Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Τσάκρα, η γέφυρα με το αστρικό μας σώμα



To ενεργειακό μας σύστημα αποτελείται από τσάκρα, τα οποία σχηματίζουν μια γέφυρα, ένα σύνδεσμο που λειτουργεί ως ενεργειακός μετατροπέας συνδέοντας μεταξύ τους το πνευματικό, το ψυχικό, το φυσικό και το αστρικό μας σώμα.

Όσοι διαθέτουν ψυχικές ικανότητες και αντιλαμβάνονται πράγματα πέρα από το φυσικό φάσμα των αισθήσεων μπορούν να δουν αυτά τα ενεργειακά κέντρα, στα οποία αποδίδουν συγκεκριμένα χρώματα, ενώ τα περιγράφουν ως τροχούς ή λουλούδια.

Τα 7 τσάκρα είναι γενικώς γνωστά και συνοπτικά είναι τα εξής:

Το πρώτο εντοπίζεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης. Συνδέεται με το κόκκινο χρώμα και κυβερνά τη φυσική μας ύπαρξη, το σώμα και την υγεία μας. Όταν είναι μπλοκαρισμένο αισθανόμαστε κούραση, πόνους στην πλάτη ή υποφέρουμε από κρυολογήματα.

Το δεύτερο βρίσκεται κάτω από τον αφαλό στη χαμηλή κοιλιακή χώρα. Συνδέεται με το πορτοκαλί χρώμα και έχει σχέση με τις αισθήσεις και τη δημιουργικότητά μας. Όταν είναι μπλοκαρισμένο υποφέρουμε από άσθμα, αλλεργίες και σεξουαλικά προβλήματα.

Το τρίτο εντοπίζεται στο ηλιακό πλέγμα, έχει κίτρινο χρώμα και συνδέεται με την επιθυμία και τη θέληση. Εξισορροπεί τη διάνοια με τη δύναμη του Εγώ και αν είναι μπλοκαρισμένο ευνοεί τη νευρικότητα, το διαβήτη, το έλκος και προβλήματα πέψης.

Το τέταρτο τσάκρα είναι το κέντρο της καρδιάς, βρίσκεται στο κέντρο του στέρνου και συνδέεται με το πράσινο χρώμα. Έχει σχέση με τα συναισθήματα, ελέγχει τις σχέσεις, την αγάπη, τη συμπόνια και τη συγχώρεση. Αν είναι μπλοκαρισμένο υποφέρουμε από καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα, υψηλή αρτηριακή πίεση και μυϊκή ένταση.

Το πέμπτο βρίσκεται στο λαιμό, έχει γαλάζιο χρώμα και κυβερνά την επικοινωνία και την προσωπική μας ακτινοβολία. Είναι ο σύνδεσμος μεταξύ συναισθήματος και σκέψης, επηρεάζει τις πεποιθήσεις και τον τρόπο που εκφραζόμαστε. Σε περίπτωση μπλοκαρίσματος παρατηρούνται διαταραχές του θυρεοειδούς αδένα, πυρετός και λοιμώξεις.

Το έκτο, το τρίτο μάτι, εντοπίζεται στη μέση του μετώπου ανάμεσα στα μάτια και έχει ίντιγκο χρώμα. Συνδέεται με τη σκέψη, την ενόραση και τη διαίσθηση. Όταν είναι μπλοκαρισμένο παρατηρούνται ορμονικές διαταραχές, ένταση στους ώμους και τον αυχένα.

Το έβδομο τσάκρα βρίσκεται στην κορφή του κεφαλιού και έχει βιολετί χρώμα. Μας συνδέει με τη σοφία, το θείο στοιχείο και ανώτερα επίπεδα της ύπαρξης. Όταν είναι μπλοκαρισμένο έχουμε πονοκεφάλους, νευραλγίες, φωτοευαισθησία και προβλήματα συντονισμού.

Όταν τα τσάκρα είναι ανοιχτά, το σύστημά μας είναι ισορροπημένο. Όταν μπλοκάρουν (συνήθως ως αποτέλεσμα αρνητικών σκέψεων και πεποιθήσεων) η σωματική και συναισθηματική μας υγεία επηρεάζεται. Γενικά οι συνέπειες των συνηθειών μας, των πεποιθήσεων, των σκέψεων, των φόβων και των επιθυμιών μας μπορούν να εντοπιστούν στα ενεργειακά μας κέντρα. Για παράδειγμα, αν δεν τρεφόμαστε σωστά ή δεν γυμναζόμαστε, υπάρχουν πιθανότητες να μπλοκάρουμε το πρώτο τσάκρα. Αν αποτραβιόμαστε συναισθηματικά, το κέντρο της καρδιάς δεν λειτουργεί σωστά. Αν, από την άλλη πλευρά, επικεντρωνόμαστε στη νόηση και τη σκέψη, πιθανότατα θα έχουμε ένα λαμπερό τρίτο μάτι.

Στόχος μας ωστόσο θα πρέπει να είναι ένα δυνατό, ισορροπημένο ενεργειακό σύστημα. Όσο πιο ανοιχτά, καθαρά και ισορροπημένα είναι τα τσάκρα τόσο περισσότερη ενέργεια ρέει στο σύστημά μας, ενέργεια που είναι απαραίτητη για την υγεία, τη ζωτικότητα και την ανάπτυξή μας σε όλα τα επίπεδα.


indigoblue.gr
#parallelquantum
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου