Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Η Τεχνική του Διαλογισμού: Πώς να αντιμετωπίσετε τη νύστα!


Πολλά έχουν γραφτεί για την τέχνη του διαλογισμού. Οι παρακάτω ερωτήσεις και απαντήσεις στον διδάσκαλο Ρατζίντερ Σίνγκ θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε σε βάθος αυτήν την τέχνη. Σύντομα θα οργανώσουμε ανοιχτή συνάντηση  για τους φίλους μας, με ένα μάθημα πάνω σε αυτή την τέχνη!
ΕΡ: Εργάζομαι και έχω και οικογενειακές υποχρεώσεις προς τα παιδιά μου. Μετά, τη νύχτα, νυστάζω πολύ για να διαλογιστώ. Πώς μπορώ παρ’ όλα αυτά να αφιερώσω τον ελάχιστο χρόνο των δυόμιση ωρών για διαλογισμό; Πώς μπορώ να έχω σταθερό διαλογισμό και να μην αποκοιμηθώ;
ΑΠ. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι θα πρέπει να καθόμαστε για διαλογισμό όταν είμαστε τελείως ξύπνιοι και το σώμα μας είναι τελείως ξεκούραστο. Πολλοί άνθρωποι διαλογίζονται νωρίς το πρωί μετά τον ύπνο. Με αυτό τον τρόπο, όταν σηκωθούμε το πρωί, το σώμα μας είναι ξεκούραστο. Πολλοί άνθρωποι κάνουν ένα ντους ή ένα λουτρό, ώστε να είναι τελείως ξύπνιοι. Έτσι όταν κλείσουμε τα μάτια μας δε θα αποκοιμηθούμε. Αλλά αν διαλογιζόμαστε όταν είμαστε κουρασμένοι ή μόλις έρθουμε από τη δουλειά, υπάρχει η πιθανότητα να αποκοιμηθούμε. Σας παρακαλώ επιλέγετε κάποια ώρα που είσαστε εντελώς ξεκούραστοι.
ΕΡ: Όταν νιώθω ξεκούραστος και ξεκινάω το διαλογισμό, μοιάζει οι συχνότητες του εγκεφάλου να χαμηλώνουν ή να γίνονται πιο αργές και τότε κοιμάμαι. Τι θα πρέπει να κάνω;
Α.Π.Όταν διαλογιζόμαστε σωστά φτάνουμε σε μία κατάσταση όπου τα κύματα του εγκεφάλου μας εργάζονται μεταξύ 5-8 Hertz το δευτερόλεπτο. Γενικά, όταν εκτελούμε τις καθημερινές μας δραστηριότητες, τα κύματα του εγκεφάλου μας εργάζονται σε 13-20 Hertz ή συχνότητες το δευτερόλεπτο. Αν διαλογιζόμαστε όταν νυστάζουμε, τότε τα κύματα του εγκεφάλου μας πέφτουν στα 0-4 Hertz ή συχνότητες το δευτερόλεπτο, που είναι η δεδομένη κατάσταση του ύπνου. Αν μάθουμε τις σωστές τεχνικές και καθίσουμε όταν είμαστε τελείως ξύπνιοι, τότε δε θα αποκοιμηθούμε.
ΕΡ: Κάθε φορά που κάθομαι για διαλογισμό, κοιμάμαι. Δοκίμασα διάφορα πράγματα για να παραμείνω ξύπνιος, όπως να κάνω ντους ή να διαβάσω πνευματικά βιβλία ή να τεντώσω το σώμα μου, αλλά εξακολουθεί να με παίρνει ο ύπνος. Επίσης, κοιμάμαι καλά τη νύχτα, γιατί κοιμάμαι οκτώ ώρες κάθε μέρα. Τι μπορώ να κάνω;
Α.Π.Αν εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα, τότε θα σου πρότεινα να προσπαθήσεις να διαλογιστείς το πρωί αφού θα έχεις κοιμηθεί για περίπου οκτώ ώρες και θα έχεις κάνει ντους. Να επιλέγεις ώρες που δεν είσαι κουρασμένος.
Ίσως το σώμα σου χρειάζεται περισσότερο από οκτώ ώρες ύπνο. Αν χρειάζεσαι δέκα ώρες ύπνου, να κοιμάσαι δέκα ώρες και μετά να διαλογίζεσαι.
Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας είναι οι διατροφικές μας συνήθειες. Μερικοί άνθρωποι έχουν τέτοιο μεταβολισμό, που όταν τρώνε πάρα πολύ ή τρώνε πάρα πολύ από ένα είδος τροφής, το σάκχαρο στο αίμα τους πέφτει και νυστάζουν. Αν γνωρίζουμε ότι θα καθίσουμε για διαλογισμό θα πρέπει να αποφύγουμε να φάμε πολύ ή βαριά γεύματα ή τροφές που γνωρίζουμε ότι σίγουρα θα μας νυστάξουν.
Μπορεί να θέλουμε να συμβουλευτούμε ένα γιατρό για να μας βοηθήσει να ρυθμίσουμε τη διατροφή μας, ώστε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ιατρικού προβλήματος που μας προκαλεί υπνηλία ακόμη και στην περίπτωση που έχουμε κοιμηθεί οκτώ ή δέκα ώρες. Υπάρχουν μερικές αρρώστιες που προκαλούν κούραση και θέλουμε να τις αποκλείσουμε. Όταν διαπιστώσουμε ότι δεν είναι η υγεία μας ή η διατροφή μας που μας προκαλούν νύστα, τότε θα πρέπει να πειραματιστούμε και να βρούμε ποιες ώρες της ημέρας είμαστε πιο ξύπνιοι και να διαλογιζόμαστε στη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος.


Spiritual Teacher-Healer

info@live-in-light.com
inspireyourlife.gr

quantumnaut.blogspot.gr
Contact: dr.nsgx@gmail.com
#parallelquantum

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου