Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Μοιραστείτε απλόχερα τη γνώση



Η γνώση μοιάζει με την ψυχή... Όσα τείχη κι αν χτίσεις γύρω της, εκείνη πάντα θα βρίσκει τον τρόπο να ξεγλιστράει και να ταξιδεύει ελεύθερη όπου την χρειάζονται περισσότερο! θα πρέπει να νιώθουμε ευλογημένοι που περνάει μέσα από μας, αλλά θα ήταν αστείο να την θεωρήσουμε ποτέ προσωπικό μας κτήμα!
Η γνώση ανήκει μονο στον δημιουργό, όλοι εμείς μικροί και μεγάλοι δάσκαλοι-μικροί και μεγάλοι μαθητές είμαστε απλώς το μέσον που έχει επιλέξει για να διοχετεύσει τις πληροφορίες που θα βοηθήσουν στην εξέλιξη της ανθρωπότητας! Αν η γνώση έρθει σε κάποιον, σημαίνει οτι την αξίζει κι οτι έχει δουλέψει γι'αυτήν σε πολλαπλά επίπεδα!
Αντίθετα, αν η εξέλιξη της γνώσης αυτής γλιστράει ξαφνικά μέσα απο τα χέρια μας και πάει αλλού, τότε σημαίνει οτι μάλλον κάτι κάναμε λάθος στη διαχείρισή της! Κι αυτό είναι εντάξει, λάθη συμβαίνουν κάθε μέρα... Αρκεί να βρούμε το σθένος και να τα δούμε καταπρόσωπο... Να τολμήσουμε να τα αντιμετωπίσουμε.
Εκεί που περιπλέκεται το θέμα είναι όταν προσπαθούμε να φορτώσουμε τις δικές μας ευθύνες αλλού... μία τέτοια λειτουργία μόνο να επιβαρύνει μπορεί, τόσο εμάς τους ίδιους, όσο και την εξέλιξή μας και κατι τέτοιο θα ήταν στ'αλήθεια κρίμα σε μια εποχή ταχείας εξέλιξης, όπως αυτή που ζούμε τώρα! Δεν υπάρχει λόγος να χάνουμε χρόνο... ας χαρίσουμε γενναιόδωρα τη γνώση και την αγάπη μας σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε, χωρίς να φοβόμαστε μην μας κλέψουν κάτι που δεν μας άνηκε ποτέ!
Ας το μοιράσουμε παντού απλόχερα και με την καρδιά μας το πολύτιμο αυτό δώρο της γνώσης, γιατί όλοι γνωρίζουμε κάτι που κάποιος εκεί έξω έχει ανάγκη να μάθει!  Μόνο τότε θα έχουμε εκπληρώσει πραγματικά το έργο μας και μόνο τότε θα μας επιστραφεί στο πολλαπλάσιο! Όταν είμαστε εμείς δεκτικοί και χωρίς ανασφάλειες, όλα γύρω μας ανοίγουν, διευρύνονται και χαμογελούν! Το σύμπαν αναγνωρίζει και ανταμείβει την καλή πρόθεση και την γενναιοδωρία!
Ας ανοίξουμε ακόμα λίγο την καρδιά μας κι ας βρούμε τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια, αλλά και το μεγαλείο που βρίσκεται κρυμμένο εκεί! Είμαστε όλοι μας δημιουργήματα άπειρης ομορφιάς και αφθονίας! Δεν υπάρχει λόγος να εστιάζουμε στην απώλεια και στην έλλειψη! Ας επιτρέψουμε σήμερα σ'αυτή την εσωτερική αφθονία και πληρότητα, να κατακλύσει την ύπαρξή μας και θα δούμε τον κόσμο γύρω μας να αλλάζει με έναν τρόπο που πιθανώς να μην είχαμε φανταστεί ποτέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου