Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Ποιο μέρος μας προβάλλεται στο αστρικό;



Αυτή η φαινομενικά αθώα ερώτηση έχει προκαλέσει μεγάλο πόλεμο στους κύκλους των εσωτεριστών, αλλά το χειρότερο είναι πως έχει χρησιμοποιηθεί από επιτήδειους ή άσχετους για να προκαλέσουν ή να ενισχύσουν τον φόβο για αστρική προβολή, στερώντας έτσι από τους ανθρώπους την ευλογία της αστρικής προβολής. Το ονομάζω ευλογία γιατί είναι ένα δώρο που μας δίνει την ευκαιρία να εργαστούμε ακόμα πιο αποτελεσματικά στην πορεία μας για την απελευθέρωση της ψυχής μας. Δεν είναι πανάκεια, το ξεκαθαρίζω. Δεν είναι το Α και το Ω της εσωτερικής εργασίας. Κάθε άλλο. Και χωρίς αυτή μπορείτε να προχωρήσετε και να αγγίξετε το Είναι σας και μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις εσωτεριστών, εμποδίζεται η ανάπτυξη αυτής της ικανότητας για να προστατευτούν από τους εκεί πειρασμούς. Αλλά είναι μια εξαιρετική βοήθεια, και ένας μοναδικός άμεσος -αν και με τις δικές του δυσκολίες- τρόπος να διαλύσετε τους φόβους σας και να γνωρίσετε τον εαυτό σας, αν έχετε τη δύναμη θέλησης να ανταπεξέλθετε στις απαιτήσεις. Και εφόσον για να γνωρίσουμε το Σύμπαν και τους Θεούς πρέπει πρώτα να γνωρίσουμε τον Εαυτό μας -όπως έλεγαν και οι αρχαίοι Έλληνες- αποτελεί οπωσδήποτε όπλο στα χέρια κάθε σοβαρού εσωτεριστή. Αν πάλι κάποιος δεν είναι εσωτεριστής, σίγουρα θα βιώσει μια εμπειρία που θα του αλλάξει τη ζωή και θέλοντας και μη θα στραφεί προς τα μέσα του για απαντήσεις. Αυτός είναι ο "αληθινός Βορράς", θα λέγαμε, για τον κάθε άνθρωπο, η μόνη ΚΟΙΝΗ σε όλους αποστολή ζωής σ' αυτόν τον πλανήτη. Ό,τι ιδιαίτερη αποστολή κι αν έχουμε ο καθένας ξεχωριστά, αυτό το κομμάτι, το να στραφούμε μέσα μας και να αναζητήσουμε το "αόρατο", το "άυλο", αυτό που μας ενώνει με όλους αλλά και που μας κάνει μοναδικούς, είναι μια αποστολή που έχει κάθε ανθρώπινο ον, το θεμέλιο για οτιδήποτε άλλο κάνουμε, αν θέλουμε να το κάνουμε σωστά και παραμένοντας πιστοί σ' αυτό που είμαστε πραγματικά.

Και μετά απ' αυτή την μεγάλη εισαγωγή, συγγνώμη κιόλας αλλά με πιάνει η πολυλογία ώρες-ώρες, ήρθε η ώρα για την καίρια ερώτηση: "Έχει σημασία να είμαστε τόσο ακριβείς στον χαρακτηρισμό τους μέρους που προβάλλεται;" Τι σημασία έχει αν είναι η ψυχή, η αύρα μας, μια ποσότητα ενέργειας τάδε, το αστρικό, το διανοητικό ή κάποιο άλλο σώμα που δεν έχουμε κατονομάσει ακόμα;

Προσωπικά πάντα δε θεωρώ πως είναι. Οι λέξεις και οι χαρακτηρισμοί είναι τερτίπια και αγωνίες των σκεπτομορφών μας και των χιλιάδων Εγώ που έχουν εγκλωβίσει το πραγματικό μας Είναι. Και άλλωστε, ακόμα κι αν επιλέγαμε τη σωστή ονομασία του μέρους, και λέγαμε πχ πως είναι η ψυχή που βγαίνει από το σώμα μας την ώρα της προβολής, είναι δυνατόν και υπάρχει άνθρωπος που πιστεύει ειλικρινά πως γνωρίζουμε με ακρίβεια ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ; Δηλαδή, ακόμα κι αν γνωρίζουμε το όνομα κάποιου πράγματος, γνωρίζουμε και την πραγματική του υπόσταση μήπως; ΟΧΙ! Κατηγορηματικά μάλιστα. Κι όποιος δηλώνει ειδήμων της ψυχής, του αστρικού, της ενέργειας ή δεν ξέρω γω τι άλλο, είναι το λιγότερο χαζός, για να μην πω επικίνδυνος!

Από την άλλη όσο περισσότερο εμπειριώνεις τέτοια πράγματα, τόσο λιγότερο μπορείς να τα εξηγήσεις με όρους ανθρώπινους, και ακόμα και η Ελληνική γλώσσα, η πλουσιότερη και πιο ευέλικτη γλώσσα του πλανήτη μας, δεν είναι αρκετή για να ερμηνεύσεις με λόγια αυτό που ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΑ και που ΕΜΠΕΙΡΙΩΝΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ. Είναι σαν να προσπαθεί μια γυναίκα να εξηγήσει σ' έναν άντρα τον τρόπο που σκέφτεται και το αντίθετο. Για δείτε. Κάτι τόσο απλό και καθημερινό και δεν έχει βρεθεί ακόμα τρόπος να κατανοηθεί ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ από έναν άντρα ο τρόπος που λειτουργεί μια γυναίκα και το αντίθετο. Δεν γίνεται γιατί είναι διαφορετικοί οι συναισθηματικοί και διανοητικοί μηχανισμοί. Ακόμα και οι εγκέφαλοί τους είναι διαφορετικοί. Αποδεδειγμένο επιστημονικά αυτό και απτό! Και πιο απλά ακόμα: είναι αδύνατον να κατανοήσεις 100% τα συναισθήματα και τον τρόπο σκέψης ενός άλλου ανθρώπου, όσο κοντά σου κι αν είναι αυτός. Είναι άλλοι "πλανήτες", άλλες "γλώσσες", άλλες "εξισώσεις", πώς το λένε! Φανταστείτε λοιπόν να προσπαθείς να εξηγήσεις μια εμπειρία σε άλλες διαστάσεις, σε έναν άνθρωπο πχ που δεν πιστεύει καν ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Απλά αδύνατον... δυστυχώς...

Αλλά αυτό είναι που κάνει την κάθε εμπειρία τόσο όμορφη. Το ότι είναι μοναδική, σαν τη ζωή του καθενός, σαν τα συναισθήματα και τις σκέψεις και τις επιθυμίες και τις ανάγκες του καθενός. Υπάρχουν οι βασικές ανάγκες, πχ τροφής και αναπαραγωγής, που άπτονται του πυρηνικού μας εγκεφάλου...  δεν μ' αρέσει να τον λέω ερπετοειδή, και υπάρχουν άλλου είδους ανάγκες, άλλου είδους τροφής και αναπαραγωγής/δημιουργικότητας, που άπτονται του ανώτερου εγκεφάλου μας. Οι εσωτερικές εμπειρίες και οι απαντήσεις που λαμβάνει κανείς μέσω αυτών, ικανοποιούν αυτές ακριβώς τις ανάγκες.

Επιστρέφω στην ερώτησή μας και προσθέτω: μπορεί να μην είναι σημαντικό ουσιαστικά και να μην με ενδιαφέρει προσωπικά, αλλά όταν χρησιμοποιούνται ερμηνείες ως πολεμική εναντίον της αστρικής προβολής, τότε αποκτά άλλο νόημα η προσπάθεια να εξηγηθεί το φαινόμενο. Επαναλαμβάνω ξανά και θα το κάνω συνέχεια, πως ό,τι γράψω εδώ είναι προσωπικές κατανοήσεις από προσωπικές εμπειρίες που διερευνήθηκαν εντελώς προσωπικά. Δεν θεωρώ πως έχω το αλάθητο, ούτε προτρέπω κανέναν να "πιστέψει" αυτά που γράφω, αλλά ελπίζω πως θα δώσουν το ερέθισμα σε κάποιους να το ψάξουν ΜΟΝΟΙ τους χωρίς να επιτρέψουν σε ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ, μεγάλο ή μικρό, σπουδαίο ή ασήμαντο, κατεστημένης ή περιθωριακής κοινωνικής αρχής, να του φυτεύσει μια γνώση που μόνο εμπειρικά και διαισθητικά μπορεί να γνωρίσει ο άνθρωπος.

Ας δούμε λοιπόν τις κυρίαρχες θρησκειολογικές "διδαχές" επί του θέματος:

Η χριστιανική εκκλησιαστική ερμηνεία:

...η οποία έχει θεμελιωθεί ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ από τους Άγιους Πατέρες, που θεωρούνται από την Εκκλησία πως έχουν την απόλυτη κατανόηση του Θεϊκού σχεδίου, και έχουν άρα το δικαίωμα να Τον αντικαθιστούν για την καθοδήγηση του "ποιμνίου". Για να μην κάθομαι να σας ζαλίζω εδώ, ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο θα βρείτε στην εξής ιστοσελίδα, που θα σας ανοίξει τα μάτια: http://orthodox-world.pblogs.gr/2008/02/h-empeiria-ths-astrikhs-probolhs-kata-thn-orthodoxh-pisth.html Είναι χριστιανική ιστοσελίδα. Διαβάστε το άρθρο με προσοχή, μαζί με τα πολύ ενδιαφέροντα σχόλια, γιατί ακολουθεί απάντησή μου εδώ:

1. Προειδοποιούν τον κόσμο για την επικινδυνότητα της αστρικής εμπειρίας, λέγοντας μάλιστα πως οι κάτοικοι του αστρικού είναι δαίμονες!!! Σε άλλη ιστοσελίδα που δε θα την παραθέσω καν, από σεβασμό στους αναγνώστες μας, λένε προκλητικά πως πρέπει να κάνεις επικλήσεις διαβόλων για να βγεις στο αστρικό, και αυτό το λέει Ιερομόναχος... Δε θα το σχολιάσω. Δε χρειάζεται πολύ μυαλό για να ξεχωρίσει κάποιος τους φανατισμένους τυφλούς της κάθε θρησκείας. Όσον αφορά την επικινδυνότητα και τους διαβόλους γενικά του αστρικού, το αστρικό είναι ένας ολόκληρος κόσμος με πολλές περιοχές, από τις χαμηλές μέχρι τις υψηλότερες. Ναι, υπάρχουν οντότητες που ένας χριστιανός θα χαρακτήριζε δαιμονικές, αλλά θα στεναχωρήσω τους παπάδες, γιατί ειδικά αυτές δεν έχουν καμία πραγματική δύναμη πάνω σε έναν αστροταξιδευτή, πέραν αυτής που ο ίδιος ο αστροταξιδευτής τις αφήνει να έχουν, και κανένα κακό δεν μπορούν να του κάνουν. Το χειρότερο που μπορούν να του κάνουν είναι να τον κατατρομάξουν και να μην θέλει να ξαναβγεί στο αστρικό, ή να τον πείσουν -εφόσον όμως το θέλει κι ο ίδιος προφανώς- να κάνει πράγματα που δεν είναι για το καλό της αληθινής του ψυχής ή για το καλό άλλων. Πχ να τον παροτρύνουν να κάνει αστρικό σεξ με έναν άλλον άνθρωπο που κοιμάται, και που άρα δεν μπορεί να συναινέσει. Μπορεί ακόμα να τον διδάξουν αρνητικές πρακτικές που μπορεί να χρησιμοποιήσει στο φυσικό. Όμως δεν μπορούν να ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ κανέναν να τα κάνει ή να τα μάθει. Πρέπει να το επιθυμεί ο ίδιος ο αστροταξιδευτής. Άρα η επικινδυνότητα βρίσκεται στις ίδιες τις επιθυμίες του αστροταξιδευτή και όχι στους δαίμονες, που την δουλειά τους κάνουν! Σε άλλα επίπεδα του αστρικού υπάρχουν οι νεκροί, αυτοί που κοιμούνται εκείνη την ώρα στο φυσικό, άλλοι αστροταξιδευτές, άλλες οντότητες που ΖΟΥΝ εκεί όπως ζούμε εμείς εδώ, αλλά και ΑΓΓΕΛΟΙ σε ανώτερα επίπεδα του αστρικού, με τους οποίους δεν μπορείς να βρεθείς, παρά μόνον αν είσαι καθαρός στην καρδιά, στο μυαλό... και στη γλώσσα. Με την παραμικρή  αρνητική σκέψη ή συναίσθημα ή εκδήλωση, έχεις χάσει την επαφή.

ΑΡΑ: το αστρικό είναι ένας τόπος ΜΑΘΗΣΗΣ. Ανάλογα με αυτά που θες να μάθεις θα προχωρήσεις προς τα πάνω ή προς τα κάτω, ή προς τα μέσα, προς τα έξω, δεν έχει σημασία πώς θα το πούμε, αρκεί να γίνει κατανοητό. Να υποθέσω -και να αιτιολογήσω αυτά που διάβασα εκεί μέσα- ότι όσοι από τους σκληροπυρηνικούς χριστιανούς είχαν εμπειρίες του αστρικού, είχαν μόνο εμπειρίες με δαίμονες... Αυτό κάτι λέει, αν ισχύει!!! Και είναι απόλυτα κατανοητό. Στο αστρικό έρχεσαι σε επαφή κυρίως με αυτά που κουβαλάς μέσα σου, από φόβους, επιθυμίες, απορίες, συναισθήματα, άγχη. Ένας ιερομόναχος λοιπόν που από το πρωί ως το βράδυ βλέπει "παντού" δαίμονες που θέλουν να τον "ρίξουν", θα δει δαίμονες. Όχι ότι δεν υπάρχουν οι αρνητικές οντότητες που θέλουν να μας ρίξουν. Άλλο να αναγνωρίζεις την ύπαρξή τους και τη δράση τους και να είσαι σε εγρήγορση, και άλλο να φτύνεις 200 φορές τον κόρφο σου και να "ξορκίζεις" το παραμικρό ως δημιούργημα του σατανά, ταΐζοντας τον ίδιο τον "σατανά" σου! 
Εκτός αν άλλες εμπειρίες με ανώτερα όντα τις ονομάζουν κάπως αλλιώς, οπότε πέφτουμε πάλι στο πρόβλημα του χαρακτηρισμού που μόνο προβλήματα φέρνει τελικά, και άσκοπες διαφωνίες.

2. Αντιφάσκοντας όμως με το παραπάνω, θεωρούν πως εμπειρίες μπορεί να δίνονται από τον ίδιο τον Θεό, όταν δεν το προσπαθείς ή το επιδιώκεις, εφόσον είσαι αγνός στην καρδιά, όπως συνέβαινε με τον Απόστολο Παύλο και άλλους ... άγιους ανθρώπους, όταν είσαι δηλαδή άγιος ή προφήτης. Αυτό με κάνει προσωπικά άγια, γιατί έχω εμπειρίες από 4 χρονών, όταν δηλαδή η καρδιά μου και το μυαλό μου ήταν πέρα για πέρα καθαρή, άρα είμαι σίγουρα άγια, και μάλιστα ήρθα στον κόσμο ως άγια! Θα ήρθα με ειδική αποστολή, δεν εξηγείται αλλιώς! Ε, λοιπόν, σας διαβεβαιώνω -και είμαι σίγουρη ότι κάποιοι αρκετά έξυπνοι από σας το καταλάβατε ήδη- πως καθόλου άγια δεν είμαι, και πως έχω όλων των ειδών τις εμπειρίες και όλες, μα όλες, μου δίδαξαν κάτι. Καλές και κακές! Δεν ξέρω αν με έκαναν καλύτερο άνθρωπο, αλλά σίγουρα μου έδωσαν την ευκαιρία να ΓΙΝΩ καλύτερος άνθρωπος! Ευχαριστώ πάντως την εκκλησία για την τιμή που μου κάνει! Και μπράβο σε σας που αξιοποιείτε ακόμα τον εγκεφαλό σας και δεν πιστεύετε όλα όσα διαβάζετε, από όπου κι αν προέρχονται αυτά!

3. Θεωρούν πως όταν έχεις τον λαιμό σου σε ίσια θέση και είσαι ανάσκελα, έχεις περισσότερες πιθανότητες να βγεις αστρικό, και προτρέπουν μάλιστα να γυρίσεις στο πλάι. Είναι λίγο τραγελαφικό αυτό, γιατί στο πλάι είναι ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ οι πιθανότητες. Αν λοιπόν δεν επιθυμείτε τέτοιες εμπειρίες, καλά θα κάνετε να κοιμάστε ανάσκελα!

4. Παραδόξως όμως συμφωνούμε όσον αφορά την απατηλότητα των "εικόνων" και των λογισμών και πώς πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε. Για την ακρίβεια είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο μελέτης, και μια συνεχής εσωτερική προσπάθεια, το να αποφεύγουμε να ταυτιζόμαστε με τις εικόνες και τις σκέψεις του μυαλού μας, και να μην θεωρούμε αυτές ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΑ ΟΡΑΜΑΤΑ και σταλμένα από κάποιον άλλον. Συμφωνούμε δηλαδή με την εκκλησία σ' αυτό το σημείο, πως όλα αυτά είναι δυνάμεις έμφυτες στον άνθρωπο, αλλά σε λανθάνουσα κατάσταση και πως διάφορες εικόνες και δυνάμεις μπορεί κάλλιστα να πολώνονται αρνητικά. Βέβαια μας το χαλάει λίγο όταν μπερδεύεται και λέει πως τέτοιες εμπειρίες τις στέλνει ο έξω από δω... Πέραν της νέας αντίφασης, να υποθέσω πως τον έξω από δω τον έχουμε επίσης έμφυτο; Ίσως λόγω της εκδίωξής μας από τον Παράδεισο; Ποιος ξέρει... Εδώ δεν προσπαθώ να κατανοήσω τα ακατανόητα της εκκλησίας, αλλά να παρουσίασω τις διάφορες ερμηνείες περί αστρικής προβολής και θα μείνω σ' αυτό. Θα πω πάντως, και θα το δούμε πάλι σε άλλη ανάρτηση, πως η προσωπική μου πίστη στον Χριστό με έχει βοηθήσει πολλές φορές στη διάρκεια αστρικής προβολής κι όχι μόνο. Ωστόσο ξέρω πως η πίστη άλλων ανθρώπων σε άλλες θεϊκές ενέργειες, ανάλογες με τη δική μας του Χριστού, επίσης βοηθάει εκείνους τους ανθρώπους. Ή κάποιος απ' όλους πλανάται, ή όλοι είμαστε σε πλάνη, ή όλοι ακολουθούμε μια συμπαντική πεπατημένη, δημιουργημένη από "κάποιον" για να μην σοκαριστούμε και για να είναι πιο ήπια, αν και όχι πιο εύκολη, η πρόοδός μας στα άγνωστα μονοπάτια του αστρικού.

5. Επίσης, ΦΥΣΙΚΑ και όταν ζητάτε να σταματήσουν οι εμπειρίες σταματάνε. Μπορείτε να προσευχηθείτε να σταματήσουν, μπορείτε απλά να το θελήσετε να σταματήσουν, μπορείτε να σφιχτείτε των ώρα των δονήσεων και να σταματήσουν. Όλα είναι θέμα επιλογής. Έχουμε το δικαίωμα της επιλογής, άρα ό,τι κάνετε έχετε την απόλυτη ευθύνη!

6. Η εκκλησία ονομάζει αυτό που βγαίνει στη διάρκεια της αστρικής προβολής, ψυχή. Θεωρεί δηλαδή πως αυτό που κινείται στο αστρικό μας είναι η ψυχή, και άρα το σώμα μας αφήνεται μόνο και έρμο ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ που ονειρευόμαστε, κενό από ψυχή. Δεν ξέρω τι θεωρούν ότι μένει, κάτι ελάχιστο ίσως για να συντηρεί το σώμα στη ζωή. Φαντάζομαι γι' αυτό θεωρούν πως μπορεί να καταληφθεί το σώμα μας από δαίμονες στη διάρκεια της αστρικής προβολής. Ίσως θεωρούν πως βγαίνει η ψυχή, επειδή στο αστρικό κυκλοφορούν και "νεκροί", οπότε σου λέει οι νεκροί αυτοί είναι οι ψυχές τους. Λες και δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο! Αλλά τι λέω! Δεν υπάρχει τίποτε άλλο, πέρα από την ψυχή, το σώμα μας, τον Θεό και τον διάβολο!
Για όσους ταξιδεύουν πάντως είναι ξεκάθαρο πως το σώμα μας δεν μένει καθόλου κενό στη διάρκεια του ασυνείδητου ονείρου/ύπνου ή του συνειδητού ονείρου/προβολής. Πέρα από την ασημένια χορδή που μας δείχνει πως πάντα είμαστε στο σώμα μας, ακόμα κι αν η συνείδησή μας "ταξιδεύει", και μόνο που μπορούμε να "ξυπνήσουμε" στη διάρκεια του ονείρου, καταρρίπτει την θεωρία του κενού σώματος κατά την αστρική προβολή, γιατί αυτό θα σήμαινε κενό σώμα κατά τον ύπνο και άρα θα έπρεπε όλοι οι κοιμισμένοι να δαιμονιστούν κάποια στιγμή. Και μη μου πείτε πως οι "δαίμονες" κυνηγούν μόνο τους συνειδητούς, γιατί οι "δαίμονες" κυνηγούν τους κοιμισμένους επειδή είναι πιο εύκολο να τους χειριστούν. Ακριβώς επειδή δεν είναι και τόσο "δυνατοί" όσο θέλει η εκκλησία να νομίζουμε, γιατί δεν την συμφέρει να ξέρουμε πως μπορούμε να τους κυνηγήσουμε μέχρι το πυρ το εξώτερον μόνοι μας, χωρίς την "βοήθειά" της, φοβούνται να τα βάζουν με συνειδητούς ανθρώπους. Όσο πιο δυνατός είναι ο άνθρωπος/ταξιδευτής, τόσο πιο δυνατός πρέπει να είναι και ο "δαίμονας". Αν κυνηγάνε τους συνειδητούς ανθρώπους "δαίμονες"/αρνητικές οντότητες; ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑΙ, αλλά δεν γίνεται να προχωρήσεις αλλιώς. Πρέπει να περάσεις τα επίπεδα αν θες να προχωρήσεις, και τα περνάς αντιμετωπίζοντας οντότητες με λίγη περισσότερη δύναμη από όση νομίζεις ότι έχεις εσύ. Είναι η λεγόμενη "κρίσιμη διαφορά", σαν αυτή που χρησιμοποιούν οι καλοί δάσκαλοι για να βοηθήσουν έναν μαθητή να προχωρήσει πέρα από τις δυνάμεις του και να ανέβει επίπεδο μάθησης. Κάτι παρόμοιο είναι και αυτό. Μάλιστα, μια προσωπική εκτίμηση είναι αυτή, έχω την εντύπωση πως τουλάχιστον κάποιες από αυτές τις οντότητες είναι εντεταλμένες από "άνωθεν" ακριβώς για να δοκιμάζεται και να μαθαίνει κανείς όσο προχωράει. Όχι ότι δεν αποτυγχάνουν πολλοί αστροταξιδευτές στις δοκιμασίες, αλλά έτσι δεν γίνεται και στα σχολεία; Δεν κατορθώνουν όλοι να υπερβούν αυτή την "κρίσιμη διαφορά" και να προχωρήσουν λίγο παραπέρα.
Σε άλλη ανάρτηση θα αναφερθούμε σε εμπειρίες που αποδεικνύουν αυτό ακριβώς. Και μάλιστα θα και σε δικές μου εμπειρίες και σε εμπειρίες άλλων, για να δείτε πόσο παρόμοιες είναι και πόσο σχετικά ίδια είναι τα αποτελέσματα, ανάμεσα σε ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας και επιπέδου γνώσεων.
Όλα αυτά εμένα δε μου κάνουν για δαιμονικά, ειδικά όταν το αποτέλεσμα είναι να αγαπάς περισσότερο την ανθρωπότητα αλλά και τον Θεό τον ίδιο! Πάντα όμως οι μεσάζοντες τσινάνε, όταν τους κάνεις πέρα. Συγγνώμη, αλλά για όσους αποφασίσουν να διαβάζουν τις αναρτήσεις μου, καλό είναι να ξέρουν εκ των προτέρων πως πιστεύω μεν σε κάποια ανώτερη νόηση, προσεύχομαι στον Χριστό και ζητάω την παρουσία Του και την βοήθειά Του σε κάθε μου βήμα, στο αστρικό και στο φυσικό, αλλά δεν πιστεύω σε έναν Θεό με χέρια, πόδια και αυτιά, και σίγουρα δεν πιστεύω στο "κληρονομικό δικαίωμα" της εκκλησίας να μας λέει τι πρέπει να κάνουμε με την ψυχή μας, ή με το αστρικό μας σώμα. Δεν θεωρώ κανέναν Πατέρα της εκκλησίας Θεό ή έστω ικανό να κατανοήσει την έννοια Θεός, τουλάχιστον όχι περισσότερο απ' όσο θεωρώ έναν οποιονδήποτε άνθρωπο να είναι Θεός ή να κατανοεί την έννοια Θεός! Για την ακρίβεια θεωρώ προσβλητικό για τον προσωπικό μου εσωτερικό Πατέρα, να ονομάζω πατέρα κάποιον ξένο, που ούτε σχέση αίματος έχει με μένα, για να έχει το προνόμιο να είναι ο φυσικός μου πατέρας, ούτε με Γνωρίζει εσωτερικά ή σχετίζεται μαζί μου ενεργειακά, για να έχω εγώ το προνόμιο να τον έχω εσωτερικό Πατέρα! Ο πατέρας μου είναι Ένας.

Η βουδιστική ερμηνεία:

Παραδόξως είναι αυτή η οποία φαίνεται να εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο οτιδήποτε βιώνει ένας αστροταξιδευτής, οποιασδήποτε θρησκείας. Ίσως επειδή οι βουδιστές πάντα έβλεπαν με όσο πιο αντικειμενικό τρόπο μπορούσαν τέτοιες εμπειρίες και δεν τις σταματούσαν όταν τις είχαν, αλλά αφήνονταν να εξερευνήσουν την εμπειρία, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον εαυτό τους να τη βιώσουν.
Έχω μάλιστα την αίσθηση πως η χριστιανική εκκλησία δεν γνωρίζει καν στο έπακρο τον βουδισμό ή τον παραποιεί ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ μπερδεύοντάς τον με τον Ινδουϊσμό, που είναι εντελώς διαφορετική προσέγγιση του Κόσμου. Για τον Βουδισμό, λοιπόν, υπάρχουν διάφορα ενεργειακά σώματα, τα οποία υπάρχουν σε λανθάνουσα κατάσταση μέσα σε όλους μας. Το καθένα είναι επιφορτισμένο από την Φύση με συγκεκριμένες εργασίες/λειτουργίες/εκδηλώσεις. Πχ, το αστρικό είναι το σώμα που αποθηκεύει οτιδήποτε σχετίζεται με το συναίσθημά μας. Το διανοητικό είναι αυτό που αποθηκεύει οτιδήποτε έχει σχέση με τις σκέψεις μας, και το Ατμικό είναι στην ουσία καθαρό από τέτοιες επιρροές και επιθυμίες, και μέσω αυτού μπορούμε να αγγίξουμε έστω και από "μακριά" το Θείο μέσα μας, τον Θεό, όπως Αυτός/Αυτή υπάρχει, αν υπάρχει, γιατί για τον βουδισμό δεν είναι αυτό το σημαντικό, δεν προσπαθούν να ερμηνεύσουν αυτό, γιατί δεν επιχειρούν να γίνουν μεσάζοντες για την εμπειρία του Θεού.
Όχι ότι και ο Βουδισμός δεν έχει τρόπους χειρισμού των ανθρώπων, ως φιλοσοφικό/θρησκειολογικό ρεύμα, αλλά οι τρόποι του είναι πιο έμμεσοι. Πχ, δίνοντας τόσο μεγάλη έμφαση στην εμπειρίωση του Θείου, αν και προωθούν ως ενδεικνυόμενο τρόπο ζωής την ζωή μέσα στην κοινωνία, αλλά με το βλέμμα μας προς τα μέσα μας, στην ουσία έχουν τους περισσότερους μοναχούς από κάθε θρησκεία, κάτι εντελώς αντίθετο με την πραγματική "διδασκαλία" του ίδιου του Βούδα! Ο άνθρωπος πάντα βρίσκει τρόπους να χειρίζεται άλλους ανθρώπους...και ο δογματισμός κρύβεται καλά ακόμα και μέσα στις πιο "ανοιχτές" και ευέλικτες φιλοσοφίες.

Όταν πάντως ο άνθρωπος ζει "σωστά" και με καθαρό μυαλό και καρδιά, αρχίζουν οι εμπειρίες του αστρικού, κάτι σαν επόμενο στάδιο μάθησης, προκειμένου να προχωρήσει στη μαθητεία του. Και αυτό είναι συμβατό με την προσέγγιση του χριστιανισμού. Στον βουδισμό, αντίθετα με τις κατηγορίες του χριστιανισμού, δεν κάνουν ασκήσεις αποκλειστικά ΓΙΑ το αστρικό. Κάνουν ασκήσεις που έχουν ως αποτέλεσμα το αστρικό, αλλά που έχουν άλλο στόχο. Το ξύπνημα ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ! Και δεν θεωρούν πως μπορείς να ενεργοποιήσεις το αστρικό θετικά ζώντας "σπάταλα" από πλευράς συναισθημάτων, σκέψεων, και πράξεων. Το αντίθετο. Όπως ακριβώς πιστεύουν και οι χριστιανοί.
Αν λοιπόν ενεργοποιηθεί το αστρικό ενώ ζεις σπάταλα, τότε είναι ενεργοποίηση πολωμένη αρνητικά, δηλαδή το λανθάνων αστρικό ή διανοητικό, γιατί αυτά μόνο μπορούν να ενεργοποιηθούν αρνητικά, και φορτίζονται τόσο πολύ από επιθυμίες που οι σκεπτομορφές τους αποκτούν μια μορφή λανθάνουσας συνείδησης και με εγκλωβισμένη την αληθινή συνείδηση του Είναι μας, αρχίζουν να κινούνται συνειδητά στο αστρικό. Όσο επικίνδυνο είναι να έχεις τόσο δυνατά Εγώ στο φυσικό, αφού αυτά σε ωθούν σε πράξεις καταστροφικές για σένα και τους άλλους, άλλο τόσο είναι επικίνδυνο να ξυπνάνε αυτά στο αστρικό. Αν υπάρχει δυνατότητα μέσω ενός συνειδητού "αρνητικού" αστρικού να ξυπνήσεις θετικά τελικά; ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑΙ! Αν αποφασίσεις να αλλάξεις τρόπο ζωής στο φυσικό αρχικά, και να ελέγξεις τις αστρικές σου εμπειρίες. Το πιο πιθανό είναι να σταματήσουν για λίγο οι εμπειρίες, γιατί θα εμποδίζονται οι σκεπτομορφές να κινούνται από μόνες τους, η δύναμη θέλησής μας θα τις κρατά εγκλωβισμένες, αλλά κάποια στιγμή θα ξυπνήσει το θετικά πολωμένο αστρικό μας, και τότε θα μπορούμε να δουλέψουμε και στο αστρικό για να αφανίσουμε αυτές τις σκεπτομορφές που οι ίδιοι δημιουργήσαμε!

Η καμπαλιστική ερμηνεία:

Επειδή η καμπάλα είναι από μόνη της ένα μονοπάτι αυτογνωσίας, θα πούμε μερικά πολύ βασικά πράγματα που αφορούν το θέμα μας και μόνο. Η μελέτη της καμπάλα, ακόμα και επιφανεικά, είναι απαραίτητη -θεωρώ προσωπικά- για όποιον αποφασίζει να ασχοληθεί σοβαρά με το μέσα του και να γνωρίσει το Είναι του. Εν ολίγοις, και για να παραμείνουμε στο θέμα μας, η καμπάλα επιβεβαιώνει αρχικά αυτό που δέχεται ο βουδισμός για τα ενεργειακά σώματα και την συνειδητή θέαση άλλων επιπέδων. Η καμπάλα συμφωνεί επίσης και με τις δύο προηγούμενες προσεγγίσεις: οι πλάνες είναι πολλές και πολυεπίπεδες, και μπορούν να ξεγελάσουν μαθητές και δασκάλους. Το κάθε σεφιρώθ -ανώτερο επίπεδο- έχει και την αντίστοιχη σκιά του, κλιφώθ -κατώτερο επίπεδο. Και σε όποιο επίπεδο κι αν κινείσαι εσωτερικά, στην ουσία κινείσαι και στην σεφιρωθική του και στην κλιφωθική του πλευρά. Δηλαδή είσαι ΜΕΣΑ στο νόμισμα, και όχι έξω απ' αυτό, και ανά πάσα στιγμή μπορεί να κοιτάς από μέσα την μία πλευρά του ίδιου νομίσματος ή την άλλη! Κάπως έτσι φανταστείτε το.
Αν λοιπόν δεις κάποια στιγμή έναν άγγελο, αυτός ο άγγελος ο οποίος πολύ βολικά μοιάζει με τις αγγελικές μορφές που διδάχτηκες πως υπάρχουν από παιδί, κι αυτό γιατί συνήθως ακόμα και οι ανώτερες οντότητες εμφανίζονται με γνώριμες για μας μορφές για να μην σοκαριστούμε, μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποδειχθεί πως είναι ο διάβολος της θρησκείας σου με την μορφή του αγγέλου. Το αν θα μπορείς να κοιτάς πράγματι στην πλευρά που συνειδητά επιλέγεις να κοιτάς, εξαρτάται από πολλά πράγματα. Από το τι κουβαλάς μέσα σου, από το τι χρειάζεται η ψυχή σου να μάθει, από το τι είσαι ικανός αυτή τη στιγμή να μάθεις, από το ποιού την προσοχή έχεις τραβήξει με την πρόοδό σου ή την πτώση σου, από το κάρμα σου, και χίλια δυο άλλα.

Επομένως ένας εσωτεριστής πρέπει να κρατάει μικρό καλάθι, να βρίσκει συνέχεια τρόπους να ΕΛΕΓΧΕΙ αυτά που εμπειριώνει εσωτερικά, ακριβώς όπως επίσης προτείνει ο χριστιανισμός, και κυρίως να μάθει να ακούει την ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ του, και να μάθει να είναι ΤΑΠΕΙΝΟΣ! Το ξαναγράφω αυτό, γιατί είναι η βάση και το θεμέλιο όλων: ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΤΑΠΕΙΝΟΣ και όσο μπορεί ειλικρινής με τον εαυτό του. Συνήθως η απλούστερη απάντηση είναι η αληθής, όπως προτείνει και η επιστήμη. Τι είναι πιο πιθανό; Να είσαι ένας σπουδαίος δάσκαλος ή να σου την έχει πέσει η κλιφωθική σκιά για να σε πείσει πως είσαι δάσκαλος, ώστε με την υπερηφάνεια να χάσεις ό,τι επίπεδο συνειδητότητας κέρδισες και να ζεις στην υποκειμενική πραγματικότητα νοητικών προβολών;;; Δύσκολη απάντηση, ε;

Εν ολίγοις... καλά, μη βαράτε... εν πολλοίς, αυτές είναι οι βασικές προσεγγίσεις στο θέμα της αστρικής προβολής και του χαρακτήρα της εμπειρίας. Τι μας μένει από όλο αυτό; Πώς ό,τι κι αν βγαίνει από το σώμα μας την ώρα της αστρικής προβολής, το σώμα μας ΔΕΝ κινδυνεύει, είναι μια πρακτική χιλιάδων ετών, υπάρχουν καταγραφές ακόμα και στην Παλαιά Διαθήκη, για να μην αναφέρουμε τους αρχαίους Έλληνες, αλλά και τόσους πολιτισμούς ανά τον κόσμο, Κινέζους, Ινδιάνους, Ινδούς κλπ. Οι μόνοι κίνδυνοι είναι αυτοί που παρέθεσα στην αρχή της ανάρτησης, και οι οποίοι θα εξηγηθούν αναλυτικότερα σε άλλες αναρτήσεις, μαζί με συγκεκριμένους και ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΥΣ παγκόσμιους τρόπους αντιμετώπισής τους. Επίσης, ό,τι κι αν βγαίνει από το σώμα μας, το σημαντικό είναι η ίδια η εμπειρία, η οποία αν χρησιμοποιηθεί ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και με συγκεκριμένο στόχο λειτουργεί ως ένα εξαίσιο εργαλείο μάθησης για τον κάθε μαθητή οποιασδήποτε θρησκείας και μονοπατιού.

Χωρίς φόβο και πάθος, λοιπόν, στην κυριολεξία, ας αγγίξουμε τα άστρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου