Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Πρακτικές συμβουλές για διαλογισμό



1. Κάντε διαλογισμό κάθε μέρα!
Συνειδητοποιήστε τη σημασία του καθημερινού διαλογισμού, καθώς σας βοηθάει να αποκτήσετε συναισθηματική, σωματική και πνευματική ισορροπία.
Όταν ο άνθρωπος το επιθυμεί πραγματικά, η αφύπνιση της Κουνταλίνη γίνεται με απλό και γρήγορο τρόπο. Η διατήρηση της όμως, χρειάζεται καθημερινή εξάσκηση και υπομονή. Εξασκείστε το διαλογισμό σας καθημερινά, γιατί μέσα από αυτόν μπορείτε να βιώσετε μοναδικές εμπειρίες και να ανταμοιφθείτε όσο δεν φαντάζεστε! Ο διαλογισμός γίνεται δυνατότεροςκάθε φορά!
Μπορείτε να είστε ευέλικτοι με τον χρόνο σας, αλλά σιγουρευτείτε ότι αφιερώνεται τουλάχιστον 15 λεπτά καθημερινά για να κάνετε διαλογισμό.
Μερικοί άνθρωποι παραπονιούνται πως δεν βρίσκουν χρόνο για να κάνουν διαλογισμό. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια αν αναλογιστούμε πόση ώρα σπαταλάμε καθημερινά σε ανούσια ή ασήμαντα πράγματα.

2. Ξεκινήστε την ημέρα σας με τον πρωινό διαλογισμό!
Όταν ξεκινάτε την ημέρα σας σε κατάσταση ηρεμίας και σιωπής, ολόκληρη η ημέρα σας θα πάει καλύτερα. Εάν ξυπνήσετε νωρίς το πρωί και κάνετε διαλογισμό για 10 με 15 λεπτά θα ανακαλύψετε ότι πολύ πιο εύκολα μπορείτε να μπείτε στην κατάσταση της συνείδησης χωρίς σκέψη και να αισθανθείτε τις δονήσεις! Θα παρατηρήσετε επίσης πως με την πάροδο του χρόνου τα ενεργειακά σας κέντρα καθαρίζουν γρηγορότερα!

3. Εδραιώστε μέσα σας την ποιότητα της συγχώρεσης.
Εάν κατά τη διάρκεια του διαλογισμού έχετε σκέψεις, κάντε μέσα σας τη δήλωση: «Μητέρα συγχωρώ τους πάντες και τα πάντα, συγχωρώ τον εαυτό μου». Όταν συγχωρείτε, η κουνταλίνη με ευκολία διαπερνά το κέντρο του εγκεφάλου σας και αυθόρμητα απομακρύνει τις σκέψεις σας. Μόνο όταν συγχωρείτε μπορείτε να βιώσετε την κατάσταση της συνείδησης χωρίς σκέψη

4. Όταν κάνετε διαλογισμό μπορείτε να ακούτε μουσική ειδική για διαλογισμό.
Μπορείτε κατά τη διάρκεια του διαλογισμού να ακούτε χαλαρωτική μουσική. Η ινδική κλασσική μουσική ενδίκνεται για το διαλογισμό, γιατί βασίζεται σε συγκεκριμένους συνδιασμούς νοτών, οι οποίοι ενεργοποιούν τα τσάκρας μας. Μπορείτε επίσης να ακούτε απαλή κλασική μουσική όπως για παράδειγμα έργα του Μότζαρτ ή του Μπάχ.

5.Ο διαλογισμός επιτυγχάνεται αυθόρμητα.
Ο διαλογισμός δεν έχει σχέση με τη συγκέντρωση, εστίαση, απεικόνιση ή διανοητική προσπάθεια για να σταματήσουν οι σκέψεις. Ο διαλογισμός είναι κάτι το αυθόρμητο και μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν η Κουνταλίνη έχει αφυπνιστεί.

6. Προσπαθήστε να κάνετε καθημερινά ποδόλουτρο πριν τον βραδινό σας διαλογισμό Είναι σίγουρο πως το πρωί θα νοιώσετε τη διαφορά!
Το ποδόλουτρο είναι μία τεχνική που χρησιμοποιούμε στη Σαχάτζα γιόγκα για να καθαρίσουμε όλα μας τα ενεργειακά κέντρα. Μπορούμε να κάνουμε ποδόλουτρο πριν το βραδινό διαλογισμό. Οι περισσότεροι άνθρωποι παραδέχονται πως το ποδόλουτρο τους βοηθάει να κοιμηθούν καλύτερα το βράδυ, καθώς απορροφά όλη την ένταση που έχει συσσωρευτεί μέσα τους.

7. Μπείτε σε κατάσταση διαλογισμού και εδραιώστε την Κουνταλίνη σας.
Ο διαλογισμός μπορεί να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σας. Μπορείτε να μπείτε σε διαλογισμό οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν εσείς το επιθυμείτε, καθώς για παράδειγμα βρίσκεστε στη δουλειά σας ή καθώς οδηγείτε.

Επικοινωνήστε με την Κουνταλίνη μέσα από το διαλογισμό και αφεθείτε σε αυτήν, καθώς σας βάζει αυθόρμητα στη κατάσταση της συνείδησης χωρίς σκέψη. Η Κουνταλίνη ενεργοποιείται μέσα από την αγνή επιθυμία του ανθρώπου για πνευματική άνοδο. Είναι σαν μια μητέρα που μας φροντίζει και που μας χαρίζει σωματική και ψυχική ισορροπία. Στο διαλογισμό μπορείτε να ζητήσετε από την Κουνταλίνη να αφυπνιστεί μέσα σας και να σας ενώσει με την πανταχού παρούσα ενέργεια.

8. Αφήστε όλες σας τις ανησυχίες στην Κουνταλίνη
Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού εάν σας έρχεται οποιαδήποτε σκέψη ή ανησυχία, απλώς παραδώστε τη στην κουνταλίνη και αφεθείτε σ' αυτήν. Αφήστε την Κουνταλίνη να καθαρίσει όλα σας τα προβλήματα. Μπορείτε να κάνετε τη δήλωση: "Μητέρα Κουνταλίνη, παραδίνομαι σε σένα και σου αφήνω όλες μου τις ανησυχίες".

9. Μάθετε πώς να χρησιμοποιήσετε το Σαχασράρα σας
Προσπαθήστε να βάλετε τη προσοχή στο Σαχασράρα σας καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και τσεκάρετε τις δονήσεις πάνω από το κεφάλι σας, παρατηρώντας αν βγαίνει δροσιά ή ζέστη. Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού και καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, προσπαθήστε να τοποθετήσετε τη προσοχή σας στο Σασχασράρα, στη κορυφή του κεφαλιού, ξεπερνώντας την κατάσταση της διανόησης. Εδραιώστε την κατάσταση της συνείδησης χωρίς σκέψη και απαλλαχτείτε από το άγχος και την ένταση.

10 Κάντε διαλογισμό μαζί με άλλους.
Κάνοντας συλλογικό διαλογισμό προχωράτε πιο γρήγορα. Όταν υπάρχουν πολλά αναμμένα κεριά, τότε υπάρχει περισσότερο φώς. Η αίσθηση των δονήσεων και ο διαλογισμός είναι πολύ πιο δυνατός, όταν στον ίδιο χώρο βρίσκονται πολλοί άνθρωποί που εξασκούν τις τεχνικές της Σαχάτζα Γιόγκα. Γι' αυτό το λόγο είναι σημαντικό να παρευρισκόμαστε κάθε εβδομάδα στις συναντήσεις που γίνονται στο κέντρο της Σαχάτζα γιόγκα και ειδικά στην αρχή, καθώς αρκετοί άνθρωποι δηλώνουν πως ο διαλογισμός είναι πολύ πιο εύκολος όταν γίνεται μαζί με άλλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου