Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Διαλογισμός, Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις



Τι είναι ο διαλογισμός;

Δύσκολη ερώτηση! Διαλογισμός είναι το να ηρεμείς το νου και να χαλαρώσεις το σώμα, το να αφήνεσαι και να δέχεσαι, να αποδέχεσαι και να έρχεσαι σε ισορροπία και αρμονία. Ο διαλογισμός αφορά σώμα, νου και πνεύμα, την ολότητα του ανθρώπου. Διαλογισμός είναι το να στρέφεσαι εντός σου. Αποτελεί μια εσωτερική αναζήτηση για αλήθεια, αγνότητα, καθαρότητα, αγάπη και φως. Ο διαλογισμός φορτίζει θετικά όλο το είναι μας και μας εξυψώνει σε ανώτερα πεδία ευτυχίας και ευδαιμονίας. Ο Διαλογισμός αφορά την αυτογνωσία και την πνευματική ολοκλήρωση του ανθρώπου. Λέγεται πως «Διαλογισμός είναι το να Ακούς το Θεό»! Συμπληρώνω πως Διαλογισμός είναι το να αφήνεσαι στο Θεό: ή αν προτιμάς το να αφήνεσαι στη ροή, τη φύση, την εσωτερικότητα και την ενότητα της ίδιας της ύπαρξης!

Υπάρχει μόνο ένα είδος διαλογισμού;

Υπάρχουν πολλά είδη διαλογισμού. Υπάρχουν διαλογισμοί που αφορούν τη σιωπή και τη νοητική ηρεμία, τη συναισθηματική κάθαρση, τον οραματισμό και τη δημιουργία θετικών εικόνων στο νου, διαλογισμοί που αφορούν τη θετική σκέψη και την προσευχή, διαλογισμοί που αφορούν τη ζωτική ενέργεια και τη θεραπεία, διαλογισμοί που χρησιμοποιούν αρώματα, χρώματα, εικόνες, λέξεις, ιερές φράσεις και ήχους, ακόμα και διαλογισμοί που περιλαμβάνουν κίνηση, περπάτημα και χορό. Ο διαλογισμός είναι ένα ανοιχτό πεδίο.

Υπάρχει περίπτωση να μη μου αρέσει ο διαλογισμός;

Δεν νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος που δεν του αρέσει ο διαλογισμός, εκτός και αν υπάρχει άνθρωπος που δεν του αρέσει η καθαρότητα, η αγάπη, η γαλήνη, η ηρεμία, η απελευθέρωση, η εξύψωση, η ευφορία, η δύναμη, η ισορροπία, η σοφία και η γνώση! Υπάρχει στα σίγουρα ένα είδος ή μια τεχνική διαλογισμού που ταιριάζει σε κάθε άνθρωπο!

Πώς μπορώ να ξεκινήσω; Από πού να αρχίσω; Ποιο διαλογισμό να επιλέξω;

Οι διαλογισμοί σε αυτόν τον πλήρη οδηγό έχουν γραφτεί με σειρά: από τους απλούς, κατανοητούς και πρακτικούς στους πιο σύνθετους, πνευματικούς και προχωρημένους. Διάβασε αργά και προσεκτικά κάθε διαλογισμό και κάνε τους πρώτους διαλογισμούς αρκετές φορές. Μετά προχώρησε σε πιο προχωρημένους. Επέλεξε διαισθητικά το διαλογισμό ή τους διαλογισμούς που σε ελκύουν περισσότερο. Πειραματίσου και παίξε. Με αγάπη!

Πώς να εφαρμόσω τον κάθε διαλογισμό;

Για να κάνεις κάποιο διαλογισμό από αυτό το βιβλίο, διάβασέ τον μια φορά. Μετά διάβασέ τον ξανά, τη δεύτερη φορά πιο αργά και διαλογιστικά. Επανέλαβε και μια τρίτη φορά. Καθώς διαβάζεις, προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις όλες τις αισθήσεις σου αλλά και τη φαντασία και τη διαίσθησή σου. Εμπιστέψου και αφέσου. όταν θα έχεις μάθει το διαλογισμό - όχι κατά λέξη - αλλά την ουσία του - κλείσε τα μάτια και προσπάθησε να τον ακολουθήσεις από την αρχή, αναπαράγοντας το νοερά με το νου σου. Με την επανάληψη και τη χρήση θα τα καταφέρεις εξαίσια! Και να θυμάσαι: Ακόμα και το αργό και ήρεμο διάβασμα είναι διαλογισμός!

Υπάρχει κανένας κίνδυνος στην εφαρμογή του διαλογισμού; Μπορεί να κάνω κάποιο λάθος;

Όχι! Ο διαλογισμός είναι ασφαλής και απλή διαδικασία και δεν μπορεί να γίνει ποτέ κάποιο λάθος. Διαλογίσου με καθαρή πρόθεση, με εμπιστοσύνη και αγάπη.

Ποια είναι τα οφέλη του διαλογισμού;

Ο διαλογισμός μας αδειάζει: αδειάζει το νου από όλα τα σκουπίδια, αδειάζει το πνεύμα και την καρδιά από όλη την αρνητικότητα. Ο διαλογισμός μας γεμίζει: γεμίζει το νου με φως και δύναμη, γεμίζει το πνεύμα και την καρδιά με αγάπη και αλήθεια. Η δράση του διαλογισμού είναι τόσο εξαγνιστική και καθαρτική όσο και ανανεωτική και ενδυναμωτική. Σταδιακά, ο διαλογισμός οδηγεί σε μια πιο γαλήνια και χαρούμενη καθημερινότητα, γεμάτη μικρά και μεγάλα θαύματα. Επιπλέον, ο διαλογισμός εξυψώνει και ακονίζει τη συνειδητότητα του ανθρώπου: οδηγεί στην αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση. Οι περισσότεροι άνθρωποι, μετά από μερικούς μήνες διαλογισμού, παρατηρούν βελτίωση σταθερή στη διάθεσή τους, τη ζωή τους και σε όλα επίπεδα και τους τομείς.

Μπορεί ο διαλογισμός να με βοηθήσει στο άγχος και το στρες;

Ναι, ο διαλογισμός είναι ίσως η καλύτερη μέθοδος για να χαλαρώνεις και να έρχεσαι στο κέντρο σου, το κέντρο της ηρεμίας και της γαλήνης αλλά και της δύναμης και της ισορροπίας. Ο διαλογισμός ξεκουράζει, ανανεώνει και αναζωογονεί όλο το είναι μας, γρήγορα και άμεσα.

Υπάρχουν σωματικά οφέλη στο διαλογισμό;

Ο διαλογισμός χαρίζει ψυχονοητική καθαρότητα και διαύγεια, δύναμη και ισορροπία. Μας οδηγεί σε μεγάλη αρμονία, στο κέντρο της ύπαρξής μας και αυτό είναι που επαναφέρει άμεσα ή έμμεσα, γρήγορα ή σταδιακά το σώμα και πάλι στην καλή και σωστή λειτουργία του. Τα σωματικά οφέλη του διαλογισμού πιθανά να είναι αμέτρητα. Οι περισσότεροι επιβεβαιώνουν εμπειρικά πως ο διαλογισμός χαρίζει υγεία σε όλα τα επίπεδα.

Μπορώ να θεραπευτώ από κάποια ασθένεια με τη χρήση του διαλογισμού;

Αν και κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί στον άλλο κανενός είδους θεραπεία και, ομοίως, καμία μέθοδος δεν μπορεί να εγγυηθεί θεραπεία κανενός είδους, ο διαλογισμός έχει βοηθήσει αμέτρητους ανθρώπους όλων ηλικιών, των κοινωνικών στρωμάτων, των μορφωτικών επιπέδων και από όλες τις χώρες του κόσμου να επανακτήσουν την υγεία τους. Σε συνδυασμό με την κλασσική ιατρική ή ψυχολογική διάγνωση και θεραπεία ή και σε συνδυασμό με εναλλακτική / ολιστική ιατρική, ο διαλογισμός σταδιακά καθαρίζει, ενδυναμώνει και εξισορροπεί πνεύμα και νου και, κατά συνέπεια, το ίδιο το σώμα.

Ο διαλογισμός είναι το ίδιο με τη χαλάρωση; Είναι το ίδιο με την αυτοσυγκέντρωση; Με την προσευχή; Με το να σκέφτεσαι θετικά; Είναι το ίδιο με το δημιουργικό οραματισμό;

Ναι, ουσιαστικά είναι το ίδιο. Ο διαλογισμός μπορεί να τα περιλαμβάνει όλα αυτά και όλα αυτά είναι διαλογισμός ή είδη διαλογισμού ή ακόμη και στάδια του διαλογισμού. Διαλογισμός μπορεί να είναι πολλά πράγματα αλλά και πολλά πράγματα (καταστάσεις) μπορεί να είναι διαλογισμός.

Πόση ώρα πρέπει να καθίσω σε διαλογισμό;

Στο διαλογισμό δεν υπάρχουν κανόνες. Μπορείς να κάνεις διαλογισμό για μερικά λεπτά ή να καθίσεις για ώρες. Παρ’ όλα αυτά, στην αρχή, μην το παρακάνεις. Μια ώρα την ημέρα είναι συνήθως αρκετή. Παν μέτρον άριστον!

Πρέπει να έχω κάποια συγκεκριμένη στάση όταν κάνω διαλογισμό;

Μπορείς να καθίσεις, όπως επιθυμείς. Μπορείς να κάνεις διαλογισμό καθιστός ή ξαπλωμένος. Ακόμα και όρθιος (αρκεί να μη ζαλιστείς)! Μια καλή συμβουλή είναι να καθίσεις αναπαυτικά με ευθεία την πλάτη και τη σπονδυλική στήλη. Μπορείς, επίσης, να έχεις τα χέρια πάνω στα πόδια. άλλοι τα έχουν με τις παλάμες πάνω στα πόδια (γόνατα), ενώ άλλοι με τις παλάμες προς τα πάνω (ανοιχτές προς τον ουρανό - δηλώνει δεκτικότητα). άλλοι πάλι βάζουν τα χέρια προσευχή ή τη μια παλάμη πάνω στην άλλη μπροστά από τη λεκάνη, κάτω από τον αφαλό (η αριστερή παλάμη κάτω από τη δεξιά και η δεξιά μέσα της, ανοιχτή προς τα επάνω).
Άλλοι κάθονται σε καρέκλα και άλλοι στο πάτωμα. Με τα πόδια παρατεταμένα ή οκλαδόν. άλλοι πάλι χρησιμοποιούν τη στάση «ζάζεν», καθισμένοι στα γόνατα, πάνω στα πόδια τους. Μπορείς, επίσης, να χρησιμοποιήσεις κάποιο μαξιλάρι ή περισσότερα μαξιλάρια για πιο άνετη θέση. Σε γενικές γραμμές, το μόνο που θα πρέπει να προσέξεις είναι να έχεις ευθεία και όρθια την πλάτη και τη σπονδυλική στήλη.

Θα πρέπει να κάνω διαλογισμό κάποια συγκεκριμένη ώρα;

Και πάλι, δεν υπάρχουν κανόνες: Μπορείς να κάνεις διαλογισμό οποτεδήποτε, αν και πολλοί διαλογίζονται στην ανατολή ή νωρίς το πρωί, όταν η ζωτική ενέργεια είναι πολύ υψηλή. άλλοι πάλι διαλογίζονται το βράδυ ή όποτε το έχουν ανάγκη μέσα στην ημέρα.

Όταν εντάξω το διαλογισμό στην καθημερινότητά μου θα πρέπει να προσέχω κάποια πράγματα;

Μετά το διαλογισμό παρατήρησε τη διάθεσή σου, τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου, τα γεγονότα και τις αντιδράσεις σου. Επίσης, παρατήρησε τη συγχρονικότητα στη ζωή σου («συμπτώσεις») αλλά και τα όνειρά σου. Ο διαλογισμός φέρνει αυξημένη ροή θετικότητας, νέα κατανόηση αλλά και αυξημένη καθοδήγηση «εκ των έσω» ή, αν προτιμάς, «εκ των άνω»! Γίνε πιο παρατηρητικός και πιο συνειδητός.

Μπορώ να κάνω διαλογισμό εάν δεν είμαι χορτοφάγος ή εάν καπνίζω;

Δεν χρειάζεται να είσαι χορτοφάγος για να κάνεις διαλογισμό. όλοι μπορούν να κάνουν διαλογισμό. Αρκετοί άνθρωποι, κάνοντας διαλογισμό για αρκετό χρονικό διάστημα, ελαττώνουν ή κόβουν το κρέας, καθώς τους φαίνεται βαριά, αρνητική ή απλά περιττή τροφή. Αν επιλέξεις αυτό το μονοπάτι, θα πρέπει να το κάνεις με μεγάλη προσοχή και σε συνδυασμό με κάποιον ειδικό σύμβουλο διατροφής, ώστε να βεβαιωθείς πως θα παίρνεις όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός σου. όσον αφορά το κάπνισμα, και πάλι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που είναι καπνιστές και διαλογίζονται, όπως και πολλοί που κάνοντας διαλογισμό το ελαττώνουν ή το κόβουν. Ο διαλογισμός οδηγεί σε καθαρότητα και διαύγεια και πολλές φορές το κάπνισμα φαίνεται αντίθετος δρόμος. έγκειται στην καθοδήγηση, τη διαίσθηση και τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ατόμου το τι θα κάνει όσον αφορά το θέμα αυτό. Δεν υπάρχουν κανόνες.

Ο διαλογισμός σχετίζεται με κάποια θρησκεία;

Αν και ο διαλογισμός έχει συνδεθεί με τις ανατολικές θρησκείες και φιλοσοφίες (βουδισμός, ινδουισμός, ζεν, ταό), η ουσία του, όπως και η πρακτική του, είναι παγκόσμια, διαχρονική και πανανθρώπινη. Ο διαλογισμός σχετίζεται ουσιαστικά με κάποια θρησκεία όσο και η αγάπη σχετίζεται μόνο με το χριστιανισμό ή η χαλάρωση μόνο με τον ύπνο ή η αλήθεια μόνο με την επιστήμη. όλοι οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν διαλογισμό και στην ουσία κάνουν ήδη κάποιο είδος διαλογισμού είτε το αναγνωρίζουν είτε όχι. Σημαντικό είναι να σημειωθεί πως, ενώ όλες οι θρησκείες του κόσμου (και ιδιαίτερα τα πιο εσωτερικά κομμάτια τους) προτείνουν πρακτικές που μοιάζουν ή είναι διαλογισμός, ο διαλογισμός υπερβαίνει τις θρησκείες. όλοι μπορούν να τον εφαρμόσουν, θρησκευόμενοι και μη.

Είναι αντίθετος ο διαλογισμός με τη χριστιανική θρησκεία;

Ο διαλογισμός οδηγεί σε αυξημένη ενεργειακή, πνευματική και ψυχονοητική καθαρότητα, διαύγεια, συμπόνια, αγάπη, ελευθερία, κατανόηση και αρμονία, οπότε δεν είναι αντίθετος με καμία θρησκεία και με κανένα πνευματικό μονοπάτι που στοχεύει στην αυτοβελτίωση, την ευτυχία και την τελείωση του ανθρώπου. Μπορούμε να πούμε, επίσης, πως η προσευχή είναι ένα είδος διαλογισμού, όπως και ο διαλογισμός είναι ένα είδος προσευχής!

Πρέπει να πιστεύω στο Θεό για να κάνω διαλογισμό;

Ο διαλογισμός είναι πολυδιάστατος. Μια απέραντη τέχνη και επιστήμη: τέχνη και επιστήμη του νου, της ζωντανής ενέργειας, της αγάπης, του πνεύματος και της ψυχής, μια απέραντη εσωτερική τέχνη και επιστήμη. Ανήκει σε όλους. Δεν έχει κανόνες, ούτε «πρέπει» ή «δεν πρέπει». άτομα όλων των θρησκειών, χριστιανοί, εβραίοι, μουσουλμάνοι, βουδιστές και ινδουιστές, όλων των φιλοσοφιών και των πιστεύω, άθεοι, σκεπτικιστές και αγνωστικιστές, κάνουν το δικό τους διαλογισμό. Διαλογισμός είναι η επαφή με το Θεό, με το Σύμπαν, με τη Φύση και με τον Εαυτό. Με την Ουσία. Με την Πεμπτουσία, το Κέντρο και την Πηγή της ύπαρξης, ό,τι όνομα και αν της δίνεις, όπως και αν την κατανοείς. Με καθετί όμορφο, αληθινό και φωτεινό.

Μπορεί να «χάσω τα λογικά μου» ή την επαφή με την πραγματικότητα κάνοντας διαλογισμό;

Γνωρίζουμε πολλούς που έχουν χάσει τα λογικά τους και την επαφή με την πραγματικότητα και, από όσο φαίνεται, μόνο διαλογισμό δεν κάνουν! Αντιθέτως, όλοι οι ευτυχισμένοι, δημιουργικοί, επιτυχημένοι άνθρωποι, επιστήμονες, καλλιτέχνες, στοχαστές, συγγραφείς, ακόμη και άγιοι, μεγάλοι δάσκαλοι και διδάσκαλοι έκαναν το δικό τους διαλογισμό! Φαίνεται πως ήταν πολύ περισσότερο από τους υπόλοιπους σε Επαφή, σε Σύνδεση, Συντονισμένοι - με τον Εαυτό τους / τη Φύση / το Σύμπαν / το Ανώτερο / το Θείο. Και αυτή η επαφή, η σύνδεση και ο συντονισμός είναι η ουσία του Διαλογισμού!

Μπορώ να φτάσω στο σκοπό της ζωής μου και στη φώτιση με το διαλογισμό;

Ο διαλογισμός οδηγεί το άτομο σε γαλήνη και ελευθερία και, κατά συνέπεια, σε ευτυχία και ευδαιμονία. έχει οδηγήσει ένα μεγάλο αριθμό ατόμων τόσο στο σκοπό της ζωής τους όσο και σε πλήρη φώτιση. ή, με άλλα λόγια, όλοι όσοι ανακάλυψαν και ολοκλήρωσαν το σκοπό της ζωής τους και όλοι όσοι φωτίστηκαν στην ιστορία της ανθρωπότητας φαίνεται να απολάμβαναν το να διαλογίζονται!

Ποια είναι τα όρια του διαλογισμού;

Τα όρια του διαλογισμού είναι τα όριά σου ως πνευματική ύπαρξη: απλά δεν υπάρχουν!

Άσχετες σκέψεις συνέχεια παρεμβάλλονται όταν κάνω διαλογισμό; Πειράζει; Πως μπορώ να τις υπερβώ;

Στην αρχή, ο νους αντιδρά στη σιωπή, την ηρεμία και την αρμονία του διαλογισμού. Χιλιάδες σκέψεις, άσχετες, περιττές και παράταιρες εμφανίζονται από το πουθενά. Μπορείς να τις διώξεις απλά με το να το ζητήσεις νοερά: «ζητώ να φύγουν όλες οι άσχετες σκέψεις από το νου μου». Με την εξάσκηση, ο νους ηρεμεί, ισορροπεί και κεντράρεται. Γίνεται καθαρός και υγιής, φωτεινός και διαυγής.

Κάνοντας διαλογισμό βλέπω αρνητικές φιγούρες και εικόνες. Τι είναι αυτές; Πώς μπορώ να τις καθαρίσω;

Κάνοντας διαλογισμό πιθανά να βλέπεις αρνητικές φιγούρες και εικόνες και αυτό δεν είναι ανησυχητικό. Μπορεί να είναι αρνητικά βιώματα, συναισθήματα σκέψεις και εικόνες που αναδύονται από το υποσυνείδητο σου – ώστε να καθαρίσουν και να απελευθερωθούν από την εσωτερική «αποθήκη» σου. Τις αρνητικές αυτές εικόνες και σκέψεις τις ονομάζουμε συχνά και «αρνητικές σκεπτομορφές» και ορισμένες φορές μπορεί να είναι εξωτερικές (από το περιβάλλον ή από άλλα πεδία) αντί εσωτερικές (στην αύρα ή το σώμα μας). Καθώς, με το διαλογισμό, θα έρχεσαι σε επαφή με το φως και τη δύναμη του ανώτερου /εσώτερου εαυτού σου (η πνευματική υπόσταση του ανθρώπου, η ανώτερη ουσία του), οι αρνητικές σκέψεις και φιγούρες θα «αναγκαστούν» να αποχωρήσουν. Δεν χρειάζεται να τις φοβάσαι, αντιμετώπισέ τις ως απλές αρνητικές σκέψεις και με τη δύναμη του ανώτερου νου και του ανώτερου πνεύματός σου απομάκρυνέ τις. ένα ανθρώπινο ον είναι απείρως πιο δυνατό από κάθε αρνητική σκέψη και κάθε άλλη αρνητική μορφή!

Κάνοντας διαλογισμό βλέπω φωτεινές σφαίρες και φιγούρες. Τι είναι;

Πολλά άτομα στο διαλογισμό «βλέπουν» φωτεινές μορφές ή σφαίρες. Μπορεί να είναι ενέργεια, καθαρή, ζωτική και θεραπευτική ενέργεια, ή πραγματικές μορφές από άλλα πεδία: όπως άγγελοι και πνευματικοί οδηγοί. Με τον καιρό, το άτομο κατανοεί και αντιλαμβάνεται περισσότερα για αυτά τα «Δώρα του Ουρανού»!

Στο διαλογισμό «βλέπω» πολλές εικόνες. Τι είναι όλα αυτά που βλέπω;

Πιθανά να είναι εικόνες από το υποσυνείδητό σου, την καθημερινότητα και το παρελθόν σου ή μπορεί να είναι και εικόνες από άλλα επίπεδα και πεδία ύπαρξης (ανώτερες διαστάσεις). Καθώς, με τη χρήση του διαλογισμού, η διαίσθηση και η ενόρασή σου θα αφυπνίζονται και θα διευρύνονται, όπως και όλες οι ψυχικές / πνευματικές ικανότητες και δυνατότητες που έχει μέσα του ο άνθρωπος, θα κατανοείς καλύτερα αυτά που «βλέπεις» και αυτά που αισθάνεσαι. Από κάποιο σημείο και έπειτα, η εσωτερική σοφία θα σε καθοδηγεί, θα σου δίνει απαντήσεις και θα σε διαφωτίζει σε κάθε περίπτωση.

Παρόλο που κάνω διαλογισμό εδώ και αρκετό καιρό δεν βλέπω εικόνες και δεν μπορώ να οραματιστώ. Πειράζει;

Κάποια άτομα έχουν ζωηρή φαντασία και βλέπουν εικόνες με το νου τους, ενώ άλλαα άτομα μόνο αισθάνονται και διαισθάνονται πράγματα και δεν «βλέπουν». όλα είναι φυσιολογικά. Με τον καιρό πάντως, ο οραματισμός (η ικανότητα να δημιουργούμε και να βλέπουμε εικόνες στο νου) αφυπνίζεται σε κάθε άτομο, καθώς αποτελεί μια έμφυτη ικανότητα όλων των ανθρώπων.

Στους διαλογισμούς αναφέρεται συχνά η εντολή «χαλάρωσε». Πώς θα το κάνω αυτό; Δυσκολεύομαι να χαλαρώσω!

Απλά με την πρόθεση, με τη σκέψη, πες στον εαυτό σου «χαλάρωσε» ή «χαλαρώνω». Δώσε αυτήν την εντολή τόσο στο νου όσο και στο σώμα σου. Αυτό είναι αρκετό. Μετά απλά περίμενε. Σιγά σιγά, με την εξάσκηση, η χαλάρωση θα πραγματοποιείται. Τόσο απλά.

Τι είναι το «Λευκό Φως» που αναφέρει σε όλους σχεδόν τους διαλογισμούς; Το «Χρυσό Φως»; Τα υπόλοιπα χρώματα;

Το Λευκό Φως συμβολίζει καθαρότητα και αγνότητα, καθαρή ενέργεια, δύναμη και υγεία. Είναι το πνευματικό φως, το ανώτερο φως. Είναι η ζωτική ενέργεια του σύμπαντος, η ενέργεια που δίνει ζωή σε όλα τα πλάσματα και βρίσκεται άφθονη στη φύση. Το φως του ήλιου είναι μέρος του Λευκού Φωτός και πιθανά και η ίδια η ύλη και ο κόσμος στο σύνολό του. Είναι η Δημιουργική Αρχή. Είναι το ζωτικό και δημιουργικό Φως της Ανώτερης Συνειδητότητας, της Θεϊκής Πηγής, Αρχής και Δύναμης. Λέγεται πως ταυτίζεται με το άγιο Πνεύμα. Το Λευκό Φως περιλαμβάνει όλα τα χρώματα και, επομένως, όλες τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του πνεύματος, της αγάπης και της ζωής. Το Λευκό Φως προσφέρει καθαρότητα και υγεία στο νου, στα συναισθήματα, στο πνεύμα και στο ίδιο το σώμα. Αναζωογονεί.
Το Χρυσό Φως θεωρείται ανώτερη συχνότητα – φέρνει σοφία και επίγνωση, κατανόηση, αφύπνιση και φώτιση. Συμβολίζει την ίδια τη Συνειδητότητα, την Ευφυΐα του Θεού, της ύψιστης Αρχής, Πηγής και Δύναμης (όποιο όνομα και αν της δίνουμε και όπως και να την αντιλαμβανόμαστε). Το Χρυσό Φως είναι Ανώτερη Σοφία και αποτελεί την ποιότητα των αγίων και των μεγάλων διδασκάλων. Αν το Λευκό Φως είναι ή ταυτίζεται ή σχετίζεται με το άγιο Πνεύμα, τότε το Χρυσό Φως είναι ή ταυτίζεται ή σχετίζεται με το Λόγο (ή το Χριστό, τον Υιό, στη χριστιανική θρησκεία - υπάρχουν όμως αντιστοιχίες και στις υπόλοιπες θρησκείες). Επίσης, αν το Λευκό Φως είναι ή ταυτίζεται ή σχετίζεται με τη Ζωή, τότε το Χρυσό Φως είναι ή ταυτίζεται ή σχετίζεται με τη Συνειδητότητα. Το Χρυσό Φως αφορά περισσότερο τα ανώτερα στρώματα / σώματα / πεδία του εαυτού.
Τα υπόλοιπα χρώματα συμβολίζουν και εκφράζουν άλλες ποιότητες, όπως το Ροζ που συμβολίζει αγάπη, φροντίδα και συμπόνια, το Μπλε και το Γαλάζιο που συμβολίζουν γαλήνη και επικοινωνία ή το Μοβ και το Βιολετί που συμβολίζουν και εκφράζουν θεραπεία, ψυχικές δυνάμεις (διαίσθηση, ενόραση), εξαγνισμό, πνευματικότητα, μετουσίωση (μετατροπή αρνητικών ενεργειών σε υψηλότερες) κ.ο.κ.

Μερικές φορές με παίρνει ο ύπνος κατά τη διάρκεια του διαλογισμού. Είναι φυσικό; Και τι σημαίνει;

Κάποια άτομα κοιμούνται κατά τη διάρκεια του διαλογισμού και αυτό είναι απόλυτα φυσικό και φυσιολογικό! Καθώς το σώμα και ο νους χαλαρώνουν βαθιά και λύνονται, βυθιζόμαστε σε κατάσταση ύπνου – ιδιαίτερα εάν έχουμε την ανάγκη του. Αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε διότι απλά χρειαζόμαστε ξεκούραση (εκείνη τη μέρα ή είμαστε εξαντλημένοι γενικότερα) είτε διότι η ενέργεια του διαλογισμού είναι πολύ έντονη και «βαριά» και μας βυθίζει σε έναν πιο «θεραπευτικό» ύπνο: το σώμα κοιμάται ώστε να απορροφήσει την ενέργεια και η ψυχή ταξιδεύει αλλού για να ξεκουραστεί. Με τον καιρό προσαρμοζόμαστε και συνηθίζουμε και έτσι παραμένουμε ξύπνιοι και συνειδητοί στο διαλογισμό ώστε να έχουμε περισσότερες πνευματικές εμπειρίες επίγνωσης.

Πρέπει να προετοιμάσω το χώρο προτού κάνω διαλογισμό;

Αν και δεν είναι απαραίτητο - διαλογισμό μπορείς να κάνεις παντού και πάντοτε – το να καθαρίσεις, να τακτοποιήσεις και να ομορφύνεις το χώρο σου πριν από το διαλογισμό φέρνει μια άλλη διάσταση και ποιότητα σε αυτόν!

Μπορώ να βοηθήσω ένα αγαπημένο άτομο κάνοντας διαλογισμό για αυτό;

Κάνοντας θετικές σκέψεις, θετικές δηλώσεις και δημιουργώντας θετικές εικόνες για ένα άτομο, το βοηθάμε και το στηρίζουμε ενεργειακά και πνευματικά (καθώς, σε ένα βαθύτερο επίπεδο, όλοι συνδεόμαστε και, σε ένα ακόμη βαθύτερο, όλοι είμαστε ένα!). Σημαντικό είναι να ευχόμαστε «το Ανώτερο Καλό» και όχι αυτό που εμείς (με την περιορισμένη προσωπικότητα και τις περιορισμένες γνώσεις μας) επιθυμούμε.

Μπορώ να επηρεάσω ένα άτομο κάνοντας διαλογισμό; Μπορώ να κάνω ένα άτομο να με ερωτευτεί ή να κερδίσω το λαχείο;!

Είναι πιθανό αλλά γιατί να το κάνεις; Καλύτερα (χιλιάδες φορές καλύτερα!) θα είναι να κάνεις διαλογισμό για να φτάσεις σε κατάσταση ευτυχίας και ολοκλήρωσης – ό,τι και να σημαίνει και ό,τι και να περιλαμβάνει αυτό! Φέρε συνειδητότητα και υπευθυνότητα, γαλήνη, αγάπη, χαρά, προστασία, καλοτυχία, ευδαιμονία, αυτογνωσία, καλοσύνη και αρμονία στη ζωή σου και όλα τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν απλά, όμορφα και φυσικά! Δώσε μόνο καλό και θα λάβεις μόνο καλό! Να σκέφτεσαι μόνο καλοπροαίρετα και αγνά και να βάζεις την Προσωπική και Πνευματική Ανάπτυξη, Εξέλιξη και Αυτοβελτίωση πάνω από όλα τα γήινα συμφέροντα. Μόνο αυτό μπορεί να σου φέρει εκείνο που ποθείς πραγματικά, αληθινά και βαθύτερα: την ευτυχία - ό,τι και να σημαίνει και ό,τι και να είναι!

Πρέπει να ακούω μουσική κατά τη διάρκεια του διαλογισμού;

Δεν είναι απαραίτητο. Κάποιοι κάνουν διαλογισμό στη σιωπή, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν CD με ήχους από τη φύση (πουλιά, ρυάκια κ.λπ.) ή μουσική νέας εποχής, ακόμη και κλασσική μουσική. Υπάρχουν και ειδικά CD με ήρεμη και χαλαρωτική μουσική, συγκεκριμένη για διαλογισμό. Στο εμπόριο διατίθεται μεγάλη ποικιλίά, οπότε αναζήτησε και πειραματίσου.

Ποια διαφορά και ποια οφέλη έχει ο ομαδικός διαλογισμός; Τι είναι ο καθοδηγούμενος διαλογισμός;

Ομαδικός είναι ο διαλογισμός που γίνεται από πολλά άτομα μαζί. όταν υπάρχει κάποιος, ένας δάσκαλος, που ηγείται του διαλογισμού και δίνει οδηγίες ή καθοδηγεί με απαλή και ήρεμη φωνή, τότε ο διαλογισμός είναι καθοδηγούμενος. Το οφέλη είναι πολλά, καθώς, τόσο η εμπειρία όσο και η ενέργεια που δημιουργείται είναι, συνήθως, πολύ βαθιά και πολύ υψηλή. Αξίζει να λάβεις μέρος σε κάποια ομάδα διαλογισμού και να επισκεφτείς αρκετές, καθώς καθεμία μπορεί να διαφέρει. Με αυτόν τον τρόπο θα λάβεις αρκετές διαφορετικές εμπειρίες και θα δεις τ́ι σου ταιριάζει καλύτερα.

Γιατί έχω αρνητικά συμπτώματα μετά από ιδιαίτερα έντονους διαλογισμούς;

Ο διαλογισμός μας φορτίζει με καθαρή ζωτική ενέργεια, και επαναδομεί ολόκληρο το είναι μας. Αυτό μπορεί να επιφέρει τη λεγόμενη «κάθαρση»: νοητικό, συναισθηματικό, ενεργειακό ή και σωματικό καθαρισμό. Είναι μια αποτοξίνωση που γίνεται αυτόματα και μπορεί έχει ήπια ή έντονη μορφή, σύντομη ή πιο παρατεταμένη. Ο καθαρισμός αυτός μπορεί να βιώνεται αρνητικά αλλά ουσιαστικά είναι μια θετική εξέλιξη: καθαρίζουμε από βάρη και μπλοκαρίσματα του παρελθόντος, από τοξίνες και άχρηστα συναισθήματα και σκέψεις. Οτιδήποτε αρνητικό προκύψει μετά από έναν ιδιαίτερα έντονο διαλογισμό, ένα κρυολόγημα, θυμός ή θλίψη, ένταση ή κούραση, ένα οποιοδήποτε πρόβλημα, αντιμετώπισέ το ως εξαγνιστικό και καθαριστικό στάδιο - προσωρινό, μεταβατικό και, κατ ́ ουσία, πολύ θετικό!

Μπορώ να ταξιδέψω σε άλλα επίπεδα ύπαρξης με το διαλογισμό;

Ναι, με την εξάσκηση μπορείς να φτάσεις σε άλλα επίπεδα ύπαρξης και ανώτερες διαστάσεις μέσω του διαλογισμού, απαιτεί όμως μεγάλη και σταθερή πνευματική και ενεργειακή καθαρότητα, γνώση, πρόθεση και δύναμη. Η ευτυχία μέσα από αυτό το υπερβατικό ταξίδι και τον ανώτερο συντονισμό είναι συγκλονιστική! όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή, στο αχανές της πνευματικής εξέλιξής τους, θα φτάσουν σε αυτό το σημείο. Η είσοδος σε ανώτερες διαστάσεις και ο συντονισμός με ανώτερα πεδία ύπαρξης αποτελούν αναγκαίο και αναπόφευκτο βήμα στην πνευματική εξέλιξη και επιτελείται από όλους, όταν αυτοί θα είναι έτοιμοι και προετοιμασμένοι. Πρόκειται για την Πνευματική Ενηλικίωση. Η χαρά - όπως και οι δυνατότητες που φέρνει το βήμα αυτό - είναι απεριόριστη.

Μπορώ να κάνω εγώ διαλογισμό σε άλλα άτομα, να τα καθοδηγήσω;

Καλό θα είναι να έχεις κάνει διαλογισμό για αρκετό καιρό (τουλάχιστον ένα χρόνο) και να έχεις εξασκηθεί σε αρκετά είδη και πρακτικές αλλά και να έχεις συμμετέχει σε ομάδες διαλογισμού και καθοδηγούμενους διαλογισμούς, προτού προχωρήσεις σε ένα τέτοιο υπεύθυνο βήμα.

Πώς μπορώ να εντάξω περισσότερο διαλογισμό στη ζωή μου;

Κάνε κάθε πράξη σου διαλογισμό. Βάλε περισσότερη συνειδητότητα, περισσότερη επίγνωση σε κάθε πράξη, σε κάθε στιγμή, στο «Τώρα». Βάλε περισσότερη ευγνωμοσύνη, περισσότερο σεβασμό, περισσότερη κατανόηση, περισσότερη φροντίδα και αγάπη, περισσότερη γαλήνη και αρμονία. Σε κάθε πράξη, σε κάθε στιγμή, στο «Τώρα». Με αυτόν τον τρόπο ολόκληρη η Ζωή γίνεται Διαλογισμός!

Πώς μπορώ να καταπολεμήσω φοβίες και ψυχολογικά προβλήματα με το διαλογισμό;

Κάνοντας διαλογισμό καθημερινά έρχεσαι σε επαφή με τον πυρήνα σου, το κέντρο σου, την ουσία και πηγή κάθε δύναμης και ενέργειας. Εξαγνίζεσαι και καθαρίζεις, φορτίζεσαι και φωτίζεσαι, ανέρχεσαι και ανατέλλεις! Οι φοβίες και τα ψυχολογικά μπλοκαρίσματα, συμπλέγματα αρνητικών βιωμάτων, αρνητικών συναισθημάτων και αρνητικών σκέψεων και τρόπων σκέψης, σιγά σιγά διαλύονται στο φως, χάνουν τη δύναμη και την επιρροή τους. Σε συνδυασμό με κατάλληλη και σωστή ψυχολογική εργασία, ο διαλογισμός έχει οδηγήσει αμέτρητους ανθρώπους σε σταθερή ψυχολογική ισορροπία και υγεία!

Μπορώ να γίνω καλύτερος άνθρωπος με το διαλογισμό;

Αυτό είναι το νόημα του διαλογισμού. Η αιτία και ο σκοπός του! Η ουσία και μέθοδός του. Η αυτογνωσία, η γνώση του εαυτού και η αυτοβελτίωση, η βελτίωση της προσωπικότητάς μας: Το να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Η ευτυχία και η τελείωση, η ολοκλήρωση. Πολύ απλά και ξεκάθαρα: ο διαλογισμός μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Και, κατ’ επέκταση, πολύ απλά και ξεκάθαρα, η ζωή γίνεται καλύτερη ζωή.

Υπάρχουν κάποιες άλλες συμβουλές, κάποια επιπλέον καθοδήγηση;

Να προσέχεις τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις σου. Να παρατηρείς: Από πού προέρχονται; Να είσαι συνειδητός. Να είσαι συνειδητός και υπεύθυνος. Να πίνεις άφθονο καθαρό νερό. Να τρέφεσαι σωστά, φυσικά και υγιεινά, όσο περισσότερο γίνεται. Να ακούς τις ανάγκες της ψυχής και του σώματός σου. Να βλέπεις το θετικό, το ανώτερο στοιχείο σε κάθε άτομο και κάθε πλάσμα. Να διαβλέπεις την ενότητα, την αρμονία, την ομορφιά, την αξία μέσα, γύρω και πίσω από καθετί. Να αναγνωρίζεις την αλήθεια. Να φροντίζεις την καθαρότητα του σώματος και του χώρου σου. Να ζεις όσο καλύτερα γίνεται. Να σέβεσαι και να τιμάς όλους τους ανθρώπους πάνω στη γη. Να φροντίζεις τα ζώα, τα φυτά και το περιβάλλον. Να κάνεις τη ζωή των άλλων καλύτερη. Να αγαπάς τον εαυτό σου. Να αγαπάς τους άλλους. Να βάζεις τα όρια σου και να σέβεσαι τα όρια των άλλων. Να κατανοείς. Να αποδέχεσαι. Να ευγνωμονείς. Να θυμάσαι. Να επισκέπτεσαι συχνά τη φύση. Να αναπνέεις βαθιά. Να απολαμβάνεις τη ζωή. Να μην εξαρτάσαι από κανέναν και από τίποτα. Να μην έχεις προσκολλήσεις. Να δέχεσαι με χαρά όλα τα μαθήματα της ζωής, όλες τις εμπειρίες της ζωής, όλες τις προκλήσεις της ζωής, όλα τα δώρα της ζωής. Να δέχεσαι και να μοιράζεσαι. Να προσφέρεις. Κάνε την ύπαρξή σου θετική! Ζήσε το «Τώρα»! Ζήσε! Αγάπησε! Ξεπέρασε! Θεράπευσε! Ζήσε ελεύθερα! Ζήσε αγαπημένα! Ζήσε φωτεινά! Ζήσε το «Τώρα»! Υπεύθυνα, χαρούμενα, γαλήνια, ελεύθερα, συνειδητά. Ζήσε!

reiki.gr
quantumnaut.blogspot.gr
Contact: dr.nsgx@gmail.com
#Quantumnaut 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου