζονται με τα θνητά θηματά τους,μέχρι αυτά να καταπέσουν απο εξάντληση.μπορούν να πάρουν οποιάδήποτε μορφή και συνήθως εμφανίζονται στα όνειρα τους,σε <<ονειρόξεις>>.
O δαίμονας ινκούμπους,επισκέπτεται τις γυναίκες στην κρεββατοκαμαρά τους τις νύχτες,πλαγιάζει πάνω τους ρίχνωντας το βάρος του στο στήθος τους,αναγκάζοντας τες να συνευρεθούν σεξουαλικά μαζί τους.η θηλυκή εκδοχή αυτού του δαίμονα,η σουκούμπους,είναι ουσιαστικά το ίδιο με τον ινκούμπους,είναι ακόμη μια μεταμόρφωση του ίδιου δαίμονα,που κάνει αντίστοιχα πράγματα στους άντρες θυματά της.
Kαι στις δύο περιπτώσεις οι ονειρικοί εισβολείς περιμένουν την κατάλληλη ώρα για να επιτεθούν,όταν τα θύματα τους είναι ευάλωτα,δηλαδή την ώρα που κοιμούνται και ονειρεύονται,τότε που ανοίγονται οι πύλες σε άλλους παράλληλους κόσμους,καλά κρυμμένους απο την συνείδηση.οι ομολογίες όσων έπεσαν θύματα αυτών των δαιμόνων περιγράφουν την εμπειρία τους απο άκρως ηδονιστική ως άκρως τρομακτική.είναι κάτι αντίστοιχο με τα ερωτικά όνειρα και τους τρομακτικούς εφιάλτες.


…………………………………………………………………………………………………..


Αστρικό σώμα 

Ο φορέας του ανθρώπου "εγώ" με τον οποίο ο άνθρωπος δρα στο αστρικό πεδίο, είναι κατά τη Θεοσοφία και τον Αποκρυφισμό το αστρικό σώμα, αυτό που οι Αρχαίοι Έλληνες αποκαλούσαν θυμικό, κι αποτελείται από ύλη λεπτότερη της αιθερικής, ονομαζόμενη αστρική. Για να εξετάσουμε το ανθρώπινο αστρικό σώμα κατά την περίοδο της ύπαρξής του στον αστρικό κόσμο και να μελετήσουμε τη φύση και την ουσία του καθώς και τις σχέσεις του με το αστρικό βασίλειο, παρίσταται ανάγκη να εξετάσουμε διαδοχικά τα αστρικά σώματα:
α) του μη ανεπτυγμένου ανθρώπου,
β) του κοινά ανεπτυγμένου ανθρώπου, και
γ) του πνευματικά ανεπτυγμένου.

α) Το αστρικό σώμα του μη ανεπτυγμένου ανθρώπου, είναι μια νεφελώδης, χαλαρά οργανωμένη και αόριστα διαγραφόμενη μάζα αστρικού πνεύματος - ύλης που περιέχει υλικά αστρικής ύλης και στοιχειακής ουσίας, που έχουν ληφθεί από όλες τις υποδιαιρέσεις του αστρικού πεδίου, αλλά με μεγάλη υπεροχή συστατικών των κατώτερων υποδιαιρέσεων. Έτσι, είναι πυκνό και τραχύ στην υφή, ικανό ν' ανταποκρίνεται σε όλες τις διεγέρσεις που προέρχονται από τα πάθη και τις ορέξεις. Τα χρώματα που παράγονται από τους παλμικούς ρυθμούς είναι αμαυρά, θολά και σκοτεινά. Οι αποχρώσεις που επικρατούν είναι οι καστανόχρωμες, οι αμαυρές, οι ερυθρές και οι θολές πράσινες. Σ' ένα τέτοιο αστρικό σώμα δεν παρατηρείται καμία λάμψη ή γρήγορα εναλλασσόμενη αναλαμπή χρωμάτων, αλλά τα διάφορα πάθη καταδεικνύονται σα μεγάλα κύματα, ή όταν είναι βίαια σαν αναλαμπές. Η γενετήσια ορμή π.χ. θα στείλει κύμα με χρώμα θολής καρμίνας, η μανία, αστραπή ζοφερού ερυθρού.
Το αστρικό σώμα είναι μεγαλύτερο από το φυσικό, κι επεκτείνεται γύρω του σε 25 ως 30 εκατοστά προς όλες τις διευθύνσεις στην περίπτωση που εξετάζουμε. Τα κέντρα των οργάνων των αισθήσεων είναι εν ενεργεία όσο υφίστανται από έξω κάποια επίδραση, όμως σε κατάσταση ανάπαυσης τα ρεύματα της ζωής είναι απαθή, και το αστρικό σώμα χωρίς να διεγείρεται ούτε από το φυσικό ούτε από το νοητικό κόσμο, παραμένει νυσταλέο κι αδιάφορο. Σταθερό χαρακτηριστικό της μη ανεπτυγμένης κατάστασης είναι ότι η ενέργεια παρακινείται περισσότερο απ' έξω παρά από την ενδότερη συνείδηση.
Για να κινηθεί ο λίθος πρέπει να υποστεί ώθηση. Το φυτό κινείται ελκυόμενο από το φως και την υγρασία. Το ζώο ενεργεί ενοχλημένο από την πείνα. Ο ελάχιστα ανεπτυγμένος άνθρωπος έχει ανάγκη εξωτερικών παρακινήσεων.
Εφόσον η διάνοια έχει αναπτυχθεί ελάχιστα δεν μπορεί να έχει πρωτοβουλία ενέργειας. Τα κέντρα υψηλής ενέργειας συνδεόμενα με την ανεξάρτητη δράση των αστρικών αισθήσεων μόλις είναι ορατά.
Βαριά κτυπήματα από τον εξωτερικό κόσμο, ηδονής και πόνου, απαιτούνται για να τον διεγείρουν και να τον ωθήσουν σε δράση. Όσο πιο πολυάριθμες και βίαιες είναι οι αισθήσεις, τόσο περισσότερο αισθάνεται, τόσο περισσότερο αναπτύσσεται. Κατ' αυτό το στάδιο η ποιότητα λίγο ενδιαφέρει. Αυτά που απαιτούνται κύρια, είναι η ποσότητα κι η αντοχή. Η απαρχή της ηθικής του ανθρώπου προέρχεται από τα πάθη του. Ασήμαντη δόση αυταπάρνησης στις σχέσεις με τη σύζυγο, το παιδί τον φίλο, είναι το πρώτο βήμα προς τα άνω με την παραγωγή παλμών στη λεπτότερη ύλη του αστρικού του σώματος και της προσέλκυσης προς αυτό περισσότερης στοιχειακής ουσίας, με παρεμφερή ποιότητα. Το αστρικό σώμα μεταβάλλει διαρκώς τα υλικά του κάτω από την επίδραση των παθών, των ορέξεών, των επιθυμιών και των συγκινήσεων.
Κάθε αγαθή επίδραση ισχυροποιεί τα λεπτότερα μέρη του σώματος, διώχνει μερικά από τα χονδροειδέστερα συστατικά, παρασύρει σε αυτό τα λεπτότερα υλικά και προσελκύει γύρω του αγαθοεργά στοιχειακά, επικουρικά της προόδου προς ανανέωση. Όλες οι κακές επιδράσεις έχουν εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα. Ισχυροποιούν τα χονδροειδέστερα συστατικά, αποδιώκουν τα λεπτότερα, παρασύρουν στο σώμα περισσότερα από τα πρώτα, και προσελκύουν στοιχειακά συντελώντας στη φθορά.
Οι ηθικές και διανοητικές δυνάμεις του ανθρώπου στην προκειμένη περίπτωση, είναι τόσο εμβρυακές ώστε να μπορεί να λεχθεί ότι η κατασκευή ή οι μεταβολές του αστρικού σώματος γίνονται μάλλον προς χάριν αυτού παρά απ' αυτόν. Αυτό εξαρτάται μάλλον από τις εξωτερικές περιστάσεις παρά από την ίδια του τη θέληση, αφού είναι χαρακτηριστικά κατώτατου βαθμού ανάπτυξης να κινείται ο άνθρωπος από τα έξω και από το σώμα του κι όχι από το εσωτερικό του κι από τη διάνοια. Είναι σημείο σημαντικής προόδου όταν ο άνθρωπος αρχίζει να κινείται από τη θέλησή του, από την ίδια του την ενέργεια, από δική του πρωτοβουλία κι όχι παρακινούμενος από επιθυμίες, δηλαδή με την ανταπόκριση σε εξωτερική έλξη ή ώθηση.
Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το αστρικό σώμα περιβάλλοντας τη συνείδηση, φεύγει από το φυσικό φορέα, αφήνοντας το χονδροειδές και το αιθερικό σώμα να κοιμούνται.
Εν τούτοις, κατά το στάδιο αυτό, η συνείδηση στο αστρικό σώμα δεν είναι σε εγρήγορση, γιατί λείπουν οι ισχυρές επαφές που την κεντούν όσο βρίσκεται στο φυσικό πλαίσιο και τα μόνα πράγματα που επηρεάζουν το αστρικό σώμα είναι τα χονδροειδέστερης μορφής στοιχειακά που εξαποστέλλουν σε αυτό παλμούς οι οποίοι αντανακλούν στο αιθερικό και το χονδροειδή εγκέφαλο και γίνονται αιτία για κτηνώδεις απολαύσεις.
Το αστρικό σώμα επιπλέει ακριβώς πάνω από το φυσικό, συγκρατείται από την ισχυρή του έλξη κι έτσι δεν μπορεί ν' απομακρυνθεί απ' αυτό.

β) Στον άνθρωπο με κοινή ηθική και διανοητική ανάπτυξη, το αστρικό σώμα παρουσιάζει πολύ μεγάλη πρόοδο σε σύγκριση με αυτά που περιγράψαμε. Είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος, τα διάφορα υλικά του βρίσκονται σε ισορροπία μάλλον και η παρουσία σπανιότερων ειδών δίνει κάποια φωτεινότητα στο σύνολο, μολονότι η έκφραση των ανώτερων συγκινήσεων καθώς επιδρά μέσα απ' αυτό εξαποστέλλει ωραία κύματα χρωμάτων. Οι γραμμές του είναι καθαρές και καθορισμένες, αντί για αόριστες και μεταβλητές όπως είναι στην προηγούμενη περίπτωση, και το σώμα αυτό προσομοιάζει προς τον κτήτορα. Προφανώς γίνεται φορέας του ενδότερου ανθρώπου με οριστική οργάνωση και σταθερότητα, με σώμα κατάλληλο κι ενεργητικό, ικανό να συντηρεί εαυτόν, χωρισμένο από το φυσικό τοιούτο. Αν και διατηρεί μεγάλη πλαστικότητα, έχει εν τούτοις φυσιολογική μορφή, που επανακτά αμέσως μόλις σταματήσει η πίεση που κάνει τις γραμμές να μεταβάλλονται. Η ενεργητικότητά του είναι σταθερή, και γι' αυτό βρίσκεται σε διηνεκή παλμική κίνηση, εμφανίζοντας ατέλειωτες ποικιλίες μεταβλητών αποχρώσεων. Παρόμοια οι "τροχοί" είναι καθαρά ορατοί αν και δεν είναι ακόμη εν ενεργεία. Ανταποκρίνεται γρήγορα σε κάθε διαβιβαζόμενη επαφή προς αυτό, διαμέσου του φυσικού σώματος και διεγείρεται από τις εσωτερικές επιρροές της ενσυνείδητης οντότητας.
Τότε η μνήμη κι η φαντασία, αντί για το σώμα, το παρακινούν να ενεργήσει και το ωθούν σε δράση.
Ο καθαρμός του αστρικού αυτού σώματος, διενεργείται με τον ίδιο τρόπο όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, με την απώθηση των κατώτερων συστατικών, με την παραγωγή παλμών ανταγωνιστικών προς αυτά και την εισαγωγή λεπτότερων υλικών για αντικατάστασή τους. Αλλά τώρα, η αυξανόμενη ηθική και διανοητική ανάπτυξη του ανθρώπου, θέτει τη δόμηση σχεδόν ολοκληρωτικά κάτω από τον ίδιο έλεγχο, μιας και δεν παρασύρεται πλέον από δω κι από κει από διεγέρσεις εξωτερικής φύσης, αλλά σκέπτεται, κρίνει, ανθίσταται ή υποχωρεί εφόσον θεωρεί κάτι τέτοιο ορθό. Με την άσκηση της καλά διευθυνόμενης σκέψης, θα μπορέσει γρήγορα να επηρεάσει το αστρικό του σώμα. Εκεί η τελειοποίησή του θα προχωρήσει γρήγορα.
Για την επιτυχία αυτού του σκοπού δεν είναι απαραίτητο να κατανοήσει ο άνθρωπος το "modus operandi" (μέγεθος του έργου) όπως δεν είναι απαραίτητο να κατανοήσει τους νόμους του φωτός για να βλέπει.
Στη διάρκεια του ύπνου, το καλά αναπτυγμένο αστρικό σώμα συνήθως φεύγει από το φυσικό του περίβλημα, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν κρατείται αιχμάλωτο απ' αυτό όπως στην προηγούμενη κατάσταση.
Περιπλανιέται στον αστρικό κόσμο φερόμενο εδώ κι εκεί από τα αστρικά ρεύματα, κι ενώ η εν εαυτώ συνείδηση δεν είναι διόλου ικανή να διευθύνει τις κινήσεις του, είναι άγρυπνη κι ασχολείται με την απόλαυση των δικών της νοητικών οραμάτων, είναι όμως ικανή να δέχεται εντυπώσεις δια του αστρικού της καλύμματος και να τις μεταβάλλει σε διανοητικές εικόνες. Με αυτόν τον τρόπο ο άνθρωπος, μπορεί ν' αποκτά γνώσεις κι εκτός του φυσικού του σώματος και να τις αποτυπώνει στον εγκέφαλο με μορφή ζωηρού οράματος ή ονείρου, ή αν δεν υπάρχει τέτοια συνοχή μνήμης να τις μεταβιβάζει στη συνείδησή του που βρίσκεται σε εγρήγορση (σαν προαισθήματα, κ.λπ.).
γ) Το αστρικό σώμα του ανεπτυγμένου πνευματικά ανθρώπου, αποτελείται από λεπτότατα μόρια κάθε υποδιαίρεσης της αστρικής ύλης, των λεπτότερων ειδών που επικρατούν εντός του. Είναι, δηλαδή, το αστρικό του σώμα ωραίο, φωτεινό κι έγχρωμο, με αποχρώσεις άγνωστες για τη φυσική όραση που εμφανίζονται με την επίδραση των εσωτερικών παραγομένων πιέσεων από την καθαρή διάνοια. Οι πύρινοι τροχοί (Τσάκρας) δικαιολογούν πλήρως την ονομασία τους και η περιστροφική τους κίνηση δείχνει την ενεργητικότητα των ανώτερων αισθήσεων. Τέτοιο σώμα είναι, με την ακριβή έννοια των λέξεων, φορέας συνείδησης αφού κατά την πορεία της εξέλιξης ζωογονήθηκε σε κάθε ένα από τα όργανά του και υπάγεται στον πλήρη έλεγχο του κτήτορα.
Όταν ο άνθρωπος εγκαταλείπει το φυσικό του σώμα αποσυρόμενος στον εαυτό, δεν υφίσταται απώλεια της συνοχής της συνείδησης αλλά απλά αποβάλλει το βαρύτερο ένδυμα κι απελευθερώνεται από το μεγάλο βάρος.
Μπορεί να κινείται οπουδήποτε στην αστρική σφαίρα με τη μεγαλύτερη ταχύτητα και δεν είναι αιχμάλωτος των γήινων περιοριστικών συνθηκών. Το σώμα του ανταποκρίνεται στη θέλησή του, αντανακλά τη σκέψη του κι υπακούει σ' αυτήν. Έτσι οι ευκαιρίες προς εξυπηρέτηση της ανθρωπότητας αυξάνουν καταπληκτικά και οι δυνάμεις του κατευθύνονται από αρετή κι αγαθοεργία. Η έλλειψη χονδροειδών μορίων στο αστρικό σώμα το καθιστά ανίκανο ν' ανταποκρίνεται στις παρακινήσεις των κατωτέρων επιθυμιών κι έτσι αυτές απομακρύνονται απ' αυτό μια και είναι έξω από τη δικαιοδοσία τους. Το όλο σώμα πάλλεται καθώς απομακρύνεται στις υψηλότερες συγκινήσεις. Η αγάπη μέσα του αναπτύχθηκε σε αφοσίωση, η ενέργειά του χαλιναγωγήθηκε από την υπομονή. Προσήνης, πράος, ήρεμος, γεμάτος δύναμη, με κανένα ίχνος ανησυχίας, ιδού ο άνθρωπος "ον πάντα τα siddhis (οι Απόκρυφες Δυνάμεις) είναι έτοιμα να υπηρετήσωσι".
Το αστρικό σώμα σχηματίζει τη γέφυρα υπεράνω του χάσματος που χωρίζει τη συνείδηση και το φυσικό εγκέφαλο. Οι εντυπώσεις που συλλαμβάνονται από τα όργανα των αισθήσεων και μεταβιβάζονται στα χονδροειδή κι αιθερικά κέντρα, μεταβαίνουν από εκεί στα αντίστοιχα αστρικά κέντρα. Εκεί υφίστανται κατεργασία από τη στοιχειακή ουσία και μεταβάλλονται σε συναισθήματα, κι εκεί παρουσιάζονται στον εσωτερικό άνθρωπο σαν αντικείμενα της συνείδησής του, των αστρικών παλμών που παράγουν αντίστοιχους παλμούς στα υλικά του νοητικού σώματος. Με αυτές τις διαδοχικές διαβαθμίσεις λεπτότητας του πνεύματος - ύλης, οι βαριές εντυπώσεις των γήινων αντικειμένων μεταβιβάζονται στη συνειδητή οντότητα κι αντίστροφα, οι παλμοί που γεννιούνται από τις σκέψεις μεταβιβάζονται δι αυτής της γέφυρας στο φυσικό εγκέφαλο κι εκεί παράγουν φυσικούς παλμούς αντίστοιχους με τους νοητικούς.
Αυτός είναι ο κανονικός φυσιολογικός τρόπος με τον οποίο η συνείδηση συλλαμβάνει εντυπώσεις από τα έξω κι αποστέλλει αντίστροφα εντυπώσεις προς τα έξω. Με τη συνεχή αυτή δίοδο παλμών αναπτύσσεται κύρια το αστρικό σώμα. Το ρεύμα αυτό επιδρά πάνω του τόσο από τα έσω όσο κι από τα έξω, ανελίσσει την οργάνωσή του κι εξυπηρετεί τη γενική του ανάπτυξη. Έτσι γίνεται μεγαλύτερο, λεπτότερο στην υφή, με γραμμές καθορισμένες και περισσότερο οργανωμένες εσωτερικά, αποκτώντας σταθερότερες γραμμές.
Εξασκημένο έτσι ν' αποκρίνεται στη συνείδηση, γίνεται βαθμιαία ικανό να δρα σαν ξεχωριστός φορέας της και να μεταβιβάζει ευκρινώς σε αυτήν τους παλμούς που συλλαμβάνει απ' ευθείας από τον αστρικό κόσμο.
Πολλοί από εσάς ίσως έχετε κάποια μικρή πείρα ότι μερικές εντυπώσεις που γίνονται συνειδητές από τα έξω, δεν προέρχονται από κάποια φυσική επαφή, αν και γρήγορα επιβεβαιώνονται από κάποιο εξωτερικό συμβάν. Είναι συνηθισμένες εντυπώσεις που συναντούν απ' ευθείας το αστρικό σώμα και μεταβιβάζονται απ' αυτό στη συνείδηση. Οι εντυπώσεις αυτές συχνά εμφανίζονται σαν προβλέψεις κι εκ των υστέρων επιβεβαιώνονται. Όταν ο άνθρωπος αναπτυχθεί πολύ - αν και οι βαθμοί ανάπτυξης ποικίλλουν αρκετά, για άλλους λόγους - εγκαθιδρύονται δεσμοί μεταξύ του φυσικού και του αστρικού σώματος, όπως και μεταξύ του αστρικού και του νοητικού σώματος, με τρόπο ώστε η συνείδηση λειτουργεί αδιάσπαστα και στη μια κατάσταση και στην άλλη, χωρίς η μνήμη να παρουσιάζει κενά όπως στον κοινό άνθρωπο που παρεμβάλλεται μη συνειδητή περίοδος κατά τη δίοδό του από το ένα πεδίο στο άλλο.
Ο άνθρωπος δύναται να χρησιμοποιεί ελεύθερα τις αστρικές του αισθήσεις ενώ η συνείδηση λειτουργεί στο φυσικό σώμα. Έτσι ευρύτερες λεωφόροι γνώσης θα είναι το επακόλουθο της σε εγρήγορση συνείδησής του. Πράγματα που ήταν πριν αντικείμενα πίστης, καθίστανται αντικείμενα γνώσης, κι έτσι μπορεί ο άνθρωπος να ελέγξει αυτοπροσώπως την ακρίβεια πολλών Θεοσοφικών και Απόκρυφων διδασκαλιών για τα κατώτερα τμήματα του αόρατου κόσμου
(Dr. Annie Besant).…………………………………………………………………………………………………..

Αστρικό πεδίο. 

Ο άνθρωπος ζει, χωρίς να το υποπτεύεται, μέσα σ' έναν αόρατο, άπειρο, γεμάτο ζωή κόσμο. Μπορεί ν' αντιληφθεί κάπως αυτόν τον κόσμο κατά τη διάρκεια του ύπνου ή σε κατάσταση ύπνωσης, όταν οι φυσικές του αισθήσεις βρίσκονται προς στιγμήν αδρανείς, και συμβαίνει καμιά φορά όταν ξυπνά, να διατηρεί μια* ανάμνηση μόνο, όσων είδε κι άκουσε. Κατά τη στιγμή της μεταβολής εκείνης που καλούμε θάνατο, ο άνθρωπος εγκαταλείπει οριστικά το φυσικό του σώμα και εισέρχεται στον αόρατο αυτό κόσμο, όπου αιώνια διαμένει με μοναδικά διαλείμματα τις διαδοχικές του ενσαρκώσεις στον ορατό κόσμο. Το μεγαλύτερο μέρος των μακρών αυτών περιόδων, το περνά ο άνθρωπος στο νοητικό πεδίο.

Εδώ όμως θα εξετάσουμε το κατώτερο τμήμα του άγνωστου εκείνου κόσμου, το μέρος όπου μεταβαίνει ο άνθρωπος, αμέσως μετά το θάνατό του, τον Άδη ή βασίλειο των σκιών των Αρχαίων Ελλήνων, το Καθαρτήριο των καθολικών Χριστιανών, εκείνο που οι αλχημιστές του μεσαίωνα αποκαλούσαν αστρικό πεδίο. Το αστρικό πεδίο, αποτελεί το πλησιέστερο πεδίο υπεράνω και εντός του φυσικού κόσμου, που είναι τόσο οικείο σε μας.
Πρέπει να θυμηθούμε πρώτα απ' όλα, ότι το αστρικό πεδίο ή αστρικός κόσμος αποτελείται από επτά υποδιαιρέσεις με διαφορετικό βαθμό υλικότητας και μία ιδιάζουσα κατάσταση της ύλης. Αν και η πενία της φυσικής μας γλώσσας, μας υποχρεώνει να ονομάσουμε αυτές τις υποδιαιρέσεις ανώτερες ή κατώτερες, θα ήταν σφάλμα να νομίσουμε ότι αυτές κατέχουν χώρο, τοποθετημένες η μία πάνω στην άλλη σα ράφια βιβλιοθήκης, ή ότι καλύπτουν η μια την άλλη σαν τα στρώματα του κρεμμυδιού. Το ίδιο συμβαίνει και με τις μεγάλες διαιρέσεις που ονομάζονται πεδία. Η ύλη κάθε πεδίου ή υποπεδίου, εισδύει στην πυκνότερη ύλη του πεδίου ή υποπεδίου, που καλούνται κατώτερα, με τρόπο ώστε να εμφανίζονται ομοίως πάνω στην επιφάνεια της γης και να κατέχουν τον ίδιο χώρο. Οι ποικιλίες των ανώτερων ή καλύτερα λεπτότερων υλών, επεκτείνονται πέρα από τη φυσική γη και των πυκνότερων υλών. Έτσι, όταν λέμε ότι ένας άνθρωπος ανυψώνεται από ένα πεδίο ή υποπεδίο σε άλλο, δεν εννοούμε ότι μετακινείται στο χώρο, αλλά ότι μεταφέρει την κατάσταση της συνείδησής του σε άλλη, παύοντας βαθμιαία ν' ανταποκρίνεται στους κραδασμούς μιας κατώτερης τάξης ύλης για ν' ανταποκρίνεται ολοένα και περισσότερο σε κραδασμούς πολύ πιο λεπτής ύλης, με τρόπο ώστε όταν εξαφανίζεται βαθμηδόν από τα μάτια του ένας κόσμος, με όλες τις όψεις και τους κατοίκους του, ν' ανακαλύπτεται εμπρός του άλλος κόσμος, νέος και υψηλότερος. 

Αν αριθμήσουμε τα επτά υποπεδία αρχίζοντας από το υψηλότερο, βλέπουμε ότι κάθε πεδίο διαιρείται σε τρεις τάξεις. Η πρώτη περιλαμβάνει τα υπ' αριθμόν 1, 2 και 3 υποπεδία, η δεύτερη τα υπ' αριθμόν 4, 5 και 6 και η τρίτη το έβδομο και τελευταίο. Οι διαφορές της ύλης μεταξύ αυτών των τάξεων, θα μπορούσαν να συγκριθούν προς εκείνες που υφίστανται μεταξύ ενός στερεού κι ενός υγρού, ενώ οι διαφορές μεταξύ των υποπεδίων της ίδιας τάξης, θα έμοιαζαν με ποικιλίες στερεών. Αφήνοντας για τώρα κατά μέρος το έβδομο υποπεδίο, θα πούμε ότι η έκτη, η πέμπτη και η τέταρτη υποδιαίρεση του αστρικού πεδίου, έχουν για διάκοσμο το φυσικό κόσμο μέσα στον οποίο ζούμε, με όλα τα σκεύη του που μας είναι οικεία. Η ζωή στο έκτο υποπεδίο είναι όμοια με τη συνήθη γήινη ζωή μας χωρίς όμως το φυσικό μας σώμα και τις ανάγκες του. Καθώς όμως ανυψώνεται προς το πέμπτο και το τέταρτο υποπεδίο, αποβαίνει ολοένα και λιγότερο υλική κι απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από τον κατώτερο φυσικό μας κόσμο κι από τις συμφεροντολογίες που τον χαρακτηρίζουν.

Η όψη λοιπόν αυτών των κατώτερων υποδιαιρέσεων, είναι αυτή της ορατής γης μας, αλλά πολυπλοκότερη, εφόσον τα φυσικά αντικείμενα παρατηρούμενα με τη βοήθεια των αστρικών αισθήσεων, κάτω από τις νέες αυτές συνθήκες, παρουσιάζουν μια εντελώς διαφορετική όψη. Το άτομο που έχει ανεπτυγμένη αστρική όραση, βλέπει τα αντικείμενα, όχι όπως κάνουμε εμείς, από τη μια τους όψη, άλλοι ταυτόχρονα απ' όλες τις μεριές. Αν προσθέσουμε λοιπόν ότι, όλα τα μόρια του εσωτερικού ενός στερεού είναι ορατά όπως ακριβώς κι αυτά που αποτελούν το εξωτερικό, θα γίνει κατανοητό γιατί τα οικεία αντικείμενα φαίνονται τελείως άγνωστα στην αρχή. Εν τούτοις αν σκεφτούμε, θα γίνει φανερό ότι ένας τέτοιος τρόπος όρασης, είναι πολύ κοντύτερα στην αλήθεια της φυσικής όρασης. Για παράδειγμα, αν εξετάσουμε τις πλευρές ενός γυάλινου κύβου στο αστρικό πεδίο, θα μας φανούν ίσες, όπως άλλωστε και είναι, ενώ στο φυσικό πεδίο, η πίσω πλευρά, αν και βρίσκεται μακρύτερα, θα μας φαινόταν μικρότερη της μπροστινής, πράγμα που είναι φυσικά αποτέλεσμα της προοπτικής, μια οπτική απάτη. Χάρη στο φαινόμενο αυτό, η αστρική όραση αποκαλέστηκε και όραση τεσσάρων διαστάσεων. Πρέπει στις πηγές σφαλμάτων της όρασης, να προσθέσουμε και νέες περιπλοκές, λόγω του ότι η ανώτερη αυτή όραση, βλέπει ποικιλίες ύλης που αν και καθαρά φυσικές, είναι αόρατες στην κοινή όραση. Για παράδειγμα, αυτές είναι, τα μόρια που αποτελούν την ατμόσφαιρα. Οι ποικίλες εκπομπές όλων των ζωντανών όντων και τέσσερις ακόμη βαθμοί λεπτότερης ύλης, τους οποίους αποκαλούμε αιθερικούς. Κι αν ακόμη η φαντασία συλλάβει καλά τις συνέπειες των ανωτέρω, η πολυπλοκότητα του προβλήματος δεν θα εννοηθεί ούτε κατά το ήμισυ, αφού πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν και οι ακόμη πολυαριθμότερες ποικιλίες της αστρικής ύλης. Πρέπει να σημειωθεί κατ' αρχήν, ότι κάθε υλικό αντικείμενο, ακόμη και κάθε μόριο, έχει το αντίστοιχο αστρικό του μέρος, κι ότι αυτό, πέρα από το αν είναι απλό, είναι συνήθως πολυπλοκώτατο, αφού αποτελείται από διάφορα είδη αστρικής ύλης. Επιπλέον, κάθε ζωντανό ον περιβάλλεται από μια προσωπική ατμόσφαιρα η οποία αποκαλείται Αύρα. Αυτή έχει εμφάνιση φωτεινού νέφους πολύπλοκης σύνθεσης και είναι ωοειδής στη μορφή. 

Γίνεται λοιπόν φανερό ότι, μολονότι τα οικεία αντικείμενα του φυσικού κόσμου σχηματίζουν το διάκοσμο ορισμένων διαστάσεων του αστρικού πεδίου, τ' αντικείμενα αυτά είναι ορατά κατά πολύ τελειότερα και πιο κοντά στην πραγματικότητα τρόπο, η δε γενική θέα είναι πολύ διαφορετική από την οικεία μας. Ας πάρουμε ένα απλούστατο παράδειγμα, ένα βράχο. Για τον καλά εξασκημένο ορατικά ο βράχος δε είναι ένας αδρανής λίθος μόνο. 

- Πρώτον, μπορεί να δει όλη τη φυσική του ύλη, αντί του εξωτερικού μόνο μέρους. 
- Δεύτερον, διακρίνει την ταραχή των φυσικών μορίων. 
- Τρίτον ανακαλύπτει ένα διπλό αστρικό που αποτελείται από διάφορα είδη αστρικής ύλης, τα μόρια της οποίας βρίσκονται σε διηνεκή κίνηση επίσης. 
- Τέταρτον, βλέπει την παγκόσμια ζωή, να κυκλοφορεί εντός της μάζας και να ακτινοβολεί γύρω της. 
- Πέμπτον, διακρίνει μια αύρα να περιβάλλει τον ίδιο. 
- Έκτο, την ίδια με αυτόν στοιχειακή ουσία να εισδύει στο βράχο, αδιάκοπα κινούμενη και ταραγμένη.

Στην περίπτωση ενός ζώου, ενός φυτού, ενός ανθρώπου, τα πράγματα βέβαια γίνονται πιο περίπλοκα. Μερικοί θ' αντιτάξουν αναμφίβολα ότι οι περισσότεροι ψυχικοί δεν περιγράφουν καθόλου τέτοια πράγματα έχοντας κατά το μάλλον ή ήττον μια στιγμιαία αντίληψη του αστρικού πεδίου, κι ότι οι οντότητες που εμφανίζονται κατά τις πνευματιστικές συνεδρίες δεν αναφέρουν περισσότερα γι' αυτό. Η ερμηνεία είναι εύκολη. Λίγοι ζωντανοί ή νεκροί επιτυγχάνουν να δουν τα πράγματα όπως είναι στο πεδίο αυτό αν δεν τύχουν ειδικής εξάσκησης. Εκείνοι μάλιστα των οποίων η όραση είναι τέλεια, είναι συνήθως πολύ σκοτισμένοι και δεν μπορούν να εννοήσουν και να θυμηθούν. Και από τη μικρή μειονότητα που νοεί και θυμάται, λίγοι θα βρεθούν που θα μπορέσουν να μεταφράσουν σε γήινη γλώσσα τις αναμνήσεις τους. 

Πολλοί μη εξασκημένοι ψυχικοί δε μελετούν τα οράματά τους, δέχονται απλά μια εντύπωση η οποία ίσως είναι ορθή, αλλά ίσως να είναι κατά το ήμισυ λανθασμένη ή κι εντελώς εσφαλμένη. 
Η τελευταία αυτή υπόθεση γίνεται ακόμη πιο πιθανή αν λάβουμε υπ' όψιν τα παιχνίδια που γίνονται σε βάρος των περίεργων και των αδαών ν' αμυνθούν από ορισμένους κατοίκους του αστρικού κόσμου. Ας σημειωθεί ότι οι κάτοικοι του αστρικού κόσμου, άνθρωποι ή στοιχειακά, δε βλέπουν συνήθως παρά τα αντικείμενα του πεδίου αυτού, και γι' αυτούς η φυσική ύλη είναι αόρατη όπως είναι για μας αστρική. Εν τούτοις, αν μία απ' αυτές τις οντότητες χρησιμοποιεί συνέχεια έναν μεσάζοντα, της είναι εύκολο ν' αμαυρώσει αρκετά τις λεπτές αστρικές της αισθήσεις και ν' αντικαταστήσει με την όραση του φυσικού μας κόσμου την ανώτερη όραση του πεδίου της. Μόνον ένας ζωντανός άνθρωπος αρκετά εξασκημένος, τέλεια ενσυνείδητος επί του ενός πεδίου και επί του άλλου, μπορεί να είναι βέβαιος ότι βλέπει καθαρά και αμφότερα συγχρόνως. Ας εννοηθεί λοιπόν ότι η πολυπλοκότητα αυτή είναι πραγματική κι ότι δεν είναι εύκολο να προφυλαχτεί κανείς από τα ψεύδη και τα σφάλματα, παρά μόνο όταν γνωρίζει να τη βλέπει ολόκληρη και ν' αναλύει τα μέρη της επιστημονικά.

Η έβδομη είναι η κατώτατη υποδιαίρεση του αστρικού πεδίου κι έχει επίσης για σκηνή τον φυσικό μας κόσμο, αλλά από μια άποψη σκοτεινότερη, επειδή ότι είναι ωραίο και καλό εξαφανίζεται.
Να πως την περιγράφει ο συγγραφέας Avi πριν 4.000 χρόνια, σ' έναν αιγυπτιακό πάπυρο. "Ποιο είναι το μέρος τούτο που βρίσκομαι χωρίς ύδωρ, χωρίς αέρα, βαθύ, χωρίς βυθό, σκοτεινό όπως η σκοτεινότερη νύχτα, όπου περιπλανώνται σε άθλια κατάσταση οι άνθρωποι; Εκεί κανείς δεν μπορεί να ζήσει με ειρηνική καρδιά". Για το δυστυχή που έχει πέσει σε αυτό το επίπεδο, είναι αλήθεια ότι "ολόκληρη η γη είναι γεμάτη σκοτάδια και φρικτές κατοικίες αλλά απ' αυτόν τον ίδιο προέρχεται το σκοτάδι που τον αναγκάζει να ξοδεύει την ύπαρξή του σε μια διηνεκή νύχτα γεμάτη κακά και φρικαλεότητες σε μια πραγματική κόλαση, αν και αυτή όπως κι οι λοιπές κολάσεις, είναι καθαρά μια ανθρώπινη δημιουργία". 

Η πρώτη, η δεύτερη και η τρίτη υποδιαίρεση, αν και κατέχουν το ίδιο μέρος στο χώρο, δίνουν την εντύπωση ότι απέχουν πολύ από το φυσικό κόσμο κι επομένως έχουν αραιότερη ύλη. Οι οντότητες που διαμένουν εκεί δεν έχουν επικοινωνία με τη γη, είναι πολύ απορροφημένες να δημιουργουν το διάκοσμο που τις περιβάλλει, διάκοσμο που είναι αρκετά αντικειμενικός, για να είναι ορατός, τόσο στις άλλες οντότητες όσο και στους ορατικούς. Είναι το τμήμα εκείνο που συχνά αναφέρουν "τα πνεύματα", κατά τις πνευματιστικές συνεδρίες με το όνομα Ηρεμία, και το περιγράφουν με τρόπο που απέχει από την αλήθεια, στο μέτρο που γνωρίζουν αυτό το τμήμα. Στο πεδίο αυτό, οι άσαρκοι επιτυγχάνουν με τη φαντασία τους την προσωρινή δόμηση των οικιών τους των σχολείων τους και των πόλεών τους, κι όλα αυτά διατηρούνται αρκετά πραγματικά για λίγο χρόνο, αν και λίγο διαφορετικά, για μια εξασκημένη όραση από εκείνα που φαίνονται στους μαγικούς οφθαλμούς των δημιουργών τους.

Οι περισσότερες από τις φαντασίες που λαμβάνουν εκεί μορφή, δε στερούνται ωραιότητας κι ο επισκέπτης που δεν θα γνώριζε κάτι ανώτερο, θα περνούσε τον καιρό του αρκετά ευχάριστα, πλανώμενος στα βουνά, στις λίμνες και στους ανθισμένους κήπους, πολύ ωραιότερους απ' όλους όσους υπάρχουν στο φυσικό κόσμο. Θα ήταν δυνατόν κι αυτός επίσης να πλάσει στην ανάγκη τα τοπία κατά τη δική του φαντασία.

Μετά αυτή την περιγραφή του διάκοσμου του αστρικού πεδίου, τώρα θα περιγράψουμε τους κατοίκους της.

Νεκροί. Η λέξη νεκροί δεν έχει καμία θέση εδώ, καθόσον οι περισσότερες οντότητες είναι ζωντανές όπως εμείς, και μερικές φορές ακόμη περισσότερο. Πρέπει να εννοηθεί λοιπόν ότι αυτή αποδίδεται σ' εκείνους που προς στιγμή στερούνται το φυσικό σώμα.

Οι κοινοί νεκροί. Η τάξη αυτή είναι πολυαριθμότερη κατά εκατομμύρια απ' όλες τις προηγούμενες και παρουσιάζει τις μεγαλύτερες ποικιλίες τύπων και συνθηκών.

Η διάρκεια της αστρικής ζωής των κοινών νεκρών ποικίλλει πολύ. Άλλοι παραμένουν μερικές ημέρες ή και ώρες, άλλοι χρόνια κι αιώνες. Ο άνθρωπος που έχει αγνή ζωή, αλτρουιστικά αισθήματα και πνευματιστικές εφέσεις, δε βρίσκει κάτι που να τον προσελκύει σε αυτό το πεδίο. Πρέπει να θυμηθούμε ότι ο πραγματικός άνθρωπος, μετά το θάνατό του συγκεντρώνεται στον εαυτό και μετά την εγκατάλειψη του φυσικού σώματος, εγκαταλείπει αμέσως και το διπλό αιθερικό του, αν και θα έπρεπε ν' αποβάλλει επίσης το ταχύτερο και το αστρικό του σώμα ή σώμα της επιθυμίας (θυμικό) και να εισέλθει στον ουράνιο κόσμο, μια και μόνον εκεί μπορούν να καρποφορήσουν οι πνευματικές εφέσεις.

Ο άνθρωπος που η καρδιά του είναι ευγενική και αγνή, μπορεί να φτάσει σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα εφόσον νίκησε τα πάθη του κατά τη γήινη ζωή, κατεύθυνε τις προσπάθειές του προς έναν υψηλό σκοπό, και δεν έχει παρά λίγες κατώτερες επιθυμίες για ν' αποβάλλει στο αστρικό πεδίο. Η παραμονή του στο αστρικό πεδίο θα είναι μικρή και προφανώς η συνείδησή του αόριστη, μέχρι τη στιγμή που θα πέσει σε βαθύ ύπνο και τ' ανώτερα στοιχεία του θ' απελευθερωθούν οριστικά από το αστρικό περίβλημα, για να εισέλθουν στη χαρά της ουράνιας ζωής.

Αυτή είναι η ιδεώδης κι επιθυμητή κατάσταση, μόνο που δεν είναι ίδια για όλους, ούτε για την πλειονότητα. Χρειάζονται πολλά πριν ο κοινός άνθρωπος απαλλαγεί πριν από το θάνατο του από κάθε γήινη επιθυμία, και πρέπει να περάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μια κατάσταση ενσυνείδητη τις διάφορες υποδιαιρέσεις του αστρικού πεδίου, για ν' απαλλαγεί από τις δυνάμεις που δημιουργήθηκαν πάνω του κι έτσι να κατορθώσει ν' απελευθερώσει το ανώτερο "εγώ" του.

Ο καθένας είναι υποχρεωμένος να διέλθει από τις επτά υποδιαιρέσεις του αστρικού κόσμου, για να φτάσει στον ουράνιο κόσμο, αλλά δεν πρέπει να υποτεθεί ότι θα έχει, συνείδηση σε όλες αυτές τις υποδιαιρέσεις. Όπως το φυσικό σώμα αποτελείται από όλες τις καταστάσεις της ύλης (στερεά, υγρά, αέρια, αιθερική), έτσι κι ο αστρικός φορέας περικλείει μόρια ύλης κάθε υποδιαίρεσης του αστρικού πεδίου. Μόνο οι αναλογίες ποικίλλουν ανάλογα με τα πρόσωπα.

Ο άνθρωπος παραμένει σε κάθε επίπεδο του αστρικού κόσμου ανάλογο χρόνο με την ποσότητα της αντίστοιχης ύλης που περιέχεται στο αστρικό του σώμα, και εξαρτάται πάλι από τη ζωή που πέρασε κι από τις επιθυμίες που τον κατείχαν, εφόσον με αυτές προσέλκυσε και προσκόλλησε το ένα ή το άλλο είδος της ύλης στο αστρικό του σώμα. Είναι δυνατόν λοιπόν με αγνό βίο και υψηλές σκέψεις να μειώσει ο άνθρωπος στο ελάχιστο τις ποσότητες της ύλης που ανήκουν στα κατώτερα πεδία κι έτσι να μπορέσει περάσει γρήγορα στο αμέσως επόμενο.

Το ανεπτυγμένο πνευματικά άτομο μπορεί στιγμιαία σχεδόν κι ασυνείδητα, να περάσει ολόκληρο το αστρικό πεδίο και να ξαναβρεί τη συνείδηση του περιβάλλοντος στον ουράνιο κόσμο. Τα υποπεδία δεν κατέχουν χωρισμένα τμήματα του χώρου, αλλά το ένα διεισδύει στο άλλο, ώστε δίοδος από μια υποδιαίρεση σε άλλή, δε σημαίνει ότι πρέπει να κινηθεί κάποιος στο χώρο, αλλά να μετατοπίσει μόνο το κέντρο της συνείδησής του, από ένα σημείο σε ένα άλλο.

Μόνο οι άνθρωποι που οι επιθυμίες τους είναι κτηνώδεις, άσωτοι, κ.λπ. έχουν συνείδηση στο κατώτερο υποπεδίο του αστρικού κόσμου. Εκεί αυτοί παραμένουν ανάλογο χρόνο προς την ένταση των επιθυμιών τους, συχνά αυτο-τυραννιούνται σκληρά καθώς δεν μπορούν να τις ικανοποιήσουν, εκτός αν κατορθώσουν και μπουν σε συχνότητα το σώμα κάποιου ζωντανού που να έχει τις ίδιες με αυτούς επιθυμίες.

Ο άνθρωπος με μέση ηθική ανάπτυξη, δεν θα μείνει σίγουρα καθόλου στο έβδομο υποπεδίο. Όμως αν ο μοναδικός σκοπός των σκέψεων και των επιθυμιών του ήταν καθαρά οι γήινες ασχολίες, θα παραμείνει στο έκτο υποπεδίο επισκεπτόμενος πρόσωπα και μέρη όπου σύχναζε στη γη. Το πέμπτο και το τέταρτο υποπεδίο είναι της ίδιας φύσης με μόνη διαφορά ότι αυτός που διέρχεται από κει δίνει λιγότερη προσοχή στα πράγματα του κατώτερου αυτού κόσμου και τείνει να διαπλάσει το περιβάλλον του, σύμφωνα με τις πιο επίμονες σκέψεις του.

Φθάνοντας στο τρίτο υποπεδίο, βλέπουμε μια τάση αντικατάστασης εξ' ολοκλήρου της όψης της πραγματικότητας, μια και οι κάτοικοί του ζουν σε φανταστικές πόλεις, οι οποίες δεν είναι αποκλειστικά, όπως στον ουράνιο κόσμο η δημιουργία της ίδιας της σκέψης τους, αλλά μια κληρονομιά των προκατόχων τους, στην οποία προσθέτουν αδιάκοπα και τις δικές τους πίστεις. Εκεί βρίσκονται οι εκκλησίες, τα σχολεία και οι κατοικίες των γαλήνιων που περιγράφονται κατά τις πνευματιστικές συνεδρίες.

Η δεύτερη υποδιαίρεση είναι κύρια διαμονή των εγωιστών και των ευλαβών περιορισμένης αντίληψης. Εκεί διαβιούν χαρούμενοι, λατρεύοντας την ιδιάζουσα θεότητά τους με περισσότερο υλική μορφή.

Η ανώτερη υποδιαίρεση προορίζεται ειδικά για εκείνους που πέρασαν τη ζωή τους με διανοητικές ασχολίες, αλλά υλιστές, με σκοπό να μην ωφελήσουν τους σύγχρονούς τους αλλά να ικανοποιήσουν την προσωπική τους φιλοδοξία ή απλά λόγω νοητικής άσκησης.

Η ποιητική ιδέα ότι ο θάνατος φέρνει τους πάντες σε ίση μοίρα, είναι καθαρή ανοησία, καθόσον στις περισσότερες περιπτώσεις, η απώλεια του φυσικού σώματος δε μεταβάλλει διόλου το χαρακτήρα και την αντίληψη του ανθρώπου.

Η κοινή διδασκαλία των δυτικών θρησκειών για την τύχη που περιμένει την ανθρωπότητα μετά θάνατον, απέχει τόσο από την αλήθεια ώστε και ευφυείς ακόμη άνθρωποι, αφυπνιζόμενοι μετά θάνατον στον αστρικό κόσμο, βρίσκονται αποπλανημένοι. Ο αποθανών βρίσκεται σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες από εκείνες που περίμενε και δεν είναι σπάνιο να μην πιστεύει ότι πέθανε.

Το τρομερό δόγμα των αιώνιων τιμωριών είναι επίσης αιτία πολλών αδικαιολογήτων τρόμων. Εξ' αιτίας του οι άνθρωποι περνούν συχνά μακρές περιόδους με μεγάλη νοητική ταλαιπωρία πριν κατορθώσουν ν' αποβάλλουν την επιρροή αυτής της φοβίας και ν' αντιληφθούν ότι ο κόσμος δεν κυβερνιέται από την ιδιοτροπία ενός δαίμονα άπληστου για ανθρώπινες αγωνίες, αλλά σύμφωνα με τον αγαθοποιό και υπομονετικό νόμο της εξέλιξης.

Οποιοδήποτε κι αν είναι το διανοητικό επίπεδο του αποθανόντος, η αντίληψη που έχει στο αστρικό του σώμα ποικίλλει συνήθως, επειδή καθώς έλκεται προς τα άνω από την πνευματική φύση και προς τα κάτω από τις δυνάμεις της επιθυμίας, κυμαίνεται μεταξύ αυτών των δύο, τείνοντας ολοένα και περισσότερο προς την πρώτη, εφόσον οι κατώτερες επιθυμίες αδυνατούν.

Εδώ μπορεί να ασκηθεί κριτική πάνω στις πνευματιστικές συνεδρίες. Ένας άνθρωπος αμαθής είναι σε θέση να μάθει πολλά μετά το θάνατό του, καθοδηγούμενος από σοβαρούς βοηθούς, κι έτσι να βοηθηθεί και ν' ανυψωθεί. Αλλά η συνείδηση του κοινού ανθρώπου ανυψώνεται από το κατώτερο μέρος της φύσης του προς το ανώτερο. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να εννοηθεί η εξέλιξή του αν τον αποσύρουμε από την ευεργετική αυτή αδιαφορία προς την οποία έχει μια φυσική τάση, για να θυμίσουμε την επαφή με τη γη, επικοινωνώντας μαζί του διαμέσου κάποιου μεσάζοντα. Ο κίνδυνος μιας τέτοιας πρόσκλησης, θα κατανοηθεί καλύτερα αν ληφθεί υπ' όψιν ότι ο άνθρωπος αποσυρόμενος ολοένα και περισσότερο στον εαυτό του, γίνεται ολοένα και λιγότερο ικανός να επηρεάσει και να κυβερνήσει την κατώτερη φύση του.

Υπάρχει και μια άλλη επιρροή που ασκείται συχνότερα, ζημιώνοντας τους νεκρούς που αναχώρησαν για τον ουράνιο κόσμο. Είναι ο έντονος κι αμέτρητος πόνος των επιζώντων. Οι δυτικές ιδέες μας για το θάνατο, τόσο σφαλερές κι αντιθρησκευτικές, έχουν το δυσάρεστο αυτό αποτέλεσμα μεταξύ τόσων άλλων, να ενοχλούμε εκείνους για τους οποίους κλαίμε με την ίδια τη δύναμη της λύπης μας, χωρίς να λογαριάσουμε και τον περιττό πόνο που αισθανόμαστε λόγω του προσωρινού χωρισμού.

Ενώ ο αδελφός μας πέφτει ειρηνικά και φυσικά στον ασυνείδητο ύπνο που προηγείται από την εγρήγορση που ακολουθεί στο μέσον της λαμπρότητας του ουράνιου κόσμου, συχνά βλέπει να διακόπτονται τα όνειρά του και να του υπενθυμίζεται η γήινη ζωή μέσα από τη μεγάλη στεναχώρια και τους πόνους των συγγενών του, οι οποίοι συντελούν στον κραδασμό του θυμικού του σώματος, προξενώντας του μεγάλο κακό. 

Αξίζει να κατανοήσουν όλοι ότι ο πόνος για εκείνους που αποχωρούν από το φυσικό πεδίο, που είναι φυσικός αλλά εγωιστικός, δεν έχει καμία αξία. Δεν πρέπει να νομίσει κανείς όμως ότι η απόκρυφη διδασκαλία διδάσκει τη λήθη των νεκρών, το αντίθετο. Αλλά δείχνει πως η γλυκειά ανάμνηση του ζωντανού προς το νεκρό είναι μια δύναμη που αν διευθυνθεί κατάλληλα, με μορφή ευχών υπέρ της γρήγορης προόδου του στον ουράνιο κόσμο και της ειρηνικής διόδου του μέσα από τον αστρικό κόσμο, μπορεί ν' αποβεί πραγματικά χρήσιμη. Ενώ οι μάταιοι πόνοι δεν είναι μόνο περιττοί αλλά κι επιζήμιοι.

Εν τούτοις, η επιθυμία για επικοινωνία, είναι δυνατό να γεννηθεί από μέρους του αποθανόντα, ζητώντας κάποια φορά ν' ανακοινώσει κάτι σοβαρό στους οικείους του. Τότε είναι καλύτερα να επικοινωνήσει, αφού τον βασανίζει η έντονη αυτή επιθυμία και μπορεί να κρατήσει για πολύ τη συνείδησή του προσκολλημένη στο γήινο κόσμο και να εμποδίσει τη δίοδό του σε ανώτερες σφαίρες.

Στην ερώτηση, γιατί δεν μπορεί ο νεκρός να γράψει ή να μιλήσει, έχουμε ν' απαντήσουμε ότι επειδή αυτός δεν έχει πιο πυκνή ύλη από την αστρική, δεν κατορθώνει να δονήσει τον αέρα που αποτελείται από ύλη φυσική, ούτε να κινήσει ένα μολύβι χωρίς να δανειστεί τη ζωντανή διάμεση ύλη του διπλού αιθερικού μέσω της οποίας μια ώθηση από τον αστρικό κόσμο μπορεί εύκολα να διαβιβαστεί στο φυσικό πεδίο. Δεν είναι δυνατόν βέβαια να δανειστεί ο αποθανών την αιθερική ύλη οποιουδήποτε προσώπου που τα στοιχεία του είναι στενά συνδεδεμένα με τα δικά του και δεν μπορούν να διαχωριστούν. Μόνο τα στοιχεία του μεσάζοντα διαχωρίζονται εύκολα, κι έτσι μπορεί αυτός να παράσχει την απαραίτητη ύλη για την εκδήλωση.

Όταν αυτός που έχει πεθάνει, δε βρίσκει μεσάζοντα ή δεν μπορεί να τον χρησιμοποιήσει, προσπαθεί με τις δικές του δυνάμεις να επικοινωνήσει και η δύναμη της θέλησή του είναι δυνατόν να θέσει σε κίνηση αντικείμενα, να ρίξει λίθους, κ.λπ.

Η αστρική ουσία που ανήκει στην εξέλιξή μας. Όπως η λέξη "στοιχειώδες" χρησιμοποιήθηκε από μερικούς συγγραφείς για να περιγραφεί κάθε μεταθανάτια κατάσταση του ανθρώπου, όμοια με τον όρο "στοιχειακά" αποκαλέστηκαν κατά διαφορετικές εποχές διάφορα "πνεύματα" μη ανθρώπινα, από τα πιο θεία, τους "Ντέβα" (Αγγέλους), μέχρι την άμορφη ουσία που διαχέεται στα κατώτερα βασίλεια των ορυκτών, διερχόμενη μέσα απ' όλες τις ποικιλίες των πνευμάτων της φύσης. Το αστρικό βασίλειο είναι μια απέραντη δεξαμενή στοιχειακής ουσίας, εκπληκτικά ευαίσθητης και στην πιο φευγαλέα από τις ανθρώπινες σκέψεις κραδασμιακή αρμονικά και με την ελαχιστότερη ανθρώπινη επιθυμία. Από τη στιγμή όμως που κάτω από την επιρροή μιας σκέψης ή μιας επιθυμίας, ένα περιορισμένο μέρος της στοιχειακής ουσίας λαμβάνει μορφή ζωντανής δύναμης ενός όντος που είναι ένα στοιχειακό, τότε αυτή παύει ν' αποτελεί μέρος της παρούσας ομάδας και συγκαταλέγεται στην τάξη των στοιχειακών. Η ξεχωριστή αυτή ύπαρξη είναι άλλωστε από τις πιο φευγαλέες. Μόλις καταναλωθεί η προωθητική δύναμη, το στοιχειακό επανέρχεται στη μη διαμορφωμένη μάζα του είδους της στοιχειακής ή ουσίας από την οποία προήλθε. Πάμπολλα είναι τα είδη της στοιχειακής ουσίας, περιττή όμως και χωρίς ουσία η πλήρης απαρίθμησή τους. 

Πρώτ' απ' όλα υπάρχει η μεγάλη διαίρεσή τους από τα φυσικά στοιχεία όπου κατοικούν. Ξαναβρίσκουμε εδώ, όπως άλλωστε και παντού, τον επταδικό χαρακτήρα της εξέλιξής μας, εφόσον υπάρχουν επτά κύριες ομάδες που αντιστοιχούν στις επτά καταστάσεις της φυσικής ύλης, "γη, ύδωρ, αέρας, πυρ," ή για να χρησιμοποιήσουμε το συμβολισμό του μεσαίωνα για τις καταστάσεις: στερεά, υγρά και αέρια και οι τέσσερις αιθερικές. Οι επτά αυτές τάξεις της αστρικής στοιχειακής ουσίας ή των στοιχειακών διαφέρουν μεταξύ τους κατά βαθμό υλικότητας, και είναι εύκολα αντιληπτό ότι θεωρούμενη από τέτοια άποψη, κάθε μια διαιρείται με τη σειρά της σε επτά υποδιαιρέσεις αφού υπάρχουν διάφοροι βαθμοί πυκνότητας μεταξύ των στερεών, των υγρών, των αερίων, καθώς και των αιθέρων. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η εξέλιξη της στοιχειακής ουσίας βρίσκεται τώρα σ' εκείνο το σημείο που αποκαλούμε συχνά καθοδικό τόξο της εξέλιξης, δηλαδή βαίνει προς την πλήρη υλοποίηση την οποία παρατηρούμε στο ορυκτό βασίλειο, αντί ν' απομακρύνεται όπως συμβαίνει σχεδόν με όλα τα τόξα εξέλιξης που γίνονται περισσότερο ή λιγότερο αισθητή σε μας.

Έτσι πρόοδος για το στοιχειακό βασίλειο είναι η κάθοδος στην ύλη, αντί να είναι η άνοδος προς τα κατώτερα πεδία. Παρά τις πολυάριθμες υποδιαιρέσεις οι ποικιλίες της εκπληκτικής και ζωντανής ουσίας έχουν ορισμένες ιδιότητες κοινές, εντελώς όμως διαφορετικές από το κάθε τι που βλέπουμε στο φυσικό πεδίο. Ας υποθέσουμε ότι κάποιο μέρος της ουσίας αυτής βρίσκεται για λίγο μακριά από κάθε εξωτερική επιρροή. 

Τότε δεν κατέχει καμία ιδιάζουσα μορφή και εκδηλώνεται με μια ταχύτατη και διηνεκή κίνηση. Η ελάχιστη ώθηση που μπορεί να προέρχεται ακόμη κι από μια φευγαλέα σκέψη, τη μεταβάλλει στιγμιαία σε συγκεχυμένες μορφές, κινούμενες και μεταβαλλόμενες διαρκώς, που εμφανίζονται, ταράζονται κι εξαφανίζονται όπως οι φυσαλίδες του νερού που βράζει. Αν και αυτές οι φευγαλέες εμφανίσεις μοιάζουν συνήθως με πλάσματα ζωντανά, ανθρώπινα ή όχι, δεν αποτελούν ιδιαίτερες οντότητες. Είναι φυσικό να γίνει η ερώτηση, ποια είναι η σκέψη που καθορίζει το σχηματισμό της μορφής ή τη διάλυσή της. Δεδομένου ότι εδώ δεν πρόκειται για διαρκές και ισχυρό στοιχειακό που πλάστηκε από κάποια ισχυρή και ορισμένη σκέψη, αλλά για το αποτέλεσμα που δημιουργείται από ημισυνείδητες κι όχι εθελοντικές αόριστες ιδέες που διέρχονται άσκοπα μέσα από τον εγκέφαλο της πλειονότητας των ανθρώπων, φαίνεται ότι η σκέψη δεν προέρχεται από τον αφηρημένο διανοητή. Παρ' όλα αυτά η στοιχειακή ουσία κατέχει μια θαυμάσια ικανότητα προσαρμογής κι αυτό έχει συντελέσει να ονομαστούν τα στοιχειακά κημισυνείδητα πλάσματα του αστρικού φωτός. Όταν ακούμε ότι ένα στοιχειακό είναι καλό ή κακό, πρόκειται για μια οντότητα τεχνητή ή μια από τις πολυάριθμες ποικιλίες των πνευμάτων της φύσης, εφόσον τα στοιχειακά βασίλεια δεν έχουν αυτά καθ' εαυτό αντίληψη του καλού ή του κακού.

Εν τούτοις όλες σχεδόν οι υποδιαιρέσεις τους έχουν μια μάλλον εχθρική τάση προς τον άνθρωπο. Όλοι οι νέοι μαθητές το γνωρίζουν αφού η πρώτη τους εντύπωση στον αστρικό κόσμο είναι η παρουσία άπειρων ορδών απαίσιων φασμάτων που προστρέχουν απειλητικά, αλλά αποσύρονται ή διαλύονται αν βρουν αντίσταση. Σήμερα είναι εχθρικά λόγω της αδιαφορίας μας ή της έλλειψης συμπάθειας από μέρους μας προς τα άλλα ζωντανά όντα.

Το μεγαλύτερο μέρος των μαγικών τελετουργιών εξαρτάται σχεδόν μόνο από το χειρισμό των ποικιλιών της στοιχειακής ουσίας, είτε άμεσα δια της ενέργειας της θέλησης του μάγου, είτε έμμεσα διαμέσου κάποιας αστρικής οντότητας την οποία επικαλείται. Μέσα από τη στοιχειακή ουσία παράγονται σχεδόν όλα τα φυσικά φαινόμενα των πνευματιστικών συνεδριών, καθώς κι οι κρότοι, τα κουδουνίσματα και η πτώση λίθων. Όλα αυτά είναι αποτελέσματα των προσπαθειών κάποιου πεθαμένου, πολύ προσκολλημένου ακόμη στη γη, για να προσελκύσει την προσοχή μας ή και απλά παιχνίδια των μικρών πνευμάτων της φύσης της τρίτης τάξης μας. Το "στοιχειακό" δε δρα μόνο του, δεν είναι παρά μια λανθάνουσα δύναμη που έχει ανάγκη από κάποια εξωτερική επιρροή για να τεθεί σε κίνηση.


ΑΓΓΕΛΟΙ - ΝΤΕΒΑ 

Το υψηλότερο σύστημα εξέλιξης σε σχέση με τη δική μας γη, είναι απ' όσα γνωρίζουμε το αποκαλούμενο από τους Ινδούς "Ντέβα" ή από μας Άγγελοι. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως το αμέσως ανώτερο του ανθρώπινου Βασιλείου, ακριβώς όπως το ανθρώπινο είναι αμέσως ανώτερο από το ζωικό, με τη μεγάλη όμως διαφορά ότι το ζώο δεν έχει άλλη δυνατότητα εξέλιξης εκτός από την είσοδό του στην ανθρωπότητα, ενώ για τον άνθρωπο παρουσιάζονται πολλές οδοί προόδου, ευθύς μόλις ανέλθει σε ορισμένο επίπεδο, μια από τις οποίες είναι η μεγάλη εξέλιξη των Ντέβα - ΑΓΓΕΛΩΝ.
Δεν είμαστε σε θέση να εννοήσουμε πολλά για την εξέλιξή τους. Οι τρεις πρώτες μεγάλες διαιρέσεις αν αρχίσουμε από κάτω προς τα επάνω, ονομάζονται "Καμαντέβα", "Ρουπαντέβα" και "Αρουπαντέβα". Όπως εμείς έχουμε για πυκνότερο σώμα το φυσικό, έτσι οι Καμαντέβα έχουν το αστρικό, οι Ρουπαντέβα το νοητικό, και οι Αρουπαντέβα το αιτιατό. Άλλωστε οι δύο τελευταίες τάξεις εμφανίζονται σπάνια στο αστρικό πεδίο. Γι' αυτό απλά και μόνο τις αναφέρουμε.
Θα ήταν λάθος να θεωρηθεί ότι όλα τα μέλη της υποδιαίρεσης των Καμαντέβα είναι πολύ ανώτερα από εμάς.
Κατά μέσο όρο είναι βέβαια ανώτερα, αλλά η φύση τους είναι εντελώς διαφορετική, κι ένας πραγματικά ευγενής, αλτρουιστής και πνευματικά ανεπτυγμένος άνθρωπος, είναι δυνατόν να βρίσκεται σε μια ανώτερη βαθμίδα εξέλιξης.
Μπορούμε να ελκύσουμε την προσοχή τους με κάποιες μαγικές τελετουργίες, αλλά η μόνη ανθρώπινη θέληση που μπορεί να επιβληθεί πάνω τους είναι μιας ανώτερης τάξης Μυστών. Οι Ντέβα μόλις που διακρίνονται παρακολουθώντας την παρουσία μας στο φυσικό πεδίο, αλλά καμιά φορά συμβαίνει μερικοί απ' αυτούς βλέποντας τον άνθρωπο σε αμηχανία, να του παρέχουν βοήθεια, ακριβώς όπως εμείς θα βοηθούσαμε ένα ζώο.
Όλα τα πνεύματα της φύσης από τα ανώτερα μέχρι τις λεγεώνες των τεχνητών στοιχειακών, είναι όλα εργάτες του μεγάλου σκοπού που έχουν να επιτελέσουν.

!


Αστρικό ταξίδι (μέρος 1ο) 


Εμείς σας παρακινούμε, στο ξεκίνημά σας, να χρησιμοποιήσετε τις πληροφορίες του άρθρου και ν' αποκτήσετε εμπιστοσύνη στη δική σας εσωτερική καθοδήγηση. Καθώς θα συνεχίζετε την πορεία σας στο αστρικό ταξίδι, θα βοηθήσετε κι άλλους ν' ακολουθήσουν το δρόμο αυτό. Μη διστάζετε, λοιπόν, μπροστά στη χαρά, την ελευθερία και τη σοφία που μπορεί να σας χαρίσει. Καλωσορίσατε στη συναρπαστική περιπέτεια που ακολουθεί.

Οι προηγμένοι μαθητές ένιωσαν ότι το αστρικό ταξίδι - η επαφή δηλαδή μ' έναν ανώτερου επιπέδου οδηγό ή με τον ανώτερο εαυτό και άντληση πληροφοριών μέσα απ' αυτή την επαφή θα είναι ένα από τα κλειδιά που θα βοηθήσει τον άνθρωπο στην πνευματική του εξέλιξη και στις καινούργιες του εμπειρίες.
Σύμφωνα με όσα έχουν ειπωθεί, το αστρικό ταξίδι είναι μια ικανότητα που μπορεί ν' αποκτηθεί από τη στιγμή που θα καλλιεργηθεί η ανάλογη επιθυμία γι' αυτό, όταν κάποιος δηλαδή θελήσει να διευρύνει τη συνείδησή του. Οι άνθρωποι δε χρειάζονται χρόνια διαλογισμού ή να είναι ψυχικοί, ούτε να έχουν προϋπάρξει σαν αγωγοί.

Διάφορες σχολές μεταφυσικής και προικισμένοι ανώτεροι δάσκαλοι επιθυμούν να διδάξουν τα άτομα να είναι συνειδητά κατά τη διάρκεια του αστρικού ταξιδιού, για να μπορούν έτσι να αντιλαμβάνονται τα μηνύματα και να ελέγχουν την επαφή με τους οδηγούς τους. Μόνο μ' αυτόν του τρόπο θ' αναγνωρίσουν τη σοφία των οδηγών και θα εξελιχθούν πνευματικά. Και σίγουρα, δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο ακολουθώντας αυτόν το δρόμο, που οδηγεί στην επαφή μ' έναν ανώτερο οδηγό ή με τον ανώτερο εαυτό.
Όλοι είναι ικανοί να βαδίσουν στο δρόμο του αστρικού ταξιδιού, και πολύ το κάνουν πολύ πιο εύκολα απ' ότι περίμεναν.

Μπορείτε να μάθετε πως να έρθετε σε επαφή με έναν ανώτερου επιπέδου οδηγό ή με τον ανώτερο εαυτό σας. Μπορείτε να δεχτείτε την καθοδήγηση, να εμπνευστείτε και να συνδεθείτε με αυτή την πηγή σοφίας. Αν επιθυμείτε την επαφή αυτή, αναζητήστε την.
Κατά τη διάρκεια του αστρικού ταξιδιού οικοδομείτε μια γέφυρα προς τ' ανώτερα πεδία - βιώνετε την αγάπη κι αποκτάτε σκοπό και ανώτερη συλλογική συνείδηση, που έχει ονομαστεί Θεός, Όλου ή Παγκόσμιος Νους. Η είσοδος σε αυτά τα ανώτερα πεδία γίνεται με την επαφή μ' έναν ανώτερου επιπέδου οδηγό ή με τον ανώτερο εαυτό, που επεμβαίνει ενεργειακά και τη διευκολύνει. Ο οδηγός σας πάντα θα σας παρακινεί και θα σας βοηθά ν' ανακαλύψετε τη γνώση που είναι κρυμμένη μέσα σας. Όσο η πορεία συνεχίζεται, τόσο πιο δυνατή, πιο εκλεπτυσμένη και αδιάκοπη θα είναι η επαφή σας με τ' ανώτερα πεδία. Όλες οι αρετές μιας τέλειας σχέσης συνεχής αγάπη, απόλυτη κατανόηση, ατέλειωτη συμπάθεια - θα υπάρχουν στη σχέση με τον οδηγό σας.
Το αστρικό ταξίδι σας βοηθάει να κατανοήσετε και να δώσετε απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα, όπως "Γιατί βρίσκομαι εδώ;" και "Ποιο είναι το νόημα της ζωής;"
Ο οδηγός σας θα σας βοηθήσει να βρείτε τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα, από τα πιο υλικά και καθημερινά μέχρι αυτά που προκύπτουν από το ίδιο το αστρικό ταξίδι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αστρικό ταξίδι σαν θεραπεία, σαν διδασκαλία και άποψη για να επεκτείνετε τη δική σας δημιουργικότητα σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Η προσέγγισή σας στ' ανώτερα πεδία θα σας φέρει πιο κοντά στην γνώση, στη σοφία, ακόμη και στις καλές τέχνες, στη φιλοσοφία, στην ποίηση και σε όλες τις εφευρέσεις κι ανακαλύψεις που έχουν γίνει.

Εμπιστευτείτε τα εσωτερικά σας μηνύματα. Ο καθένας από εσάς είναι ένα ξεχωριστό, μοναδικό άτομο με απεριόριστες δυνατότητες. Εμείς σας παροτρύνουμε ν' ανακαλύψετε το θεϊκό στοιχείο μέσα σας.
Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι θα σταματήσετε ν' αγωνίζεστε, αλλά ότι μπορείτε να βρείτε τρόπους έτσι ώστε η προσπάθειά σας να συναντά ελάχιστα εμπόδια. Οι αλλαγές που θα γίνουν θα είναι σύμφωνες με τις διεξόδους που εσείς θέλετε. Είστε οι μόνοι που μπορείτε να κάνετε χρήση της γνώσης. Είστε εσείς αυτοί που καλείστε να δραστηριοποιηθείτε και να υλοποιήσετε τους στόχους σας.
Όσο για τον εαυτό σας, θα γίνετε ικανοί να τον παρατηρείτε αντικειμενικά, πέρα από τις συνηθισμένες σας προκαταλήψεις αυτό ακριβώς θα σας μάθει και να τον αγαπάτε περισσότερο.
Πολλοί λένε ότι παραμένοντας στην κατάσταση της διευρυμένης συνείδησης μπορούν, έχοντας τα μάτια τους ανοικτά, να οραματιστούν τους οδηγούς τους. Οι άνθρωποι που γίνονται καλοί αγωγοί φροντίζουν τον εαυτό τους, είναι ανεξάρτητοι κι επιθυμούν να έχουν τον έλεγχο της ζωής τους. Αυτοί που έχουν ιδιαίτερη ικανότητα για το αστρικό ταξίδι είναι συχνά άτομα ερευνητικά αλλά και ανοιχτόμυαλα.

Οι άνθρωποι που μαθητεύουν στο αστρικό ταξίδι είναι ευγενικοί με τους άλλους. Είναι ειλικρινείς και επιμελείς. Αναλαμβάνουν με ενθουσιασμό κάποιο έργο. Έχουν ζωηρή φαντασία και τους αρέσει να ονειροπολούν. Βοηθούν τους άλλους όταν έχουν ανάγκη και φροντίζουν την οικογένεια και τους φίλους τους.
Οι ανώτεροι οδηγοί έρχονται σε επαφή με εκείνους που εκτιμούν και χρησιμοποιούν τις πληροφορίες που λαμβάνουν. Τους απασχολούν οι άνθρωποι που έχουν πνευματικά ενδιαφέροντα, επιμονή κι ενθουσιασμό. Η επιθυμία κάποιου να βοηθάει τους άλλους και το ενδιαφέρον του γι' αυτούς, ευνοούν την επαφή του μ' έναν ανωτέρου επιπέδου οδηγό. Μη διστάζετε, λοιπόν, και μην αμφιβάλλετε για την ικανότητά σας να έρθετε σε επαφή μ' έναν οδηγό.
Μερικοί πάλι φοβούνται ότι με το αστρικό ταξίδι ή την επαφή τους μ' έναν οδηγό, θα χάσουν την προσωπική τους ταυτότητα ή ότι θ' αφανιστούν κάτω από την παρουσία του οδηγού.
Κάποιοι άλλοι φοβούνται, για τον ίδιο λόγο, ότι θα γίνουν πιο ευπρόσβλητοι από αρνητικές ή κατώτερες οντότητες.
Μπορείτε ακόμη να επικαλεστείτε κάποιον ανώτερο διδάσκαλο, όπως το Χριστό ή το Φύλακα Άγγελό σας. Όμως σας προειδοποιούμε να μην παίζετε με τις κατώτερες οντότητες μόνο και μόνο από περιέργεια.
Μολονότι η αξία του αστρικού ταξιδιού φαίνεται αμέσως στη ζωή σας, εσείς δεν πρέπει να σταματήσετε την εξάσκηση. Αυτοί που εξοικονομούν χρόνο κι ασκούνται τακτικά έχουν αποκτήσει αρκετή πείρα. Όπως λοιπόν ένας πιανίστας δεν μπορεί με την πρώτη να παίξει σε μια συναυλία, έτσι και οι άνθρωποι που είναι αγωγοί και έχουν καλή επαφή με τον οδηγό τους ασκούνται σε καθημερινή βάση.
Ίσως ακόμη ν' αναζητήσετε και κάποια βιβλία για περισσότερες πληροφορίες. Μπορεί ακόμη να θελήσετε να βρείτε περισσότερα πράγματα για τον πνευματικό σας δρόμο και τη μορφή που θα πάρει η εργασία σας. Ίσως ακόμη ανακαλύψετε ότι χρειάζεστε έναν καινούργιο, ανώτερο σκοπό στη ζωή σας και ότι το να σπαταλάτε το χρόνο σας άσκοπα δεν είναι και τόσο ευχάριστο. Νιώθετε ότι είστε σε ένα μεταβατικό στάδιο και ότι κάτι σημαντικό πρόκειται να συμβεί, που όμως δεν είστε βέβαιοι για το τι ακριβώς θα είναι.

Το αστρικό ταξίδι θα σας βοηθήσει ν' ανακαλύψετε τον ανώτερο σκοπό σας
Μερικοί άνθρωποι έχουν εντυπωσιακές και παράξενες εμπειρίες. Τους συμβαίνουν πράγματα που δεν μπορούν να τα εξηγήσουν λογικά, όπως, για παράδειγμα, προαισθάνονται ένα γεγονός το οποίο αργότερα επαληθεύεται, επισκέπτονται ένα καινούργιο μέρος το οποίο τους φαίνεται απόλυτα γνώριμο, έχουν εξωσωματικές εμπειρίες ή προφητικά όνειρα. Άλλοι λένε ότι νιώθουν να τους διαπερνά κάτι, ενώ συμβαίνουν διάφορες συμπτώσεις, όπως πόρτες ν' ανοίγουν, βιβλία να πέφτουν μπροστά τους. Έτσι όλη τους η αντίληψη για την πραγματικότητα αρχίζει ν' αλλάζει. Όσοι έχουν ασχοληθεί με τη γιόγκα, το διαλογισμό, τις ανατολικές θρησκείες ή έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια, ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο να μάθουν για το αστρικό ταξίδι και για τις θεραπευτικές τους ικανότητες. Μερικοί μάλιστα που διάβασαν για τους οδηγούς και το αστρικό ταξίδι και θέλησαν να μάθουν ακόμη περισσότερα, αισθάνονται τώρα ότι με αυτόν τον τρόπο θα γίνει η αλλαγή που αποζητούσαν.

Η αναζήτηση και μόνο ενός οδηγού τον φέρνει κοντά σας
Μπορεί για παράδειγμα, να δείτε ένα πολύ ζωντανό όνειρο, στο οποίο να έχετε πλήρη συναίσθηση της επαφής με τον οδηγό σας. Μπορεί ακόμη να έρθετε σε επαφή με τον ανώτερο εαυτό σας ή μ' έναν οδηγό μέσα από τις κάρτες της τράπουλας Ταρό, την αυτόματη γραφή ή το διαλογισμό. Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού ίσως δεχτείτε μια καθοδήγηση, ανώτερη σε σχέση με τις προηγούμενες εμπειρίες σας.
Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για ν' αρχίσει η επαφή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποιο πρότυπο. Η προετοιμασία είναι προσωπική εμπειρία και είναι διαφορετική για κάθε άτομο.
Παρ' όλο που μπορεί να έχετε κάποιες αμφιβολίες κι ερωτηματικά, θ' ανακαλύψετε ότι η εμπειρία σας έχει πολύ μεγάλη σημασία και ότι ανυπομονείτε να μάθετε περισσότερα.
Κάθε άλλο λοιπόν παρά αμφισβητείται η ικανότητά σας να έρθετε σε επαφή με τον οδηγό ή τον ανώτερο εαυτό σας.

Η κατάσταση της διευρυμένης συνείδησης δίνει την αίσθηση ότι έχετε γίνει ξαφνικά πολύ σοφοί
Ξαφνικά σας πλημμυρίζει η γνώση και αρχίζετε έτσι να του λέτε πράγματα τα οποία δε σκοπεύατε αρχικά να πείτε. Οι στιγμές που νιώθετε μεγάλη αγάπη για ένα φίλο ή δέος καθώς κοιτάτε ένα ηλιοβασίλεμα, οι στιγμές που αναγνωρίζετε την ομορφιά ενός λουλουδιού ή την ευλαβικότητα μιας προσευχής, περιέχουν όλες στοιχεία αυτής της συνειδησιακής κατάστασης.
Ακόμη είναι πιθανόν να νιώθετε κάποια θερμότητα στα χέρια σας ή ν' ανεβαίνει ολόκληρη η θερμοκρασία του σώματος. Η κατάσταση της διευρυμένης συνείδησης είναι μια καθαρά προσωπική εμπειρία. Σε μερικούς μάλιστα υπάρχει μια περίεργη απουσία της αίσθησης του φυσικού σώματος. Πάντως, μετά από κάποιο διάστημα θ' αρχίσετε να εξοικειώνεστε με όλα αυτά τα ασυνήθιστα φαινόμενα, που ενδεχομένως θα συμβαίνουν.

Όλες αυτές οι καταστάσεις είναι μοναδικές γιατί η κάθε μια από αυτές σας δραστηριοποιεί με το δικό της τρόπο και επηρεάζει σε διαφορετικό βαθμό το περιβάλλον σας, τη χαλαρότητα ή την προσοχή σας, τις αισθήσεις και τα συναισθήματά σας, ακόμη και τον τρόπο της σκέψης σας.
Μπορεί ακόμη και να τρομάξετε αν μπει κάποιος στο δωμάτιο απροειδοποίητα. Παρ' όλα αυτά η πιθανότητα ν' αντιλαμβάνεστε τους ήχους ή να λαμβάνετε πληροφορίες υπάρχει και στις δυο καταστάσεις, τόσο σε εκείνη της ελαφριάς όσο και σ' αυτήν της βαθιάς χαλάρωσης.
Η εμπειρία του διαλογισμού είναι σίγουρα χρήσιμη, αλλά όχι και υποχρεωτική για το αστρικό ταξίδι. Και στις δυο, πάντως, αυτές καταστάσεις φτάνει κανείς μέσα από τη χαλάρωση και την εσωτερική συγκέντρωση αυτό που διαφέρει είναι ο σκοπός και ο τρόπος που λειτουργεί ο νους και το πνεύμα.
Το να φτάσετε στην κατάσταση του αστρικού ταξιδιού δεν εξαρτάται μόνο από εσάς. Σίγουρα η βοήθεια του οδηγού σας, από τη στιγμή που ζητάτε επαφή και καθοδήγηση είναι πολύτιμη.
Οι εμπειρίες λοιπόν των περισσότερων κυμαίνονται από τη βαθιά, ασυνείδητη κατάσταση μέχρι αυτήν της απόλυτης συνειδητότητας.
________________________________________


Αστρικό ταξίδι (Μέρος 2ο) 
Οι συνειδητοί αγωγοί έχουν επίγνωση των όσων λέγονται από τους οδηγούς τους
Η ένταση όλων αυτών των εμπειριών μειώνεται βγαίνοντας από την κατάσταση της διευρυμένης συνείδησης. Μερικοί έχουν εμπειρίες άλλων πεδίων. Νιώθουν, για παράδειγμα, το σώμα τους να επεκτείνεται και να γίνεται μεγαλύτερο από το κανονικό.
Στο συνειδητό αστρικό ταξίδι, ίσως ανακαλύψετε ότι βρίσκεστε σε μια κατάσταση απόσπασης, στην οποία μολονότι δεν παρεμβαίνετε έχετε πλήρη συναίσθηση όλων όσων συμβαίνουν. Πολλοί μάλιστα λένε ότι είναι σαν να παρατηρούν τη ζωή τους από δυο οπτικές γωνίες ταυτόχρονα αυτή των οδηγών τους και τη δική τους.
Οι εμπειρίες από το αστρικό ταξίδι ποικίλουν. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους άλλοι θυμούνται κι άλλοι όχι, τα όσα συμβαίνουν στο δικό τους αστρικό ταξίδι. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να είναι απόλυτα συνειδητοί και ν' αντιλαμβάνονται τα πάντα και άλλοι που από τη φύση τους παρασύρονται σε βίαιες καταστάσεις διευρυμένης συνείδησης. Οι τελευταίοι, ίσως θέλουν να μάθουν να παραμένουν συνειδητοί κατά τη διάρκεια του αστρικού ταξιδιού.
Κατά τη διάρκεια του αστρικού ταξιδιού έχετε πολλές εικόνες, συναισθήματα και ιδέες, και μπορείτε ν' ακούτε τις σκέψεις και τα σχόλιά σας παράλληλα μ' αυτά του οδηγού σας.

Οι εμπειρίες ποικίλουν και εξαρτώνται από την πληροφόρηση που λαμβάνονται. Σε πολύ βαθιά κατάσταση διευρυμένης συνείδησης φτάνετε όταν σας μεταδίδονται πληροφορίες για βιβλία και απόκρυφα μηνύματα συμπαντικής γνώσης. Ενώ σε λιγότερο βαθιά κατάσταση, φτάνετε όταν αναμεταδίδετε μηνύματα για τους άλλους.

Όταν έρχεστε σε επαφή με τη ζωτική ενέργεια των άλλων, βρίσκεστε σε μια ελαφριά κατάσταση διευρυμένης συνείδησης, επειδή ακριβώς χρειάζεται να μετακινείστε και να έχετε πλήρη συναίσθηση του φυσικού σας περιβάλλοντος. Σε πιο βαθιές καταστάσεις, φτάνετε όταν μεταβιβάζετε κάποιες γενικές πληροφορίες και όταν ο οδηγός οδηγεί τους ανθρώπους σε εμπειρίες διευρυμένης συνείδησης.
Υπάρχουν τόσοι πολλοί "χώροι" απ' όπου μπορεί να προέρχονται οι οδηγοί, που μοιάζουν να είναι αναρίθμητοι.

Ο οδηγός συνεργάζεται μαζί σας όταν οι στόχοι και οι επιδιώξεις σας είναι παρεμφερείς με τους δικούς του
Δεν επιλέγουν όλες οι οντότητες από τ' ανώτερα πεδία να γίνουν οδηγοί, όπως εξάλλου κι εσείς δεν επιλέγετε όλοι να γίνετε αγωγοί.
Όταν οι οδηγοί έρχονται σε επαφή μαζί σας, κάποιοι άλλοι από το δικό τους πεδίο μας ενισχύουν ενεργειακά, αφού η ουσία τους είναι τόσο λεπτή που χρειάζεται αυτήν την ενίσχυση και τον εστιασμό για να γίνει αισθητή σε σας. Οι δονήσεις τους είναι τόσο πολύ εκτεταμένες που για να τις περιορίσουν σε συχνότητες στις οποίες να μπορείτε ν' ανταποκριθείτε, χρειάζεται αρκετή εξάσκηση κι επιδεξιότητα.
Περιορίζουν τις νοητικές τους λειτουργίες για να προσαρμοστούν στο δικό σας επίπεδο αντίληψης και κατανόησης. Για να έρθουν σε επαφή μαζί σας, πρέπει να μπορούν να χειρίζονται την ενέργεια και τα ηλεκτρομαγνητικά τους πεδία μ' ένα τρόπο πολύ εκλεπτυσμένο. Ο βαθμός βέβαια των επιδόσεών τους σε αυτό δεν είναι ίδιος για όλους.
Οι οδηγοί μπορεί ακόμη να εμφανίζονται σαν Ινδιάνοι, Κινέζοι σοφοί, Ινδοί δάσκαλοι ή σαν τους Μεγάλους Διδασκάλους. Οι οδηγοί μπορεί επίσης να εμφανίζονται είτε σαν άντρες είτε σαν γυναίκες, αν και στα πεδία καθαρής ενέργειας δεν υπάρχουν φύλα.
Μερικοί οδηγοί είναι καθαρά νοητικοί και θέλουν να μεταδώσουν καινούργιες ιδέες πάνω στην επιστήμη, ή ακόμη και καινούργιους τρόπους σκέψης. Οι οδηγοί που προέρχονται από την πεμπτουσία των διαστάσεων και των κόσμων, είναι υπεράνω κάθε μορφής.
Ακόμη και στα ανώτατα πεδία, οι οδηγοί δεν είναι προικισμένοι όλοι με το ίδιο χάρισμα, ούτε και οι γνώσεις τους προέρχονται από ένα και μόνο χώρο.

Το να έχετε την εμπειρία του αστρικού ταξιδιού δε σημαίνει ότι γίνατε και παντοδύναμοι. Οι οδηγοί σας διαλέγουν γιατί είστε περισσότερο ευθυγραμμισμένοι με το έργο τους πάνω στη γη.
Πολλοί ανώτερου επιπέδου οδηγοί είναι σχεδόν καθαρή ενέργεια κι έχουν εξελιχθεί σε πνεύμα και φως. Υπάρχουν τόσοι πολλοί χώροι από τους οποίους μπορούν να προέλθουν οι οδηγοί, που δεν σας χρησιμεύει σε τίποτα να αναρωτιέστε συνέχεια πάνω σε αυτό.


Οι ανώτερου επιπέδου οδηγοί είναι πηγές καθοδήγησης, διαύγειας και προσανατολισμού
Οι ανώτεροι οδηγοί έρχονται για να φωτίσουν το δρόμο σας και το μόνο που θέλουν είναι το καλό σας. Είναι πάντα παρόντες για να σας βοηθήσουν να γνωρίσετε τον εαυτό σας, να απαλλαγείτε από τους φόβους σας και να μάθετε να αγαπάτε. Είναι μαζί σας και συμβάλλουν στη χαρά, στην προσωπική σας εξέλιξη και δραστηριότητα.
Οι οδηγοί ανώτερου επιπέδου σπάνια προλέγουν μελλοντικά γεγονότα. Αν γίνει αυτό, είναι γιατί θα φανεί χρήσιμο στη δική σας εξέλιξη ή στην ανθρωπότητα.
Προσπαθείτε ν' αντιλαμβάνεστε το πραγματικό νόημα των μηνυμάτων και να έχετε όσο το δυνατόν πιο σωστή κρίση για τη θετικότητα ή την αρνητικότητά τους.
Οι ανώτεροι οδηγοί εκφράζονται πάντα με ακρίβεια και μπορούν να πουν πολλά με λίγες μόνο λέξεις. Διδάσκουν την επιείκεια και την ανεξικακία.
Μερικές φορές, υπάρχει κάποια σύγχυση για το αν θα πρέπει ή όχι ν' ακολουθούνται οι συμβουλές ενός συγκεκριμένου οδηγού. Είναι στο χέρι σας ν' αναγνωρίσετε την πραγματική σοφία και γνώση.
Σε αυτήν ακριβώς την αλήθεια θα πρέπει να ταιριάζουν οι συμβουλές που παίρνετε κατά τη διάρκεια του αστρικού ταξιδιού, για να τις ακολουθήσετε. Να κάνετε, λοιπόν, μόνο τα ευχάριστα και σωστά για σας πράγματα.

Πώς αναγνωρίζονται οι λιγότερο εξελιγμένες οντότητες;
Αυτές οι οντότητες μπορεί να σας ωθούν ν' αναλάβετε μια δράση, η οποία κάθε άλλο παρά ανώτερο σκοπό έχει ή είναι μέσα στα πλαίσια της αγάπης.
Οι κατώτερου επιπέδου οδηγοί δεν ασχολούνται με την ενεργειακή σας εκλέπτυνση. Ίσως να μην τους ενδιαφέρει καν η πνευματική σας ανάπτυξη, μπορεί ακόμη και να μη γνωρίζουν τους δρόμους που οδηγούν στην εξέλιξη.
Υπάρχει ένα επίπεδο πραγματικότητας, που βρίσκεται μια συχνότητα ή ένα βήμα μετά το δικό σας και, που ονομάζεται αστρικό πεδίο. Εκεί πηγαίνουν πολλές ψυχές στο διάστημα μεταξύ των γήινων ζωών. Στα κατώτερα υποπεδία του αστρικού πεδίου υπάρχουν οντότητες που θέλουν να επιστρέψουν στη γη. Ίσως μάλιστα επιδιώκουν να έχουν την εμπειρία της ζωής μέσα από σας. Συνήθως δεν έχουν κακές προθέσεις αλλά θα νιώσετε το φόβο, τον πόνο, την ανασφάλεια και την ανησυχία τους.
Εμείς σας συμβουλεύουμε να μην επιτρέψετε ποτέ σε αυτά τα όντα να εισχωρήσουν στο σώμα σας, ούτε και προφορικά να τα καλέσετε. Αν οντότητες, διαφορετικές από τους ανώτερους και γεμάτους αγάπη οδηγούς, θελήσουν να εκφραστούν να μιλήσουν μέσα από σας, πείτε τους απλά και ξάστερα όχι.
Οι ανώτερου επιπέδου οδηγοί συνεργάζονται με τον προσωπικό σας οδηγό, δίνοντάς σας λεπτομερείς και συγκεκριμένες πληροφορίες για την προσωπική σας ζωή. Σε κάποιο επίπεδο, δηλαδή, οι προσωπικοί οδηγοί δρουν σαν συνδετικοί κρίκοι ανάμεσα σε σας και του ανώτερου επιπέδου οδηγού σας.

Πώς επικοινωνούν οι οδηγοί μαζί σας;
Οι οδηγοί, αρχικά, έρχονται σε επαφή με την ψυχή σας και μετά οι πληροφορίες τους μεταβιβάζονται στη συνείδηση, μεταφρασμένες σε λέξεις κι έννοιες που μπορείτε να τις αντιληφθείτε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί ένας οδηγός να σας μεταδώσει πληροφορίες. Η κατάσταση της διευρυμένης συνείδησης και η συγκέντρωση σας βοηθούν να δείτε τα πράγματα πιο σωστά και να γίνετε ένας καθαρός "αγωγός" μέσα από τον οποίο θα περάσει όλη αυτή η πληροφόρηση.
Αντίστοιχα κι εσείς, όσο μεγαλώνει η εμπειρία σας θα γίνεστε περισσότερο ικανοί να παρακολουθείτε. Επίσης καθώς θα φτάνετε στην κατάσταση της διευρυμένης συνείδησης θα έχετε από μας άμεση ενεργειακή ενίσχυση.
Μπορούν να εκφραστούν μέσα από σας, μόνο όταν η συχνότητά τους ταιριάζει με τη δική σας. Αυτό είναι, θα λέγαμε, το κλειδί στην επικοινωνία. Μόνο με αυτόν τον τρόπο γίνεται ορατός o κόσμος σας στους οδηγούς και μπορούν έτσι να σας δουν και να σας ακούσουν.
Οι οδηγοί βλέπουν τη γήινη πραγματικότητα σαν ένα τρισδιάστατο κόσμο. Υπάρχει η ανώτερη διάσταση και η κατώτερη με τους περιορισμούς και τα εμπόδια.
Ο εγκέφαλός σας αποτελείται από δυο ημισφαίρια, το δεξί και το αριστερό. Το δεξί ημισφαίριο έχει σχέση με τη διαίσθηση, τα συναισθήματα, την επικοινωνία πέρα από το λόγο, τη δημιουργικότητα και την έμπνευση. Το αριστερό ημισφαίριο αντίθετα χρησιμοποιεί τη μνήμη, τη λογική και τις λέξεις για να συνθέσει, να οργανώσει και να ταξινομήσει τις εμπειρίες σας μ' έναν ορθολογιστικό τρόπο.
Τις περισσότερες φορές, οι οδηγοί μεταδίδουν στο δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου, το οποίο είναι περισσότερο δεκτικό κι ευαίσθητο.
Με το αστρικό ταξίδι ο συνηθισμένος τρόπος της σκέψης σας μπορεί ν' αλλάξει και ν' ακολουθήσει καινούργια μονοπάτια, περισσότερο εξελιγμένα.
Σ' ένα συνειδητό αστρικό ταξίδι, τα μηνύματα του οδηγού αποτυπώνονται στο νου σας, με τη βοήθεια αυτού που μπορεί να ονομαστεί ανώτερη τηλεπάθεια.

Ορισμένοι οδηγοί επικοινωνούν μαζί σας χρησιμοποιώντας την ανώτερη τηλεπάθεια
Σε όλα τα είδη της τηλεπάθειας, οι γενικότερες ιδέες μεταβιβάζονται πιο άμεσα απ' ότι οι συγκεκριμένες όπως τα ονόματα, οι ημερομηνίες ή άλλες λεπτομέρειες.
Μερικοί οδηγοί μιλούν μεταφορικά και χρησιμοποιούν ιστορίες με επεξηγηματικά παραδείγματα. Άλλοι προτιμούν την καθαρή δομημένη ενέργεια, ενώ άλλοι εργάζονται με το χρώμα, το σχήμα και τη μορφή. Μερικοί μιλούν μέσα από σας ή χρησιμοποιούν τα χέρια σας για κάποιες δημιουργικές δραστηριότητες.

Οι οδηγοί εκφράζονται στα πλαίσια του δικού σας λεξιλογίου κατανόησης
Είναι φορές, κατά τη διάρκεια της επαφής με τον οδηγό σας, που οι λέξεις θα έρχονται αυτόματα στο μυαλό σας. Θα τις νιώθετε απλά να σχηματίζονται και θ' αρχίζετε να μιλάτε, χωρίς να γνωρίζετε από πριν τι πρόκειται να πείτε.
Οι οδηγοί διαλέγουν τον πιο εύκολο κι ανώδυνο δρόμο για να μεταβιβάσουν τα μηνύματά τους. Συνήθως χρειάζεται εξάσκηση για να λαμβάνετε με καθαρότητα τα μηνύματα του οδηγού σας.

Συνήθως χρειάζεται εξάσκηση για να λαμβάνετε με καθαρότητα τα μηνύματα του οδηγού σας
Ο οδηγός πρέπει να εξοικειωθεί με το δικό σας ενεργειακό σύστημα και να κάνει κάποιες πολύ εκλεπτυσμένες προσαρμογές. Οι λέξεις και οι ιδέες θ' ανυψώνονται σε μια ανώτερη δόνηση και θα εκφέρονται και διατυπώνονται μ' ένα διαφορετικό τρόπο, ακόμη και τις φορές που θα φαίνεται ότι προέρχονται από το δικό σας νου. Δεν έχουν όλες οι μεταδόσεις την κατάλληλη μορφή ή ακόμη και τις κατάλληλες και ακριβείς λέξεις ή ιδέες. Συνήθως κατά τη μετάφραση κάτι χάνεται.

Οτιδήποτε διευρύνει τη συνειδητότητά σας θα σας βοηθήσει να γίνετε καλύτερος αγωγός
Όσο περισσότερο ενημερώνεστε κι ερευνάτε, τόσο περισσότερο βοηθάτε τον οδηγό σας στην επικοινωνία του μαζί σας. Μπορεί έτσι να χρησιμοποιήσει και να συνθέσει πράγματα που έχετε διαβάσει, μ' έναν εντελώς καινούργιο τρόπο, όπως για παράδειγμα μια ιδέα που διαβάσατε δέκα χρόνια πριν ή κάτι που μάθατε μόλις χθες.

Οι οδηγοί σας παρακινούν να προσεγγίσετε τη σοφία της ψυχής σας
Ο οδηγός σας θα εκφραστεί μέσα από τη δική σας προσωπικότητα και φωνή και γι' αυτό στην αρχή είναι πιθανό να νιώθει όπως κι εσείς.
Η γλώσσα είναι πολύ σημαντική και η ακρίβεια συχνά έχει σχέση με τη γενικότερη εικόνα και κατανόηση που έχετε αποκτήσει γι' αυτή.
Συχνά μεταβιβάζουν τα μηνύματά τους, χρησιμοποιώντας παραδείγματα μεταφοράς και συγκρίσεις. Με τη μέθοδο αυτή βέβαια, πάντα υπάρχει η πιθανότητα της υπεραπλούστευσης. Η πιθανότητα αυτή ισχύει συνήθως για όλα ανεξαιρέτως τα μηνύματα.

Πως να προσελκύσετε τον οδηγό σας
Ένας άλλος εύκολος τρόπος για ν' αρχίσετε, είναι με την παρουσία και τη βοήθεια ενός φίλου σας, που να μπορεί να κάνει ερωτήσεις, ν' ακούει, να συγκεντρώνεται και να πιστεύει σε αυτό που κάνετε.
Η εμφάνιση ενός οδηγού ανώτερου επιπέδου είναι σχεδόν πάντα πολύ ομαλή και ήπια, εκτός από μερικές σπάνιες περιπτώσεις που ο κραδασμός του οδηγού είναι εντελώς διαφορετικός από το δικό σας.

Οι οδηγοί εισέρχονται στην αύρα σας τόσο ήπια που στην αρχή αμφιβάλλετε για την παρουσία τους
Μερικοί άνθρωποι αρχίζουν το αστρικό ταξίδι πολύ εύκολα. Με μια κατάλληλη ενεργειακή ευθυγράμμιση ανάμεσα σε σας και τον οδηγό, είναι δυνατό να μπείτε στην κατάσταση της διευρυμένης συνείδησης χωρίς πολλές χρονοβόρες αλλαγές και φυσικές δυσκολίες.
Όσο εσείς θ' αποκτάτε μεγαλύτερη ικανότητα στο χειρισμό της ενέργειας του οδηγού σας, τόσο αυτός θα ευδυναμώνει τη σχέση του μαζί σας.
Μπορεί να αισθάνεστε την παρουσία του οδηγού σας, αλλά να μη βλέπετε μια συγκεκριμένη μορφή. Μερικοί βλέπουν φώτα και χρώματα κι άλλοι νιώθουν σαν να κινούνται στο διάστημα.

Για να έρθετε σε επαφή με τον οδηγό σας χρειάζεται ν' αποκτήσετε την ικανότητα της συγκέντρωσης και της προσοχής
Αν ο νους σας περιπλανιέται συνέχεια μπορεί να χάσετε την επαφή. Μέχρι να φτάσετε στο σημείο όπου θα μπορεί εύκολα πλέον να συγκεντρώνεται ο νους σας, θα πρέπει με τη θέλησή σας να διατηρείτε την επαφή αυτή σταθερή κι ακέραιη και να δίνετε όλη σας την προσοχή σε αυτά που λέει ο οδηγός.
Όταν έρχονται οι πρώτες λέξεις, ίσως χρειαστεί να μιλήσετε χωρίς να γνωρίζετε τις επόμενες. Αυτό μπορεί να σας φανεί κάπως τολμηρό και ριψοκίνδυνο, μια και στην κανονική σας ομιλία γνωρίζετε εκ των προτέρων αυτό που πρόκειται να πείτε μετά. Αφήστε απλά τις πληροφορίες να ρέουν.
Αν διαπιστώνετε ότι περιπλέκεστε σε ασήμαντες λεπτομέρειες, διαλέξτε αυτό, που σας ενδιαφέρει περισσότερο και αρχίστε από εκεί.

Κάτι που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι στην αρχή, μπορεί να μη λαμβάνετε πάντα προφορικά μηνύματα. Αυτό είναι πιθανό γιατί o οδηγός εργάζεται μαζί σας σ' ενεργειακό επίπεδο, προετοιμάζοντάς σας και κάνοντάς σας περισσότερο δεκτικούς για το επόμενο στάδιο της εξέλιξής σας. Μπορεί ακόμη να λαμβάνετε την καθοδήγηση σαν ένα εσωτερικό μήνυμα ή μια νοητική εικόνα.
Υπάρχει κι άλλος ένας λόγος για να καταγράφετε τα όσα συμβαίνουν στο αστρικό ταξίδι. Από τη στιγμή που οι λέξεις ηχογραφούνται ή γράφονται, γίνονται μέρος της πραγματικότητάς σας και σας βοηθούν ν' αποκτήσετε περισσότερη γνώση στο φυσικό κόσμο.

Ο οδηγός σας είναι πάντοτε παρών, όποτε τον καλείτε
Οι άνθρωποι ρωτούν, "Γιατί ο οδηγός μου είναι πάντοτε παρών όταν τον καλώ;" Και οι οδηγοί απαντούν: θα πρέπει να σας εξηγήσουμε ότι υπάρχουμε σ' ένα κόσμο πέρα από το χρόνο και το χώρο και ότι από τη στιγμή που δεσμευόμαστε να εργαστούμε μαζί σας, έχουμε απόλυτη τη συναίσθηση της συνεργασίας αυτής σ' όλο της το φάσμα.

Η ψυχή σας, ή ένας οδηγός
Οι άνθρωποι συνήθως στην αρχή ζητούν επεξηγήσεις για την πορεία τους στο αστρικό ταξίδι. Αναρωτιούνται αν έρχονται σε επαφή με τον εαυτό τους ή αν η γνώση που λαμβάνουν προέρχεται από έναν οδηγό.
Αν δεν έχετε τη συναίσθηση αυτών των πολύ λεπτών διαφορών, είναι πολύ δύσκολο, και μάλιστα σ' ένα πειραματικό στάδιο, να διακρίνετε αν είστε σε επαφή μ' έναν οδηγό ή με το φως της ψυχής σας. Γι' αυτό χρειάζεται χρόνος κι εξάσκηση.

Το αστρικό ταξίδι πραγματοποιείται μέσα από την ψυχή σας
Μπορεί, για παράδειγμα, ν' αποκτάτε πληροφορίες που το νιώθετε ότι δεν τις έχετε μάθει από μόνοι σας, και μπορεί ακόμη να είστε μ' εκπληκτική ακρίβεια διορατικοί και προφητικοί. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια απόδειξη για σας ενώ για κάποιου άλλο όχι.
Γιατί η σοφία της ψυχής σας είναι πολύ μεγαλύτερη απ' όσο νομίζετε και το ίδιο βαθιά με αυτή ενός οδηγού ανώτερου επιπέδου.

Το όνομα του οδηγού σας
Μη δίνετε τόση μεγάλη σημασία στο να λάβετε από την αρχή τ' όνομα του οδηγού σας. Στο δικό τους πεδίο αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλο μ' ενεργειακές μορφές κι αναζητούν ένα όνομα που να ταιριάζει καλύτερα στην ενεργειακή μας κατάσταση συμπεριλαμβανόμενων και ονομάτων τα οποία είχαν σε άλλες ενσαρκώσεις".
--------------------------------------------------------------

Αστρικό ταξίδι (Μέρος 3ο) 


Οδηγίες για την χρήση ασκήσεων που θα σας βοηθήσουν να φτάσετε σε κατάσταση διευρυμένης συνείδησης
Δείξετε προθυμία στο να εξερευνάτε καινούργιους για σας χώρους γιατί αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Μπορείτε να προετοιμάσετε τον εαυτό σας. Μπορεί ακόμη να έχετε κάνει ήδη μερικά πράγματα γι' αυτό. Για ν' αρχίσετε θα πρέπει να φτάσετε σε μια κατάσταση χαλάρωσης και να παραμείνετε σε αυτό το επίπεδο της συγκέντρωσης και της προσοχής για πέντε λεπτά τουλάχιστον. Ίσως αυτό να το έχετε επιτύχει κατά τη διάρκεια διαλογισμού ή αυτοΰπνωσης.
Υπάρχουν περιπτώσεις που είναι καλύτερα να μην εφαρμόζετε τις ασκήσεις αυτές ή γενικά το αστρικό ταξίδι. Όπως για παράδειγμα, όταν είστε άρρωστοι ή περνάτε μια προσωρινή περίοδο κατάθλιψης συναισθηματικής πίεσης και αναστάτωσης. Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις που νιώθετε φυσική εξάντληση. Υιοθετήστε μια θετική και ευχάριστη στάση σε όλα τα στάδια του αστρικού ταξιδιού.

Πως να Επιτύχετε μια Κατάσταση Χαλάρωσης
Προετοιμασία:
Διαλέξτε μια ώρα που δε θα σας ενοχλήσει κανείς και τίποτα για τουλάχιστον δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Κατεβάστε το τηλέφωνο. Αν στο ίδιο σπίτι με σας ζουν κι άλλοι άνθρωποι, ειδοποιήστε τους ότι θέλετε να μείνετε μόνοι και κλείστε την πόρτα. Είναι πραγματικά άξιο λόγου το πως οι καταστάσεις ηρεμίας και διαλογισμού προσελκύουν τα παιδιά και τους άλλους, οι οποίοι ξαφνικά θέλουν να μιλήσουν μαζί σας. Δημιουργήστε ένα ευχάριστο και κατευναστικό περιβάλλον γύρω σας. Φορέστε ελαφριά ρούχα γιατί είναι σημαντικό να νιώθετε άνετα. Διαλέξτε μια ώρα που είστε σε απόλυτη εγρήγορση. Αν έχετε μόλις φάει ή είστε κουρασμένοι, περιμένετε για λίγο. Βάλτε να παίζει μια ήρεμη, απαλή μουσική.

Βήματα:
Διαλέξτε μια άνετη στάση σε καρέκλα ή στο πάτωμα την οποία να μπορείτε να διατηρήσετε εύκολα για δέκα ή δεκαπέντε λεπτά.
Κλείστε τα μάτια σας κι αρχίστε να αναπνέετε ήρεμα κι αργά, κάνοντας διαδοχικά είκοσι περίπου αργές και ρυθμικές αναπνοές.
Ξεχάστε όλα σας τα προβλήματα και φανταστείτε ότι εξαφανίζονται. Κάθε φορά που έρχεται μια σκέψη, φανταστείτε τη πάνω σ' ένα μαυροπίνακα απ' όπου μπορείτε εύκολα να τη σβήσετε, ή μέσα σε μια φυσαλίδα που απομακρύνεται.
Χαλαρώστε το σώμα σας. Νιώστε τον εαυτό σας να γαληνεύει και να ηρεμεί. Διατρέξτε με τη φαντασία το σώμα σας και χαλαρώστε κάθε τμήμα του. Νοερά χαλαρώστε τα δάχτυλα των ποδιών, τις κνήμες, τους μηρούς, το στομάχι, το στήθος, τους βραχίονες, τα χέρια, τους ώμους, το λαιμό, το κεφάλι και το πρόσωπο. Αφήστε το στόμα ελαφρά ανοικτό και χαλαρώστε τους μυς γύρω από τα μάτια.
Οραματιστείτε μια φυσαλίδα λευκού φωτός γύρω σας. Φανταστείτε ακόμη το μέγεθος, το σχήμα και τη λάμψη της. Μπορείτε να τη μικραίνετε ή να τη μεγαλώνετε μέχρι να βρείτε το σωστό της μέγεθος.
Μπορείτε τώρα, έτσι ήρεμοι και χαλαροί που είστε, να επαναφέρετε την προσοχή σας πίσω στο δωμάτιο. Χαρείτε αυτήν την κατάσταση της ηρεμίας και της γαλήνης.


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΑΣΤΡΙΚΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ 

Όταν οι άνθρωποι διαλογίζονται ή χαλαρώνουν, πολλά πράγματα μπορεί να έρθουν στο μυαλό τους. Μια γυναίκα είπε ότι κάθε φορά που ετοιμαζόταν για το αστρικό ταξίδι, το μυαλό της τριγύρναγε στα πράγματα που έπρεπε να κάνει. Σκεφτόταν τα τηλεφωνήματα που είχε ξεχάσει να κάνει, τα γράμματα στα οποία έπρεπε ν' απαντήσει και οτιδήποτε άλλο έπρεπε να διορθωθεί μέσα στο σπίτι. Αποφάσισε λοιπόν, να έχει πάντα ένα κομμάτι χαρτί για να σημειώνει όλες αυτές τις σκέψεις. Μόνο αφού τις κατέγραψε μπόρεσε να χαλαρώσει και να μπεί σε μια βαθύτερη κατάσταση διευρυμένης συνείδησης. Αργότερα είπε ότι αν δεν τις κατέγραφε, θα περιοριζόταν το ενδιαφέρον της στο να βρει έναν τρόπο να τις ξεχάσει κι έτσι δεν θα μπορούσε να προχωρήσει περισσότερο. Η μέθοδος των σημειώσεων λειτούργησε πραγματικά γι' αυτήν. Αν κι εσείς έχετε το ίδιο πρόβλημα μπορείτε ν' ακολουθήσετε το παράδειγμά της.

Πως να Παραμείνετε σ' ένα Επίπεδο Συγκέντρωσης και Προσοχής
Σκοπός: Ο νούς είναι από τη φύση του αεικίνητος και δραστήριος. Για τους σκοπούς του αστρικού ταξιδιού είναι απαραίτητο να συντονιστούν σε κάποιο βαθμό η ταχύτητα και η δραστηριότητα του νου με τη ροή των πληροφοριών που λαμβάνετε από τον οδηγό σας.
Προετοιμασία: Χαλαρώστε φυσικά και συναισθηματικά. Αν θέλετε μπορείτε ν' ακούτε μια πολύ ήρεμη μουσική. Μπορείτε ακόμη να έχετε κοντά σας χαρτί και μολύβι.
Αξιολόγηση: Παρατηρήστε για πόση ώρα μπορείτε να παραμείνετε συγκεντρωμένοι. Τα πέντε λεπτά είναι μια πολύ καλή αρχή. Αν δεν τα καταφέρνετε αρχίστε μ' ένα λεπτό καθημερινά, αυξάνοντας το χρόνο βαθμιαία για μια εβδομάδα, μέχρι να επιτύχετε την επιθυμητή διάρκεια.

Πως να Εναρμονιστείτε με την Ενέργεια της Δύναμης της Ζωής
Σκοπός:Κατά τη διάρκεια του αστρικού ταξιδιού, είναι καλό ν' αντιλαμβάνεστε διαισθητικά την παρουσία του οδηγού σας. Η αίσθηση των λεπτών δονήσεων της δύναμης της ζωής σημαίνει ότι η αντίληψή σας αρχίζει να διευρύνεται.

Εσωτερική Κατάσταση και Εξωτερική Στάση για την Επίτευξη της Διευρυμένης Συνείδησης
Σκοπός:Να βρεθείτε σ' εκείνη την κατάσταση και να ανακαλύψετε εκείνες τις στάσεις που θα σας βοηθήσουν και θα σας επιτρέψουν να εναρμονιστείτε με τα ανώτερα πνευματικά επίπεδα.


Τελετή Υποδοχής στο Πεδίο των Οδηγών και Πρώτη Συνάντηση με τον Οδηγό σας
Βήματα:
Αρχίστε τη διαδικασία για την κατάσταση της διευρυμένης συνείδησης.
Φανταστείτε ότι μέσα από μια ανοδική πορεία υπερβαίνετε την καθημερινή πραγματικότητα.
Οραματιστείτε ότι πολλά φωτεινά όντα σας πλησιάζουν με σκοπό να ενωθούν μαζί σας.
Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν κάνετε την επαφή αυτή συμπτωματικά.
Φανταστείτε ότι ανοίγεται μια πόρτα μπροστά σας κι αντικρίζετε στην άλλη πλευρά τον κόσμο του φωτός, των ανωτέρων δονήσεων και της εξέλιξης.
Υπάρχει ένα σχέδιο για την εξέλιξη της ανθρωπότητας που μεταδίδεται από τα ανώτερα όντα.
Συνεχίστε την εσωτερική εναρμόνιση. Ζητήστε τον ανώτερο οδηγό και διδάσκαλο που είναι συντονισμένος μαζί σας.
Πώς είναι ο οδηγός σας και τι αισθάνεται; Αφήστε ελεύθερο τον εαυτό σας να δημιουργήσει εντυπώσεις. Μην κρίνετε εύκολα και μη λογοκρίνετε αυτά που αισθάνεστε, τις εικόνες που έχετε ή τις πληροφορίες που λαμβάνετε. Εξοικειωθείτε με τις ανώτερες συναισθηματικές καταστάσεις.
Χαιρετίστε νοερά τον οδηγό σας και ρωτήστε τον αν προέρχεται από το φως.
Ζητήστε από τον ή την οδηγό σας να σας βοηθήσει ν' αρχίσετε την πορεία σας στο chaneling, μια κι εσείς τώρα έχετε δεσμευτεί και είστε έτοιμοι για την προφορική επαφή μαζί του.
Όταν λάβετε τα μηνύματα αυτά, ευχαριστήστε όλα τα φωτεινά όντα και νιώστε ότι το αναγνωρίζουν.
Αξιολόγηση: Αν όμως δεν μπορείτε να νιώσετε ή να έχετε έναν πνευματικό, ψυχικό διάλογο με τον οδηγό, επαναλάβετε την ίδια τεχνική κάποια άλλη στιγμή και μην προχωρήσετε στην επόμενη μέχρι να το επιτύχετε.
Βήματα:
Καθίστε άνετα και ίσια και βάλτε αν θέλετε μια μουσική που να σας βοηθάει.
Οραματιστείτε, τώρα, ότι η ενέργεια και το φως ρέουν μέσα στο λαιμό και στις φωνητικές σας χορδές.
Πιστέψτε ότι η επαφή αυτή μπορεί να γίνει εύκολα. Συντονιστείτε ενεργειακά για να έρθετε σε επαφή με τα ανώτερα πεδία του φωτός και της αγάπης.
Καλέστε τον ίδιο οδηγό που ήδη έχετε συναντήσει. Χαιρετίστε τον ξανά.
Τώρα οραματιστείτε ότι ο οδηγός σας προσεγγίζει ακόμη περισσότερο τα ενεργειακά σας συστήματα και διαπερνά την αύρα σας απαλά κι ευγενικά.
Αφήστε τώρα τον οδηγό να διαπεράσει ολοκληρωτικά την αύρα σας.
Παρατηρήστε τα συναισθήματά σας. Είμαστε όντα γεμάτα αγάπη και γι' αυτό η ένωσή σας μαζί μας δημιουργεί ένα αίσθημα ευσπλαχνίας, γαλήνης και ηρεμίας. Γνωρίζουμε ότι χρειάζεται εξάσκηση και χρόνος για να γίνει η επαφή αυτή.
Δοκιμάστε τώρα να κάνετε την επαφή μαζί μας ακόμη πιο δυνατή.
Ανοίξτε το μαγνητόφωνό σας. Ζητήστε από τον οδηγό σας ένα όνομα ή ήχο, με το οποίο θα μπορείτε να τον ή την αναγνωρίζετε.
Αρχίστε το αστρικό ταξίδι κάνοντας ερωτήσεις στον οδηγό σας. Διαλέξτε μερικές από τις "Ερωτήσεις προς τον Οδηγό σας όταν πρωταρχίζετε το αστρικό ταξίδι". Αν δυσκολεύεστε να λάβετε απαντήσεις στις "Ερωτήσεις Γενικής Φύσης", κάντε στον οδηγό σας τις "Προσωπικές Ερωτήσεις".
Αποκτώντας εσείς και ο οδηγός σας την ικανότητα ν' απαντάτε στις ερωτήσεις, συνεχίστε ωσότου νιώθετε άνετα.
Κατόπιν ζητήστε από τον οδηγό σας να ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο την επαφή σας έτσι ώστε να επιτευχθεί ευκολότερα την επόμενη φορά.
Ευχαριστήστε τώρα τον οδηγό σας και νιώστε και τη δική του ευγνωμοσύνη.


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ
Μπορούν οι άνθρωποι να ζουν πραγματικά ευτυχισμένοι; Τι είναι η πραγματική ευτυχία; Πώς μπορούν να διακρίνουν την αληθινή χαρά και ευτυχία και να μην τρέφουν ψευδαισθήσεις; Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην ευδαιμονία του ανώτερου εαυτού και στη χαρά της προσωπικότητας; Μπορώ να έχω και τα δυο;
Είναι διαφορετικός ο ανώτερος εαυτός από αυτόν που αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι;
Τι είναι η λειτουργία της θέλησης; Μπορεί να κατευθυνθεί χωρίς πίεση;
Πώς μπορούμε να φωτίσουμε περισσότερο τη ζωή μας;
Έχουν όλοι ένα σκοπό στη ζωή τους; Για ποιους λόγους γεννιούνται οι άνθρωποι;
Είναι πράγματι ο κόσμος γενναιόδωρος και φιλικός;
Επηρεάζονται οι άνθρωποι από τις σκέψεις και τα συναισθήματα των άλλων;
Έχουν όλες οι σχέσεις ένα σκοπό; Αυτά που βλέπουν οι άνθρωποι στους άλλους είναι αντανάκλαση όσων κρύβουν οι ίδιοι μέσα τους; Είναι αλήθεια ότι αλλάζοντας τον εαυτό τους μπορούν ν' αλλάξουν και τις σχέσεις τους;
Είναι το μέλλον προκαθορισμένο; Υπάρχει ελεύθερη βούληση; Τι κερδίζουν οι άνθρωποι με την ελεύθερη βούληση; Πώς θα μπορούσαν να δημιουργήσουν το μέλλον τους όπως ακριβώς θέλουν;
Έχει η ίδια η γη συνείδηση ή δύναμη ζωής; Τι είδους μπορεί να είναι αυτή; Τι μπορεί να θέλει η γη αυτή τη στιγμή μήπως στέλνει προς τα έξω κάποια μηνύματα;
Τι μπορεί να κάνει τώρα ένα άτομο για να συμβάλλει στην παγκόσμια ειρήνη και στην προστασία του περιβάλλοντος;


ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΣΤΡΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
Κατά τη διάρκεια της πορείας σας στο αστρικό ταξίδι είναι πολύ πιθανό να σας δοθεί η ευκαιρία να κάνετε αναμεταδόσεις για κάποιους άλλους. Είναι πραγματικά ιδιαίτερα σημαντική για κάποιους ανθρώπους η συνάντηση με τον οδηγό σας. Υπάρχουν πολλοί άλλοι που μπορούν να μάθουν και να ωφεληθούν από τον οδηγό σας. Εμείς σας συνιστούμε να ασχοληθείτε μόνο με αυτούς.

Η αλήθεια κατά τη διάρκεια του αστρικού ταξιδιού γίνεται φανερή και προσιτή
Μεταδώστε τις συμβουλές ακόμη κι αν σας φαίνονται ευνόητες, αφού πολλές φορές είναι αυτές ακριβώς που χρειάζονται οι άνθρωποι.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχουν σωστές ή λάθος απαντήσεις. Αν απευθύνετε την ίδια ερώτηση σε πολλούς οδηγούς ίσως πάρετε πολλές διαφορετικές απαντήσεις, που θα ίσχυαν όμως όλες.
Δεν είστε υπεύθυνοι για την καλυτέρευση της ζωής των άλλων, ούτε για τη λύση όλων τους των προβλημάτων.
Όταν οι άνθρωποι απευθύνονται σε σας γεμάτοι προβλήματα, θέλετε να τους βοηθήσετε να τα ξεπεράσουν και να βρουν τη λύση τους.
Οι οδηγοί δεν απαλλάσσουν τους ανθρώπους από τα μαθήματα που πρέπει να πάρουν, αλλά τους βοηθούν να τα κατανοήσουν.

Οι ανωτέρου επιπέδου οδηγοί βοηθούν τους ανθρώπους ν' ανακαλύψουν κάθε δυνατή επιλογή
Μερικοί ρωτούν αν είναι καλύτερο να αλλάξουν δουλειά ή να κάνουν μια δική τους. Οι οδηγοί δεν τους δίνουν έτοιμη τη λύση αλλά τους βοηθούν να δουν πιο καθαρά αυτό που ταιριάζει περισσότερο στις συνθήκες της ζωής τους, στις ικανότητες και στην οικονομική τους κατάσταση.
Οι οδηγοί προσανατολίζουν τους ανθρώπους στη σωστή κατεύθυνση και κάνουν σαφείς υπαινιγμούς για ό,τι θα τους ευχαριστήσει, ποτέ όμως δε θα πουν: "Κάντε αυτό συγκεκριμένα ή το άλλο".
Πολλοί ρωτούν: "Γιατί είμαι εδώ; Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής μου;" Οι ερωτήσεις αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι γεννιούνται. Ένας απ' αυτούς είναι να μάθουν να αγαπούν χωρίς προκαταλήψεις, γι' αυτό και βρίσκονται σε περιβάλλον αρνητικό ώστε να παρακινούνται διαρκώς να εκδηλώσουν την αγάπη τους. Ένας ακόμα λόγος είναι για να ασκηθούν στον έλεγχο του εαυτού τους και στην υιοθέτηση κάποιου μέτρου στην ζωή τους, γι' αυτό και σχετίζονται με ανθρώπους πιο δυνατούς που τείνουν να τους επηρεάσουν υπερβολικά.

Λειτουργώντας ως αγωγοί γίνεστε πηγή αγάπης και καθοδήγησης για τους άλλους
Αν οι άνθρωποι σας κρίνουν για τις πληροφορίες του οδηγού σας, μην το παίρνετε προσωπικά. Θεωρήστε το σαν πρόκληση και ευκαιρία για την συνέχιση της πορείας σας, αντιμετωπίζοντας την κριτική ή και την αρνητικότητα των άλλων. Δεν απολογείστε στο δικαστήριο.
Ο κάθε οδηγός είναι διαφορετικός και δείχνει την προτίμησή του σε ορισμένα πράγματα.

Μπορείτε να δημιουργήσετε οτιδήποτε. Το μέλλον δεν είναι προκαθορισμένο
Συχνά κάποιοι ρωτούν, "θα με προσλάβουν στη δουλειά που ζήτησα;" Η ερώτηση αυτή υποδηλώνει το πόσο αδύναμοι νιώθουν και ότι το μόνο που κάνουν είναι να κάθονται και να περιμένουν αυτό που θα συμβεί. Τέτοιες ερωτήσεις φανερώνουν την έλλειψη πίστης στην ικανότητά τους να καθορίζουν οι ίδιοι τη ζωή τους. Οι οδηγοί παροτρύνουν τους ανθρώπους να αντιληφθούν τι μπορούν να κάνουν για να επιτύχουν αυτό που θέλουν. Στην περίπτωση που ψάχνουν για δουλειά, θα τους πουν να φανταστούν ότι την έχουν βρει ήδη ή θα τους υποβάλλουν την ιδέα να νιώθουν την καρδιά τους συνδεδεμένη με τους ανθρώπους που σχετίζονται με τη δουλειά αυτή. Τέλος θα τους εμπνεύσουν τη σιγουριά ότι θα συμβεί το καλύτερο γι' αυτούς και ότι αν δεν πάρουν τη συγκεκριμένη δουλειά είναι γιατί κάποια άλλη καλύτερη τους περιμένει.
Υπάρχει περίπτωση, κάποια γυναίκα που πρόσφατα δημιούργησε μια σχέση να ρωτήσει, "θα παντρευτώ;" ή "θα έχει διάρκεια ο δεσμός μας;" Οι οδηγοί δεν είναι σε θέση να δουν πολύ καθαρά τις πιθανές, εξελίξεις. Κρίνουν όμως, ότι θα ήταν επιζήμιο να της αποκαλύψουμε το μέλλον της σχέσης αυτής και να την εμποδίσουν έτσι να διδαχθεί από τις εμπειρίες της. Όταν ακούσει ότι το πιθανότερο είναι να τελειώσει η σχέση της, υπάρχει περίπτωση να παραταθεί η σχέση αυτή πέρα από τη φυσική της κατάληξη, μόνο και μόνο από αντίδραση ή αντίθετα να τελειώσει πολύ πιο σύντομα απ' όσο θα μπορούσε να κρατήσει, στερώντας από τη συγκεκριμένη γυναίκα την όποια εμπειρία θα αποκόμιζε. Οι οδηγοί είναι πολύ προσεκτικοί, έτσι ώστε οι συμβουλές που δίνουν να μην επεμβαίνουν στην εξέλιξη των ανθρώπων. Σκοπός τους είναι να τους βοηθήσουν να προχωρήσουν ευκολότερα και γρηγορότερα. Στην παραπάνω περίπτωση προτιμουν να της μιλήσουν για τα μαθήματα που παίρνει, την γνώση που αποκτά, την ποιότητα των σχέσεων που δημιουργεί και να τη βοηθήσουν με αυτό τον τρόπο να βρει τον ανώτερο σκοπό της καινούργιας της σχέσης. Δεν θα της πούνε για το μέλλον, ιδιαίτερα αν το μάθημά της είναι να εμπιστεύεται την κρίση της ή την αγάπη του άλλου. Ίσως έτσι αναπτύξει και κάποιες ψυχικές ιδιότητες όπως αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση. 
Αν ανησυχεί και επιθυμεί να διατηρήσει τη σχέση της, οι οδηγοί θα της εξηγήσουν τι μπορεί και πρέπει να κάνει για να επιτύχει και θα της υποδείξουν πως να την εμπλουτίσει και να την βελτιώσει.

Το μέλλον καθορίζεται απ' αυτό που σκοπεύετε να δημιουργήσετε
Όταν ρωτάτε "Πότε θα συναντήσω το σύντροφο μου;" πολλοί οδηγοί είναι σε θέση να σας πουν μ' ένα μεγάλο ποσοστό ακρίβειας αν πρόκειται να συναντήσετε κάποιον στο άμεσο μέλλον που να ταιριάζει με αυτό που αναζητάτε, αφού νιώθετε την ποιότητα και την ενέργεια του άντρα ή της γυναίκας που σας πλησιάζει. Στην περίπτωση τώρα που αρχίσει ξαφνικά για σας ένας καινούργιος κύκλος εξέλιξης, ίσως διαφοροποιηθούν οι συνήθειες και οι προτιμήσεις σας και κατ' επέκταση οι κραδασμοί σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έλξετε και να εναρμονιστείτε με εντελώς διαφορετικά από το αρχικό άτομα.
Οι περισσότεροι άνθρωποι που πρόκειται να συναντήσετε έρχονται αρκετά πιο πριν σε επαφή μαζί σας, σ' ένα ενεργειακό επίπεδο. Από τη στιγμή που ένα άτομο έχει ήδη εισχωρήσει στο ενεργειακό σας πεδίο οι οδηγεί γνωρίζουν με ακρίβεια πόσο σύντομα θα το συναντήσετε και μπορούν να σας το αποκαλύψουν εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα. 
Αν στην αρχή της πορείας σας έχετε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση, μην καταπιέζετε τα συναισθήματά σας κι αφήστε τα απλά να ρέουν, είτε είναι λύπη είτε χαρά. Αναπνέετε αργά και ήρεμα και εφαρμόστε τις τεχνικές χαλάρωσης που έχετε μάθει. Μόλις ηρεμήσετε, μπορείτε να αποκτήσετε προφορική επαφή με τον οδηγό σας. Ζητήστε του να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα που σας έχει φορτίσει συναισθηματικά ή διαλέξτε κάτι που να σας ενδιαφέρει και κάντε τις σχετικές ερωτήσεις.

Μπορείτε ν' αλλάζετε οδηγούς;
Δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο να εργάζεται μαζί σας αρχικά ένας οδηγός και αργότερα να εμφανίζεται κάποιος άλλος. Έτσι ενώ είστε σε επαφή με έναν ανώτερο οδηγό ή με την ανώτερη διάσταση του αρχικού σας οδηγού, μπορεί να αλλάξετε κατεύθυνση και να πρέπει να εργαστείτε με μια άλλη κατηγορία οδηγών. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο προηγούμενος οδηγός ήταν ακατάλληλος, αλλά ότι παραχωρεί τη θέση του σε έναν ακόμη ανώτερο οδηγό, ο οποίος θα σας βοηθήσει να συντονιστείτε φυσικά, νοητικά και συναισθηματικά σε λεπτότερες συχνότητες. Μερικοί από εσάς μπορεί επίσης να εργάζονται συγχρόνως με περισσότερους από έναν οδηγούς, καθένας από τους οποίους έχει τη δική του ειδικότητα.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αντιληφθείτε έναν καινούργιο οδηγό. Μπορεί για παράδειγμα να διαφοροποιηθεί η κατάσταση διευρυμένης συνείδησης στην οποία φτάνετε, ή να αρχίσει να αλλάζει η χροιά και ο τόνος της φωνής σας. Μπορεί ακόμα να αλλάξει ο τρόπος και η φύση της επικοινωνίας σας με τον οδηγό, ο οποίος φαίνεται να είναι σοφότερος και ικανός να σας ανοίξει μεγαλύτερους ορίζοντες γνώσεων.

Ο οδηγός σας μπορεί να είναι ο ίδιος με των άλλων;
Συχνά ρωτούν αν μπορούν περισσότερα από ένα ατομα να βρίσκονται σε επαφή με τον ίδιο οδηγό. Πράγματι μερικοί οδηγοί εκφράζονται μέσα από αρκετούς ανθρωπους, με κάποιες διαφορές όμως στον τρόπο που επικοινωνούν μαζί τους και στα μηνύματα που τους μεταδίδουν. Οι αγωγοί, για παράδειγμα, που συνδέονται με τον Μιχαήλ, επικοινωνούν μαζί του σα να πρόκειται για μια συλλογική ανώτερη συνείδηση χιλιάδων οντοτήτων.
Όλοι μας ανήκουμε σε μια ευρύτερη συλλογική ή πολυδιάστατη συνείδηση. Ενώ διατηρούμε την ατομικότητά μας, αποτελούμε συγχρόνως και τμήματα ενός μεγαλύτερου συνόλου. Με τον ίδιο τρόπο και εσείς καθώς εξελίσσεστε, ενώνεστε με την ψυχή σας και μετέχετε σε μια ανώτερη πολυδιάστατη συνείδηση.

Μπορεί να χαθεί η ικανότητά σας για το αστρικό ταξίδι;
Το αστρικό ταξίδι είναι μια ικανότητα κι ένας τρόπος επικοινωνίας που δεν μπορεί να χαθεί εκτός αν το ζητήσετε, παρ' όλα αυτά είναι πιθανό ν' αλλάξει μορφή. Θα υπάρξουν περίοδοι στη ζωή σας που μπορεί να σταματήσετε το αστρικό ταξίδι για μικρά ή μεγάλα χρονικά διαστήματα. Έχουμε διαπιστώσει όμως ότι όσοι το σταμάτησαν για διάφορους λόγους, μπόρεσαν να ξαναρχίσουν μόλις ένιωσαν έτοιμοι.

Θετικό περιβάλλον: Το Κλειδί για την Επιτυχία σας
Πολλοί γνωστοί αγωγοί κράτησαν αρχικά το αστρικό ταξίδι στα πλαίσια ενός κύκλου ανθρώπων που υποστήριζαν και πίστευαν στην προσπάθειά τους. Ένα ζεστό, προσωπικό περιβάλλον συμβάλλει πολύ περισσότερο στην αφύπνιση κι ανάπτυξη της ικανότητας του αστρικού ταξιδιού, απ' ότι ένα ισχυρό κι επικριτικό περιβάλλον. Αρχίστε επομένως να κάνετε αναμεταδόσεις γι' ανθρώπους που πιστεύουν στη βασική ιδέα του αστρικού ταξιδιού, κι όχι γι' αυτούς που πρέπει να τους πείσετε για την πραγματικότητά του. Δεκτικούς ανθρώπους μπορείτε να συναντήσετε στα κέντρα και τις οργανώσεις της Νέας Εποχής.
Η πρόωρη επαφή σας με τον πολύ κόσμο ίσως να δημιουργήσει προβλήματα, ιδιαίτερα αν δεν έχετε ακόμη αποκτήσει απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας.
Όταν κάνετε αναμεταδόσεις για τους άλλους, λειτουργείτε σαν σύμβουλοι ζωής αφού ο ρόλος σας είναι να τους βοηθάτε σε κάθε τους πρόβλημα, μεταξύ των άλλων και της πνευματικής τους εξέλιξης.

Με το αστρικό ταξίδι εκπέμπετε περισσότερο φως και γίνεστε πιο μαγνητικοί
Είναι φυσικό επακόλουθο να έλκετε ανθρώπους που βρίσκονται στον ίδιο δρόμο εξέλιξης με το δικό σας και μπορούν να σας ακολουθήσουν στο νέο τρόπο ζωής σας. Ίσως ανακαλύψετε στο μέλλον ότι απολαμβάνετε την συντροφιά διαφορετικών ανθρώπων. Παλιοί σας φίλοι, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται να εξελιχθούν, μπορεί να φύγουν από τη ζωή σας. Πιθανότατα δεν θα σας ικανοποιεί πλέον η συναναστροφή με ανθρώπους που δεν έχουν κανένα σκοπό στη ζωή τους. Τέλος, θα σας δοθούν οι ευκαιρίες να ξεκαθαρίσετε ορισμένα πράγματα με τους παλιούς σας φίλους, αλλά και να γνωρίσετε πολλούς καινούργιους όταν θα είστε έτοιμοι.

Πως να μιλάτε για το αστρικό ταξίδι
Οι περισσότεροι απ' όσους έχουν αποκτήσει την εμπειρία του αστρικού ταξιδιού, θέλουν να μιλήσουν γι' αυτό και να το εξηγήσουν στους φίλους τους. Το αστρικό ταξίδι είναι μια εμπειρία και όπως κάθε εμπειρία είναι δύσκολο να περιγραφεί. Είναι όμως και μια πραγματικότητα που έχει νόημα μόνο όταν έχει γίνει προσωπικό βίωμα. Έχουμε διαπιστώσει ότι ο καλύτερος τρόπος για να εξηγήσουμε το αστρικό ταξίδι είναι μέσω της δικής μας εμπειρίας. Μιλήστε στους φίλους σας για το τι σημαίνει το αστρικό ταξίδι για σας και προσπαθήστε να περιγράψετε μερικές από τις προσωπικές εμπειρίες.
Η προσπάθεια ν' αποδείξουμε ότι οι οδηγοί υπάρχουν και ότι η διαδικασία του αστρικού ταξιδιού είναι "ασφαλής" παρουσιάζει σημαντικές δυσκολίες. Έχουμε διαπιστώσει ότι σε τελική ανάλυση η απόδειξη αποτελεί προσωπική υπόθεση του καθενός. Όταν δεχόμαστε κάτι σαν αληθινό, το εξετάζουμε και συγκρίνουμε τ' αποδεικτικά στοιχεία σύμφωνα με τα δικά μας κριτήρια.
Εξερευνώντας καινούργιες πλευρές της ζωής ερχόμαστε αντιμέτωποι με το άγνωστο, μπροστά στο οποίο πολλοί από μας νιώθουν κάποιο φόβο κι ανησυχία. Όπως για το κάθε άτομο υπάρχουν όψεις της πραγματικότητας που το φοβίζουν ή το συναρπάζουν, έτσι και για την κοινωνία. Μερικές φορές οι κοινωνικές αντιλήψεις και πιέσεις είναι τέτοιες που εμποδίζουν τον κόσμο να στρέψει την προσοχή του στους χώρους του ανεξήγητου. Ωστόσο όταν το άγνωστο γίνει γνωστό, οι φόβοι υπερνικούνται και συχνά οι καινούργιες ιδέες περιβάλλονται με ενθουσιασμό.

Σε επαφή με το ευρύ κοινό
Μερικοί από σας θα είναι έτοιμοι να μεταδώσουν την γνώση και την εμπειρία τους από το αστρικό ταξίδι συντομότερα απ' ότι κάποιοι άλλοι. Ακολουθήστε όμως τη διαίσθησή σας και μη νιώθετε ότι θα πρέπει να αρχίσετε αμέσως τις αναμεταδόσεις για τους άλλους. Οι άνθρωποι που έρχονται γρήγορα σε επαφή με τον πολύ κόσμο, έχουν συνήθως μια προηγούμενη πείρα σαν σύμβουλοι ή θεραπευτές και είναι ήδη αρκετά εξοικειωμένοι στο να μιλούν και να βοηθούν τους άλλους.

Η σχέση σας με άλλους αγωγούς
Υπάρχουν πολλοί από σας που έχουν ήδη αποκτήσει την εμπειρία του αστρικού ταξιδιού και γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να υποστηρίζουν και να ενθαρρύνουν τους άλλους στα πρώτα τους βήματα. Ο καθένας σας μπορεί να συνεισφέρει σε αυτό. Από τη στιγμή που θα έρθετε σε επαφή με τον οδηγό σας γίνεστε μέλη μιας ευρύτερης ομάδας ανθρώπων που έχουν γνωρίσει κι αποκτήσει την εμπειρία του αστρικού ταξιδιού. Καθώς σκέφτεστε και δράτε μ' έναν καινούργιο ποιοτικότερο τρόπο, διαχέετε ανώτερες και πιο θετικές σκεπτομορφές σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η ύλη ακολουθεί την σκέψη. Μπορούν να γίνουν σημαντικές αλλαγές στη γη όσο περισσότεροι από σας εκλεπτύνονται και διευρύνονται σαν αγωγοί προς τις ανώτερες διαστάσεις για να φωτίζουν έτσι την καθημερινή τους πραγματικότητα.

Το αστρικό ταξίδι στο παρελθόν
Σήμερα δεν είναι η πρώτη φορά που οι άνθρωποι εκδηλώνουν την επιθυμία τους να έρθουν σε επαφή με όντα από άλλα πεδία. Όλα όσα ακολουθούν, σας δίνουν βασικές πληροφορίες για λίγους μόνο διάσημους αγωγούς που υπήρξαν στο παρελθόν και μια περίληψη των πιο σημαντικών στιγμών της πρόσφατης ιστορίας του αστρικού ταξιδιού. Τώρα πλέον υπάρχουν πολλοί κι εξαιρετικοί αγωγοί και γι' αυτό καλό θα ήταν ν' αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες για το αστρικό ταξίδι και τους οδηγούς μέσα από τα βιβλία τους και τις σειρές μαθημάτων που δίνουν. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι που επικοινωνούσαν με άλλα όντα ονόμαζαν τους εαυτούς τους "διάμεσα", ή "διάμεσα, σε κατάσταση διευρυμένης συνείδησης" αν η επικοινωνία τους γινόταν μέσα από την κατάσταση αυτή. Σήμερα, όμως, οι όροι αυτοί έχουν αντικατασταθεί με τη λέξη "αγωγός".

Η στιγμή για την ανθρωπότητα έφτασε
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αφυπνίζονται και έρχονται σε επαφή με τον παγκόσμιο νου και τον ανώτερο εαυτό τους.
Έχετε την ικανότητα να αντιληφθείτε και να έρθετε σε επαφή με πραγματικότητες πέρα από τον ορατό και γνωστό κόσμο. Πολλές ανώτερες, εξελιγμένες ψυχές διαλέγουν αυτήν την εποχή για να ενσαρκωθούν. Ο αριθμός τους στη διάρκεια των τελευταίων εξήντα ετών έχει μεγαλώσει και συνεχίζει να αυξάνει.
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι θ' αποκτούν την ικανότητα του αστρικού ταξιδιού.
Η εποχή αυτή ευνοείται γρήγορη εξέλιξη αφού ο πλανήτης μας γίνεται δέκτης ανώτερων ενεργειών. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το δυναμικό τους για να εξελιχθούν πνευματικά, σίγουρα θ' ανταμειφθούν. Μπορούν έτσι να διευρυνθούν συνειδησιακά και να λάβουν συνειδητά και ελεγχόμενα πληροφορίες και στοιχεία από τ' ανώτερα πεδία. Οι δυνατότητες, επίσης, που έχουν ν' αναζητήσουν και ν' αντιληφθούν την εύνοια του εαυτού έτσι όπως εκδηλώνεται σ' άλλες διαστάσεις, είναι λιγότερο περιορισμένες από πριν.
Δεν είναι απλά και μόνο σύμπτωση το ότι όλα αυτά συμβαίνουν τώρα. Υπάρχουν πολλές δυνάμεις οι οποίες επηρεάζουν την ανθρωπότητα.
Τα τελευταία εκατόν πενήντα χρόνια έχετε αναπτύξει καινούργιους τρόπους αντίληψης, για τους οποίους έχει υιοθετηθεί ο όρος "υπεραισθητικές αντιλήψεις". Αυτές οι υπεραισθητικές αντιλήψεις περιλαμβάνουν την πρόγνωση (ικανότητα να γνωρίζετε το μέλλον), την τηλεπάθεια (μεταβίβαση σκέψεων) και την ενόραση (ικανότητα να αντιλαμβάνεστε ενέργειες που υπάρχουν σε κάποιο άλλο πεδίο ύπαρξης και οι οποίες κάτω από κανονικές συνθήκες δε γίνονται αισθητές). 
Όλες αυτές είναι δυνάμεις που αναπτύσσονται εξαιτίας της ενεργοποίησης των ψυχικών σας κέντρων και των αλλαγών που συμβαίνουν στη γη. Αλλαγές που θα επηρεάσουν σίγουρα τη μελλοντική πορεία και εξέλιξη πολλών ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου