Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Διώξτε τις αρνητικές σκέψεις από τη ζωή σας



Καθημερινά, κυριολεκτικά χιλιάδες σκέψεις περνούν από το μυαλό μας, κάποιες θετικές, κάποιες αρνητικές, άλλες από συνήθεια. Οι σκέψεις που κάνουμε αυτόματα, από συνήθεια, είναι αυτές που επαναλαμβάνονται με τη μεγαλύτερη συχνότητα. Κάποιες είναι συνειδητές, άλλες απλά λειτουργούν σαν μουσικό χαλί, σαν μια ευχάριστη ή και δυσάρεστη πολυλογία που συμβαίνει στο πίσω μέρος του μυαλού μας και μας συνοδεύει παντού.

Από συνήθεια κάνουμε αρνητικές σκέψεις, όπως «κανείς δεν με αγαπά» «δεν είμαι αρκετά καλός» κ.λπ, οι οποίες καθορίζουν τη συναισθηματική μας κατάσταση προκαλώντας άγχος, ανασφάλεια ακόμα και κατάθλιψη. Και αν για κάποιους το φαινόμενο είναι παροδικό, για κάποιους άλλους είναι μια μόνιμη πηγή άγχους που καταστρέφει οποιαδήποτε χαρά στη ζωή τους.



Πάρτε τον έλεγχο
Μπορείτε να αναστρέψετε την κατάσταση παίρνοντας τον έλεγχο των σκέψεών σας και σταδιακά αλλάζοντας τη διάθεσή σας. Πώς θα το πετύχετε; Σίγουρα δεν είναι εύκολο, ειδικά στην αρχή καθώς απαιτείται να αναπτύξετε ένα είδος εγρήγορσης και επίγνωσης των σκέψεών σας, ιδιαίτερα αυτών που επαναλαμβάνονται από συνήθεια ή πηγάζουν από μοτίβα της παιδικής σας ηλικίας.


Για να αποκτήσετε αυτή την επίγνωση, αρχικά πρέπει να συνδεθείτε με τα συναισθήματά σας. Παρατηρήστε πότε νιώθετε θυμό, θλίψη, ενοχή ή άγχος και προσπαθήστε να κατανοήσετε ποιο γεγονός πυροδότησε την εκδήλωσή τους.

Όταν ένα δυνατό συναίσθημα σας καταλαμβάνει κλείστε τα μάτια, αναπνεύστε βαθιά και επικεντρωθείτε στο σώμα σας, παρατηρήστε σε ποιο σημείο εκδηλώνετε το συναίσθημα. Συνεχίστε να αναπνέετε βαθιά, εντοπίστε την περιοχή με τη μεγαλύτερη ένταση και προσπαθήστε να ηρεμήσετε και να διώξετε την πίεση που έχει συγκεντρωθεί στο σημείο.

Αποκτήστε τη συνήθεια να παρατηρείτε τις σκέψεις σας, αποδεχτείτε την ύπαρξή τους, αλλά πάρτε απόσταση από αυτές και αφήστε τες να φύγουν.

Για να ελευθερωθείτε από αυτά χρησιμοποιήστε τη δύναμη της αναπνοής. Αναπνεύστε βαθιά και σταθερά μέχρι να εξαφανιστούν και επαναλάβετε νοερά στον εαυτό σας ότι εσείς είστε δυνατοί και ανεξάρτητοι από αυτά, ότι μπορείτε να τα διαχειριστείτε. Σταδιακά θα καταφέρετε να διώξετε τα αρνητικά συναισθήματα και θα μπορέσετε να τα αντικαταστήσετε με θετικές σκέψεις που θα βελτιώνουν τη διάθεσή σας και θα σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφα. Το μόνο που χρειάζεται είναι επιμονή και εξάσκηση!



#Quantumnaut

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου