Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Συγκέντρωση και Κατεύθυνση Ενέργειας



Βασική Εξάσκηση Συγκέντρωσης & Κατεύθυνσης Ενέργειας
Κάθισε στην θέση διαλογισμού της επιλογής σου. Όποια κι αν είναι η θέση σου, οι παλάμες θα πρέπει να είναι χαλαρές και στραμμένες προς τα πάνω. Κλείσε τα μάτια σου και πάρε μερικές βαθιές αναπνοές για να χαλαρώσεις.
Τώρα εισέπνευσε βαθιά από την μύτη και οραματίσου όλη σου την ενέργεια σαν ένα ρεύμα ηλεκτρισμού ή ένα φως, να συγκεντρώνεται στο σημείο ακριβώς κάτω από τον αφαλό σαν μια μικρή φωτεινή μπάλα. Εξέπνευσε από το στόμα και οραματίσου την φωτεινή μπάλα ενέργειας να διαχωρίζεται στα 2 και να μεταφέρεται στις παλάμες σου. Επανέλαβε αρκετές φορές μέχρι να αισθανθείς τις παλάμες σου να «ηλεκτρίζονται». Όταν το επιτύχεις, ανέστρεψε την διαδικασία για να απορροφήσεις πάλι την ενέργειά σου, δηλαδή: Εισπνέοντας οραματίσου την ενέργεια που έχει συγκεντρωθεί στις παλάμες σου να μεταφέρεται και να συγκεντρώνεται κάτω από τον αφαλό σαν μια μπάλα. Εκπνέοντας, οραματίσου την μπάλα να διαλύεται και να διαχέεται σε όλο σου το σώμα. Εξασκήσου καθημερινά, αλλά μην ξεπερνάς τα 5 λεπτά την φορά μιας και αυτό μπορεί να σε εξουθενώσει. Να σταματάς πάντα προτού αρχίσεις να κουράζεσαι.

Εναλλακτική Βασική Εξάσκηση Συγκέντρωσης & Κατεύθυνσης Ενέργειας

Κάθισε στην θέση διαλογισμού της επιλογής σου. Κλείσε τα μάτια σου και πάρε μερικές βαθιές αναπνοές για να χαλαρώσεις. Φέρε τα χέρια σου ίσια μπροστά σου με τις παλάμες αντικριστά σε απόσταση περίπου 10-15 εκατοστά.
Εισέπνευσε βαθιά από την μύτη και οραματίσου όλη σου την ενέργεια σαν ένα ρεύμα ηλεκτρισμού ή ένα φως, να συγκεντρώνεται στο σημείο ακριβώς κάτω από τον αφαλό σαν μια μικρή φωτεινή μπάλα. Εξέπνευσε από το στόμα και οραματίσου την φωτεινή μπάλα ενέργειας να διαχωρίζεται στα 2, να μεταφέρεται στις παλάμες σου και να ξανασυγκεντρώνεται ανάμεσα από αυτές.
Όταν αρχίσεις να αισθάνεσαι την μπάλα ενέργειας ανάμεσα από τις παλάμες σου, με κάθε εισπνοή και εκπνοή οραματίσου την να τροφοδοτείται με ενέργεια από τις παλάμες σου και να δυναμώνει, μεγαλώνοντας σταδιακά την απόσταση μεταξύ των παλαμών σου.
Επανέλαβε μερικές φορές και μετά επανέφερε την ενέργεια στο σώμα σου αναστρέφοντας την διαδικασία, δηλαδή: Εισπνέοντας οραματίσου την ενέργεια που έχει συγκεντρωθεί ανάμεσα στις παλάμες σου να απορροφιέται στις παλάμες και να συγκεντρώνεται κάτω από τον αφαλό σαν μια μπάλα. Εκπνέοντας, οραματίσου την μπάλα να διαλύεται και να διαχέεται σε όλο σου το σώμα. Εξασκήσου καθημερινά, αλλά μην ξεπερνάς τα 5 λεπτά την φορά μιας και αυτό μπορεί να σε εξουθενώσει. Να σταματάς πάντα προτού αρχίσεις να κουράζεσαι.

Τεχνική Μορφοποίησης της Ενέργειας

Εκτέλεσε την Εναλλακτική Βασική Εξάσκηση Συγκέντρωσης & Κατεύθυνσης Ενέργειας για να συγκεντρώσεις την ενέργειά σου ανάμεσα από της παλάμες σου. Έχοντας την ενεργειακή σου μπάλα ανάμεσα από τις παλάμες σου, οραματίσου την να αλλάζει μορφή από σφαίρα (μπάλα) σε κάτι άλλο. Αρχικά, θα ήταν καλό να δημιουργείς απλές μορφές, όπως έναν κύβο, μια πυραμίδα, έναν κύλινδρο κλπ. Θα ήταν επίσης καλό να έχεις πλέον τα μάτια σου ανοιχτά και το βλέμμα σου συγκεντρωμένο ανάμεσα από τις παλάμες σου. Δεν αποκλείεται να μπορέσεις να δεις την ενέργειά σου. Κράτα για λίγο την μορφή που δημιούργησες και μετά απορρόφησε την ενέργεια πίσω στο σώμα σου με την τεχνική που αναφέρεται στην Εναλλακτική Βασική Εξάσκηση Συγκέντρωσης & Κατεύθυνσης Ενέργειας.
Εξασκήσου καθημερινά και κάθε φορά που πετυχαίνεις την ενεργειακή μορφή που θέλεις, επανέλαβε με την ίδια μορφή μέχρι να σου είναι εύκολο να την δημιουργήσεις και μετά άλλαξέ την σε κάτι λίγο πιο πολύπλοκο.
Μην ξεπερνάς τα 5 λεπτά την φορά μιας και αυτό μπορεί να σε εξουθενώσει και να σταματάς πάντα προτού αρχίσεις να κουράζεσαι.

Βασική Τεχνική Κατεύθυνσης Ενέργειας
Θα χρειαστείς έναν φίλο να σε βοηθήσει σε αυτό. Σταθείτε ο έναν απέναντι στον άλλο, σε απόσταση περίπου 1 με 1½ μέτρο. Ζήτα από τον φίλο σου να κλείσει τα μάτια του και να χαλαρώσει. Δεν χρειάζεται να κάνει τίποτε άλλο από το να αισθάνεται το σώμα του. Κλείσε τα μάτια σου και πάρε μερικές βαθιές αναπνοές για να χαλαρώσεις. Σήκωσε το ένα σου χέρι* ίσια μπροστά με την παλάμη ανασηκωμένη προς τον φίλο σου και χαλαρή. Εισέπνευσε βαθιά από την μύτη και οραματίσου όλη σου την ενέργεια σαν ένα ρεύμα ηλεκτρισμού ή ένα φως να συγκεντρώνεται στο σημείο κάτω από τον αφαλό σου και με την εκπνοή να μεταφέρεται στην παλάμη. Επανέλαβε μέχρι να αισθανθείς την παλάμη σου να ηλεκτρίζεται. Ανέπνευσε κανονικά και οραματίσου την ενέργεια που έχει συγκεντρωθεί στην παλάμη σου να κατευθύνεται προς τον φίλο σου σαν μια αχτίδα φωτός ή σαν ηλεκτρικό ρεύμα. Στόχευσε προς το στομάχι του μιας και είναι ένα αρκετά ευαίσθητο σημείο για να την αισθανθεί. Επανέλαβε μέχρι να σου πει ο φίλος σου ότι την αισθάνθηκε. 
Ο τρόπος που αισθάνεται κανείς την ενέργεια διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, μπορεί να το αισθανθεί σαν «μυρμήγκιασμα», σαν ελαφριά πίεση, σαν ένα ζεστό ή δροσερό αεράκι, σαν μικρές δονήσεις κλπ. 
ΠΡΟΣΟΧΗ! Φρόντισε να βρίσκεσαι σε καλή διάθεση και να οραματίζεσαι την ενέργεια ως χρυσή ή λευκή, γενικά ΘΕΤΙΚΗ! Υποθέτω ότι δεν θέλεις να βλάψεις τον φίλο σου!
Όταν σου πει ότι την αισθάνθηκε, σταμάτα και εκτέλεσε κάποια από τις Τεχνικές Αναπλήρωσης Ενέργειας, για να αναπλήρωσης την χαμένη σου ενέργεια. Ο φίλος σου, δεν αποκλείεται να αισθάνεται ευδιάθετος και ενεργητικός μετά από αυτό. Εξασκήσου συχνά αλλά να σταματάς πάντα προτού αρχίσεις να αισθάνεσαι ότι εξουθενώνεσαι.
* Σημείωση: Για όλους μας, η μια παλάμη είναι πομπός και η άλλη δέκτης, αλλά το ποια είναι ποια θα πρέπει να το ανακαλύψεις μόνος σου. Πειραματίσου αρχικά με τον φίλο σου εναλλάσσοντας μια την δεξιά και μια την αριστερή παλάμη. Συνήθως, οι δεξιόχειρες έχουν την αριστερή παλάμη σαν πομπό και οι αριστερόχειρες την δεξιά, αλλά αυτό δεν είναι κανόνας.
Για να ορίσεις το πόση ενέργεια θα κατευθύνεις κάθε φορά, θα πρέπει να εξασκηθείς αρκετά, κυρίως με την Εναλλακτική Βασική Εξάσκησης Συγκέντρωσης Ενέργειας και την Τεχνική Μορφοποίησης της Ενέργειας, έτσι ώστε να είσαι σε θέση να συγκεντρώσεις και να κατευθύνεις όση ενέργεια θεωρείς απαραίτητη κάθε φορά. Αυτό, δεν είναι κάτι που μπορεί να διδαχθεί και κυρίως δεν μπορεί να περιγραφτεί σε κείμενο! Έρχεται σιγά-σιγά με την εξάσκηση και την εμπειρία.

Τεχνική Αποκατάστασης Ενέργειας
Κάθισε στην θέση διαλογισμού της επιλογής σου. Όποια κι αν είναι η θέση σου, οι παλάμες θα πρέπει να είναι χαλαρές και στραμμένες προς τα πάνω. Κλείσε τα μάτια σου και πάρε μερικές βαθιές αναπνοές για να χαλαρώσεις.
Οραματίσου μια χρυσή φωτεινή αχτίδα να έρχεται από τον ουρανό ή τον ήλιο και να κατεβαίνει στην κορυφή του κεφαλιού σου και να διαπερνά όλη την σπονδυλική στήλη. Εισέπνευσε βαθιά οραματιζόμενος ενέργεια να κατεβαίνει από την αχτίδα σε σένα, να διαπερνά την σπονδυλική στήλη και να συγκεντρώνεται στο σημείο ακριβώς κάτω από τον αφαλό. Εξέπνευσε αργά οραματιζόμενος την ενέργεια να διαχέεται σε όλο σου το σώμα. Επανέλαβε αρκετές φορές, μέχρι να αισθανθείς ενεργοποιημένος.

Τεχνική Αποκατάστασης Ενέργειας «Το Δέντρο της Ζωής»
Κάθισε στην θέση του λωτού ή στάσου όρθιος με τα πόδια και τα χέρια χαλαρά και ελαφρά ανοιχτά. Κλείσε τα μάτια σου και πάρε μερικές βαθιές αναπνοές για να χαλαρώσεις. Οραματίσου ότι το σώμα σου είναι ο κορμός ενός δέντρου με τις ρίζες βαθιά στην γη και τα κλαδιά να ανεβαίνουν δυνατά προς τα επάνω. Εισέπνευσε βαθιά οραματιζόμενος ενέργεια να εισέρχεται στις «ρίζες» σου από την δύναμη της Γης. Εξέπνευσε αργά οραματιζόμενος την ενέργεια να διαχέεται σε όλο σου τον κορμό. Επανέλαβε αρκετές φορές, μέχρι να αισθανθείς ενεργοποιημένος.

Εναλλακτική Τεχνική Αποκατάστασης Ενέργειας
Εάν έχεις πρόσβαση σε κάποιο μεγάλο δέντρο, όπως ένα πλατάνι ή μια βελανιδιά, πήγαινε και κάθισε κοντά του με την πλάτη να ακουμπά ίσια πάνω στον κορμό του, τα πόδια σταυροπόδι και τα χέρια χαλαρά πάνω στα πόδια με τις παλάμες στραμμένες προς τα πάνω. Κλείσε τα μάτια σου και «άκου» για λίγο το δέντρο. Οραματίσου να ενώνεσαι με αυτό, να γίνεσαι κομμάτι του. Αισθάνσου την δύναμή του, τις γερές ρίζες του, τα δυνατά κλαδιά του. Εισέπνευσε βαθιά την δύναμή του και άφησε να σε ενεργοποιήσει. Η τεχνική αυτή, εκτός από ενέργεια προσφέρει και ηρεμία και εναρμόνιση με την Φύση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου