Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Ύπνωση και υπνοθεραπεία: Αυτά που πρέπει να ξέρετε




Η ύπνωση είναι μια ενδιαφέρουσα θεραπεία που στην ουσία στηρίζεται σε τεχνικές χαλάρωσης.Είναι αποτελεσματική στο να βοηθά ορισμένους ανθρώπους να αντεπεξέρχονται και να χειρίζονταιμε επιτυχία διάφορα προβλήματα της ψυχικής και σωματικής τους υγείας.Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις

1.Μπορεί οποιοσδήποτε να Υπνωτιστεί;
Βασικά ναι , με εξαίρεση , τα πολύ μικρά παιδιά ( κάτω των τεσσάρων ) τα όποια βρίσκονται διαρκώς σεμια κατάσταση ονειροπόλησης και παιχνιδιού , επίσης αυτοί που υποφέρουν από γεροντική άνοια. Φυσικά βοηθά αν ο πελάτης συνεργάζεται , χαλαρώσει και αισθάνεται θετικά για αυτήν την μορφήθεραπείας .

2.Πως υπνωτίζεις κάποιον;
Συνήθως χρησιμοποιώ την φωνή μου για εισαγωγή σε υπνωτική κατάσταση .Αυτή είναι μια πολύ χαλαρωτική εμπειρία για τον πελάτη καθώς χρησιμοποιώ αργή και απαλή φωνή μετην συνοδεία ήρεμης μουσικής . Συνήθως περιλαμβάνεται χαλαρωτική ονειροπόληση και νοερήαπεικόνιση.

3 . Υπάρχει κάποιος που δεν πρέπει να υπνωτίζεται;
Εξαρτάται από το είδος του προβλήματος και τις τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν .Προσοχή χρειάζεται με εγκύους οι οποίες μπορούν να μάθουν αυτοΰπνωση μετά τους 3 μήνες τηςεγκυμοσύνης και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα HypnoBirth .Επίσης άνθρωποι που υποφέρουν από επιληπτικές κρίσεις και ψυχωτικές ασθένειες ( π.χ. σχιζοφρένεια )δεν πρέπει να υπνωτίζονται . Επίσης δεν πρέπει να χρησιμοποιείται αναλυτικού είδους ύπνωση( υπνοανάλυση ) σε καρδιοπαθείς χωρίς την άδεια του θεράποντα ιατρού τους σε αυτές τις περιπτώσειςμπορεί να διδαχθεί αυτοΰπνωση και ασκήσεις χαλαρώσεις για ελάττωση του στρες και του άγχους .

4.Πως αισθάνεσαι όταν είσαι σε κατάσταση ύπνωσης;
Δεν υπάρχει συνήθως αίσθημα ύπνωσης . Κάθε άνθρωπος το αισθάνεται διαφορετικά .Μετά από μερικές συνεδρίες ανακαλύπτουν πως αυτοί αισθάνονται την κατάσταση , μπορεί νααισθάνονται υπερβολικά ελαφριοί σαν να αιωρούνται ή υπερβολικά βαριοί σαν να βουλιάζουν στηνκαρέκλα , ίσως να αισθάνονται ένα αίσθημα γαλήνης και ευφορίας η αισθήματα γαργαλητού σε διαφοράμέρη του σώματος τους .Επίσης πολλοί χάνουν την αίσθηση του χρόνου.

5. Μπορεί η Ύπνωση να με ελέγξει;
Μπορεί να κολλήσω σε κατάσταση Ύπνωσης ?Καθώς η ύπνωση είναι μια φυσική και ασφαλής κατάσταση του μυαλού και του σώματος στην όποιαμπαίνουμε όταν αισθανόμαστε χαλαρωμένοι , δεν υπάρχει καμιά μορφή αναισθησίας και κανένας δενμπορεί να μας κάνει να κάνουμε οτιδήποτε που δεν θέλουμε να κάνουμε .Οι άνθρωποι σε κατάσταση ύπνωσης νιώθουν και ακούν τα πάντα που γίνονται γύρο τους κάθε στιγμήκαι μπορούν να βγουν από την κατάσταση όποια στιγμή επιθυμούν .

6.Πόσο κρατά μια συνεδρία;
Αυτό εξαρτάται από το πρόγραμμα θεραπείας . Για συνηθισμένα προβλήματα συνήθως χρειάζονται 1 – 5συνεδρίες τις μιας ώρας . Για πιο βαθιά προβλήματα μπορεί να χρειαστούν από 6 – 10 συνεδρίες τις μιαςώρας . Η διακοπή καπνίσματος γίνεται σε μια συνεδρία των 2 – 3 ωρών .

 
7.Πως διαφέρει η Ύπνωση από τον ύπνο;

Η ύπνωση δεν είναι κατάσταση ύπνου , αν και φαίνεται σαν τέτοια από τα έξω γι' αυτό και την ονόμασανέτσι από τον αρχαίο Έλληνα θεό του ύπνου.Όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση ύπνωσης τα κύματα του εγκεφάλου αλλάζουν από την κατάστασηΒήτα που είναι η εγρήγορση σε κατάσταση Άλφα που είναι η κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης . Όταν είμαστε σε κατάσταση ύπνου τα εγκεφαλικά κύματα μπαίνουν στην κατάσταση Δέλτα όπου ταεγκεφαλογραφήματα δείχνουν μια αργή κίνηση του εγκεφάλου , η αναπνοή μας γίνεται πιο αργή , η πίεσητου αίματος , τα αντανακλαστικά μας και ο ρυθμός της καρδιάς ελαττώνονται επίσης ελαττώνεται ηπνευματική διαδικασία και υπάρχει μια κατάσταση αναισθησίας.Αυτό δεν γίνεται σε κατάσταση ύπνωσης .Στην ύπνωση η πνευματικότητα μας και η λειτουργία τουεγκεφάλου αυξάνονται και υπάρχει πλήρης αντίληψη του τη γίνεται γύρο μας .

8.Από πότε υπάρχει η Ύπνωση;
Καθώς η ύπνωση είναι μια φυσική κατάσταση του σώματος και του μυαλού , υπάρχει από την εποχή πουπροτό παρουσιάστηκε ο άνθρωπος , με την διαφορά ότι κατά καιρούς την ονόμαζαν διαφορετικά κάτι πουβλέπουμε και στις μέρες μας , πολλοί την χρησιμοποιούν χωρίς τις περισσότερες φορές να το γνωρίζουν .Στα πρώτα χρόνια τις ανθρωπότητας χρησιμοποιούσαν την κατάσταση ύπνωσης ( βαθιάς χαλάρωσης )για να μαθαίνουν πιο εύκολα να συγκεντρώνονται ,να γεννούν τα παιδιά τους και να γιατρεύονται απόασθένειες.
Εντούτοις ήταν ο αυστριακός γιατρός Franz Anton Mesmer το πρώτο πρόσωπο που χρησιμοποίησε τοφαινόμενο τις ύπνωσης σε μεγάλο βαθμό ( γύρο στο 1780 ) , χρησιμοποιούσε αυτό που ονόμαζε ζωικόςμαγνητισμός για να δημιουργήσει κατάσταση ύπνωσης . Πίστευε ότι τα σώματα μας είναι σαν τουςμαγνήτες με πόλους στα δυο άκρα και γι' αυτό παίρνοντας μαγνήτες κοντά στο σώμα αυτό το βοηθά ναεναρμονίσει και να σταθεροποιήσει αυτό το μαγνητικό υγρό γύρο μας .Ήταν όμως ο Σκοτσέζος γιατρόςJames Braid ( 1795 – 1860 ) που έδωσε το όνομα ύπνωση σε αυτήν την κατάσταση, έδωσε αυτό το όνομααπό τον Έλληνα θεό του ύπνου.
Μετά κατάλαβε ότι αυτή η ονομασία δεν ήταν ακριβής μια και δεν ήταν ύπνος αλλά το όνομα διαδόθηκε και έμεινε στην συνείδηση του κόσμου .Ο James Braid ασχολήθηκε μετην ύπνωση αφού είδε μια παράσταση μεσμερισμού όπου ο παρουσιαστής πέρασε μια καρφίτσα μέσααπό το δάκτυλο ενός κοριτσιού χωρίς αυτό να ενοχληθεί καθόλου . Η κατάσταση ύπνωσης προκαλεί τόσοβαθιά χαλάρωση που δεν υπάρχει το αίσθημα του πόνου . Ο Άγγλος γιατρός James Esdaile ανέπτυξε τηνιδέα τις κλινικής αναισθησίας με ύπνωση και πραγματοποίησε χιλιάδες εγχειρήσεις στην Ινδία όπουεξασκούσε το επάγγελμα του ιατρού , αλλά αυτή η ιδιότητα της ύπνωσης εγκαταλείφθηκε μετά τηνανακαλύψει των αναισθητικών φαρμάκων . Η ύπνωση έγινε πιο δημοφιλής κατά τον δέκατο ένατο αιώναεξαιτίας δυο εξαιρετικών Γάλλων ιατρών των Bernheim και Liebault οι οποίοι ανάπτυξαν την θεωρεία τιςθεραπείας με υποβολές και εξάπλωσαν την ιδέα ότι η ύπνωση είναι στην πραγματικότητα καθοδηγούμενηαυτό ύπνωση. Με την ύπνωση ασχολήθηκε και ο Frouint τα πρώτα χρόνια τις καριέρας του μια και εκείνητην εποχή ήταν πολύ διαδεδομένη αλλά αποδείχθηκε όχι και τόσο κάλος υπνωτιστής και προτίμησε τηνδική του θεραπεία την ψυχανάλυση .

9 . Μπορείτε να με Θεραπεύσετε;
Η ύπνωση μπορεί να σας βοηθήσει σε πάρα πολλές καταστάσεις όπως απαλλαγή από κακές συνήθειες ( π.χ. κάπνισμα ) , να διαχειριστείτε το στρες το άγχος και τον θυμό , να απαλλαγείτε από φοβίες , ναενισχύσετε την σεξουαλική σας ζωή και γενικά να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας και ναξεπεράσετε τα προβλήματα σας προσωπικά , οικογενειακά , επαγγελματικά κ.ά.Η ύπνωση από μόνη τις δεν μπορεί να προσφέρει θεραπεία σε περιπτώσεις οργανικών η ψυχικών νοσημάτων . Μπορεί όμως να συμπληρώσει την ιατρική , ψυχιατρική θεραπεία ώστε να αναρρώσετε πιογρήγορα και με πιο λίγες επιπλοκές .

www.soleas.eu
quantumnaut.blogspot.gr



Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα με την Ύπνωση, ζητήστε την βοήθεια από έναν Επαγγελματία.


Για περισσότερες πληροφορίες: 
Nikos Stefanos Gevgelis 
''Master Hypnotist''
 

Member in National Guild of Hypnotists, Inc.

Contact:
HypnoGnosis
dr.nsgx@gmail.com

quantumnautacademy@gmail.com

Τηλ: 698 449 6539

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου