Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Μηνύματα από το νερό



Ο Masaru Emoto είναι ο άνθρωπος που αποκάλυψε πως το νερό αισθάνεται, το νερό καταγράφει μνήμες, επηρεάζεται από το πνεύμα, υπακούει στο νόμο της ομορφιάς. Πως είναι στοιχείο θεϊκό ή μάλλον μια από τις κρυμμένες θεϊκές όψεις του υλικού μας κόσμου. Και απόδειξη πως η σκέψη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Αν το μικρό και το μεγάλο, σύμφωνα με την γνωστή εξίσωση, έχουν την ίδια φύση, όπως μπορεί να επηρεαστεί μια σταγόνα νερού μπορεί να επηρεαστούν και οι ωκεανοί.

O γιαπωνέζος Emoto, επικεφαλής σήμερα του I.H.M. General Research Institute, ξεκίνησε όλη αυτήν την ιστορία με τις κρυσταλλικές μορφές του παγωμένου νερού πάνω σε ορθολογιστική βάση. Ξεκίνησε να μελετά την ποιότητα και την σύσταση ύδατος από διάφορες περιοχές της γης και είδε αμέσως εντυπωσιακές και μάλλον αναμενόμενες διαφορές. Για παράδειγμα, το νερό που προερχόταν από μια καθαρή βουνίσια πηγή έδειχνε όμορφους, συμμετρικούς κρυστάλλους κάτω από το μικροσκόπιο, όταν αντίθετα, το αστικό νερό μιας βεβαρυμένης από μόλυνση περιοχής έδειχνε εξίσου άτσαλες, «βρώμικες» κρυσταλλικές δομές. Η εργασία του άρχισε το 1994 και γρήγορα πήρε άλλες κατευθύνσεις. Η ποιοτική αλλαγή στους σαν χιόνι κρυστάλλους του νερού ήταν τόσο έντονη και η αντίθεση ανάμεσα στο «καλό» και το «κακό» νερό τόσο τονισμένη που ο Emoto πέρασε σε new age διαστάσεις και άρχισε να μελετά ηθικές και αισθητικές διαστάσεις στο νερό.



Το ότι το νερό είναι ενεργειακά σπουδαίο στοιχείο, ο σημαντικότερος καταλύτης στη γη και ακρογωνιαίος λίθος των τελετουργικών στις απανταχού θρησκείες, αρχαίες και σημερινές είναι γεγονός. Κατά κάποιο τρόπο ο γιαπωνέζος ερεύνησε την αλήθεια πίσω από τη δύναμη του «αγιασμού», του βαπτίσματος, των καθαρμών. Και διαπίστωσε εντυπωσιακά πράγματα. Κάτω από ηλεκτρονικά μικροσκόπια αιχμής είδε, κατέγραψε και δημοσίευσε στοιχεία που όχι μόνο αποδείκνυαν την ικανότητα του νερού να «εγγράφει» στη δομή του το πληροφοριακό φορτίο του περιβάλλοντός του αλλά και την δυνατότητά του να μεταλλάσσεται, να υφίσταται αλλαγές και να επηρεάζεται από την σκέψη. Αν υπήρχε μια καλή απόδειξη για το πώς το πνεύμα μπορεί να επηρεάζει την ύλη, το νερό την έδινε αφοπλιστικά.
Στο επόμενο στάδιο έκανε μια σειρά από πειράματα. Χρησιμοποίησε διπλά αποσταγμένο νερό για ιατρική χρήση, δηλαδή την καλύτερη ποιότητα καθαρού ύδατος που υπήρχε και άρχισε να δοκιμάζει την επιρροή διάφορων παραμέτρων. Εξέθεσε το νερό σε λέξεις, αρνητικά και θετικά φορτισμένες, στην συνέχεια σε εικόνες, κατόπιν σε διάφορα είδη μουσικής και τέλος στην επίδραση της προσευχής. Σε κάθε περίπτωση είδε αλλαγές στους κρυστάλλους του νερού.


Σε θετικές και όμορφες λέξεις όπως αγάπη,  καλό, φιλία η ανάπτυξη των κρυστάλλων έβγαζε φράκταλ, ισορροπημένες εικόνες σαν το χιόνι. Σε επιθετικές λέξεις ή φράσεις όπως μίσος, ή θα σε σκοτώσω, τα σχήματά του ήταν αντίστοιχα βάναυσα και άσχημα. Ο Emoto τοποθετούσε γραμμένες σε χαρτιά/ετικέττες λέξεις που τις τοποθετούσε προς το εσωτερικό του μπουκαλιού και περίμενε να δει τα αποτελέσματα. Στην περίπτωση που το νερό «διάβασε» το όνομα του Χίτλερ έπαθε κυτταρικό ολοκαύτωμα βγάζοντας ένα ασυνάρτητο, ακάθαρτο σχήμα. Στην Ποιμενική Συμφωνία του Μπετόβεν το νερό έφτιαχνε πανέμορφους, αρμονικούς κρυστάλλους. Στην χέβι μέταλ μουσική έβγαζε ασχήμια. Για την ακρίβεια στην ακρόαση οποιουδήποτε είδους κλασσικής μουσικής το νερό «φτιαχνόταν» ενώ στην ακουστική βία η δομή του καταστρεφόταν.

Κατόπιν δοκίμασε με εθελοντές και επαναλαμβανόμενα πειράματα τη δύναμη της προσευχής πάνω στο νερό και εδώ οι αποδείξεις ήταν εντυπωσιακές. Όχι μόνο επηρεαζόταν αλλά και ένα βρώμικο αρχικά νερό μπορούσε να τροποποιηθεί από την επίδραση της σκέψης και της προσευχής.
Ο ερευνητής μάζεψε τις αποδείξεις, τις ταξινόμησε και τις εξέδωσε σε διαδοχικά βιβλία με τίτλο «Μηνύματα από το Νερό» που έγιναν διεθνή μπεστ-σέλλερ. Όχι μόνο αυτό, προκάλεσε μια εκτεταμένη μόδα που υιοθετήθηκε από πολλές ομάδες της νέας εποχής. Πολλοί άνθρωποι δημιουργούν «φορτισμένο θετικά νερό» τυλίγοντας ένα χαρτί με καλές λέξεις (αγάπη, υγεία, χαρά, κ.λπ.) που τις ενισχύουν με τη σκέψη τους για να το πίνουν. Μια παιχνιδιάρικη μέθοδος που ακόμα και στο επίπεδο της αυθυποβολής και μόνο αν λειτουργεί, κάνει καλό.

Ο ίδιος ο Masaru Emoto είναι πια απόλυτα πεπεισμένος για το μήνυμα που στέλνει το νερό. Ο κόσμος δείχνει την αλήθεια με κάθε τρόπο, το θεϊκό έργο ταυτίζεται με την ομορφιά, και η ομορφιά είναι πάντα το καλό, το βάδισμα στα σωστά μονοπάτια της ύπαρξης.


Άρης Χανδρής

#Quantumnaut

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου